|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wstydliwy problem
Witajcie, sama nie wiedzialam, gdzie umiescic ten watek, wiec jesli powinien byc na "intymnie" to przepraszam z gory. Dwa lata temu urodzilam corke i jak pewnie jakis procent kobiet dzielnie walcze z hemoroidami po ciazy. Niestety w ktoryms momencie walke przegralam bo jeden z nich wypadl i to jest wlasnie ten moj problem. Wszytkie pozostale objawy zniknely, poza tym widocznym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: wstydliwy problem
Witaj.
Nie jest to wcale wstydliwy temat przynajmniej dla mnie (pracuje w szpitalu na oddziale z takimi problemami). Uwazam ze nic co ludzkie nie jest nam obce. Na podobne problemy cierpi srednio co 3-5osoba...Powinnas udac sie do proktologa ewetualnie do gastrologa(dobrego!!) ale ten pierwszy bylby lepszy. Proktolog albo by zalozyl klamre albo wyslal do chirurga ktory to zrobi. klamra powoduje brak doplywu krwi do zylaka ktory po pewnym czasie zmniejsza sie do calkowitego znikniecia. koszt takiego zabiegu w prywatnym gabinecie to ok. 250zl. stosowanie czopkow lub masci w tym przypadku raczej nic nie da. Radze szybko to zrobic. czekaniem mozesz tylko doprowadzic do powiklan.. pozdrawiam ola |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: wstydliwy problem
Olenko, bardzo dziekuje za odpowiedz. Wiem, ze wiele kobiet ma podobna przypadlosc, ale uznalam ten problem za wstydl;iwy nie wiedzac gdzie umiescic watek. No coz, ciaza czasami ostawia po sobie slady. Hemoriody sa uznane za chorobe cywilizacyjna, bylo by wszystko ok, bo jesli jakies wew pozostaly to nie dokuczaja mi kompletnie, nie stosuje masci, ale dlugo bralam (z mysla o kolejnej ciazy i dla wzmocnienia zyl) leki. Taki guzek po prostu sie pojawil, sama nie wiem dokladnie kiedy i juz mi towarzyszy
![]() Olenko czy moglabys mi powiedziec tu badz na priv jak taki zabieg wyglada i czy dluga taka klamre sie nosi. ja zas rozejrze sie w swoim miescie za dobrym specjalista proktologiem. Bede wdzieczna za kazda rade, pozdrawiam, Ola |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.