|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pyszny sernik
hej. czy macie jakiś ciekawy przepis na sernik?? wszystki jakie spotykam są praktycznie takie same.. Słyszałam kiedyś że można dodać mleko w proszku i śmietankę, jakby ktoś miał taki przepis to proszę rzućcie na forum. A może któraś z was ma przepis na serniczki z na zimno z serków homogenizowanych????? Z góry dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pyszny sernik
miałam gdzies ten przepis na sernik z serkow homo , jak znajde to napisze . pozdrawiam
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Sernik na zimno: ubic kogiel mogiel z 4 jajek, dodoac troche cukru, i troche bialek z piany. Do tego 2 czubate lyzki zelatyny( rozpuszczonej w wodzie),, 4 serki homo i rodzynki ( jesli ktos lubi). Po stezeniu ulozyc owoce i zalac galaretka. Pycha.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jest tu gdzieś przepis na "sernik z rosą", wpisz sobie w wyszukiwarkę (nie pamiętam która z was dziewczyny go zamieściła, przepraszam). Jest boski, warty grzechu itd itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny, na pewno wypróbuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Podam Ci przepis na pyszny serniczek - dostałam go od koleżanki z pracy - nie wiem skąd go wytrzasła - ale jest przepyszny. Potrafię pożreć pół blachy na raz
![]() ![]() Masa serowa: 1 kg sera (mielony, Campiny albo coś w tym stylu, w tym pudełeczku) ½ kostki masła 10 jajek 1 budyń śmietankowy szklanka cukru cukier waniliowy trochę olejku migdałowego Do sera dodajesz roztopione i ostudzone masło, cukier, cukier waniliowy, 10 żółtek – wszystko dobrze wymieszać (mieszam mikserem). Na koniec dodać olejek oraz pianę z białek. Spód sernika: 1,5 szklanki mąki 4 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka kwaśnej śmietany niecała kostka margaryny ½ szklanki cukru Wszystko razem wyrobić na kruche ciasto, wyłożyć nim blachę, a potem wylać ser. Piec około godziny.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.