![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Giertych dobrał sie do lektur.
http://wiadomosci.onet.pl/1409325,11,item.html
Wywalajac tym samym Gombrowicza. rozumiem, Roman Reformator widocznie mial problem z jego zrozumieniem. Rowniez Sienkiewicz sie w grobie przewraca - Potop w gimnazjum oznacza, ze juz zupelnie go nikt nie przeczyta. Licealiści będą za to czytać "Pamięć i tożsamość" Jana Pawła II, co uwazam w ogole za szczyt wszystkiego. ksiazka mnie ani parzy ani ziębi, ale nie jako lektura szkolna zostala jedna nadzieja - po wyglupach dzisiejszych jest szansa na wczesniejsze wybory i szansa, ze Giertych zlezie ze stołka zanim wprowadzi te cudowne zmiany
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
![]()
http://wiadomosci.onet.pl/1409325,11,item.html
Gratulacje dla Pana Ministra. Mam tylko nadzieję, że zanim zmieni spis lektur dla uczącego się w liceum Prawdziwego Polaka społeczeństwo odeśle go - wraz z całą jego formacją - na wcześniejszą emeryturę.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy pomysł Romana
On pewnie siedzi sobie wieczorem przy piwku (a raczej mleczku) i myśli:"Co by tu jeszcze wymyślić?".
Za szybko na emeryturę nie może odejść.Będzie się trzymał pazurami stanowiska - przecież musi z czegoś opłacić prywatną szkołę córki.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Giertych dobrał sie do lektur.
![]()
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
już powstał taki wątek
![]() chyba trzeba będzie je połączyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Taa a ja zrobiłam wielkie oczy kiedy wczoraj przeczytałam w jednej z gazet, że Giertych posłał swoją 6-letnią córeczke do zerówki w ekskluzywnej szkole prywatnej, gdzie miesieczne czesne wynosi 590 zł.Córeczka bedzie uczyła sie francuskiego i angielskiego, w-f bedzie miał postac basenu i baletu, na dodatek to żeńska klasa, a w szkole chodzi się w mundurkach.. Podsumowanie tego artykułu było najbardziej trafne ..
"(...) a tatuś może spokojnie naprawiać państwowe szkolnictwo, bez obaw, że wszelkie nowości będą testowane na jego ukochanej córce." ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Helena zalozyla swoj temat 5 minut pozniej, wiec gdy ja go zakladalam, nie bylo jeszcze takiego tematu
![]()
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
a ja w tym roku - roku szkolnym (tzn 2006/07) bede zdawac maturke
![]() Nowa mature - to ze sie osobno pisze akrusz podstawowy i rozszerzony , jeszcze przezyje, bo jakby na to nie patrzac w koncu jest to sprawiedliwe. Ale pomysl z przeliczaniem punktow uzyskanych na maturze rozszerzonej na punkty z matury podstawowej jest chory :/ !! Do tej pory uczniowie pisali najpierw poziom podstawowy z ktorego mogli uzyskac 100% (zalozmy w przykladzie ze ktos zdobyl 85%), do tego pisano arkusz rozszerzony, z ktorego przykladowo ten ktos otrzymal 50%. No i to jakos wygladalo. A teraz gdy, piszac odrazu arkusz rozszerzony dostaniemy 50%, to w przeliceniu na punkty z matury podstawowej to zaledwie tylko 55-60% :O :O Smieszne, nie sadzicie?!
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z gazety: Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
No tak, ten zdemoralizowany Gombrowicz, który zapewne nie stronił od homoseksualnych przygód w końcu musiał odejść - zagrażał dobru Rodziny Polskiej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Rozeznanie
|
Tak między Bogiem a prawdą ten cały rząd z Romkiem na czele jest chory i zasługuje na dozywotni urlop i przedewszystkim won z rządu!! Tacy kretyni i idioci decyduja o naszej przyszłości niestety eh
![]() Gdzie sie podziali prawdziwi politycy ![]()
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Już niedługo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() P.S. Tez zdaje mature w tym roku ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
no tak
parobka i parobka oraz jak zachwyca, ja nie zachwyca a Mickiewicz wielkim poetą byl ehhh. osobiscie dzieki Gombrowiczowi pokochałam groteski a mówi sie ze mlodziez bez wyobrazni to teraz to juz w ogole i Kordiana zniesc powinni. w koncu nawolywal do przewrotów i rewolucji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
A może Roman nie zrozumiał "Ferdydurke" dlatego wykreśla Gombrowicza
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Brak mi już po prostu słów na Giertycha i te jego żenujące pomysły. Już chyba nic z jego strony mnie nie zaskoczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
dobrze ze liceum i mature juz mam za soba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
on jest nienromalny
![]() jeszcze pomysl z lekturami jakos bym zniosla, ale te przeliczanie punktów z roszerzonej matury na podstawowa to kompletny idiotyzm!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Romek wie co robi
![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Boziu, dziękuję, że już jestem na studiach
![]() Zasad tegorocznej matury (tzn. 2007) NIE rozumiem wcale. Z lekturami grubo przesadził - Gombrowicz to jeden z nielicznych, których przeczytałam. Książki papieża można poczytać, przemyśleć... ale na lekturę szkolną się nie nadają. Nie wiem, czy ten facet ma manię na punkcie Kościoła, zasad religii? 'Zero pedałów z "Trans-Atlantyku" i pokażemy Wam prawdziwego Boga"? Rany Boskie... ten człowiek jest poważnie chory. Szkoda, że nie mam okazji polecić mu dobrego psychiatry. Moją historyczkę zamknął w zakładzie, może Roman również by się załapał na darmowe wakacje ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
jesli cos w tym kraju sie nie zmieni, to najbardziej bedzie oplacalo sie przezimowac z roczek w jakiej klasie a za rok to wszyscy ktory dotrwali do 3 klasy beda miec mature na wejsciu - za wytrwalosc i podporzadkowanie- po 100 % ze wszystkiego. a co!!
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Obawiam sie, ze to przyniesie wiecej zlego niz pozytku. I jeszcze wciaganie w to wszystko JP II
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
czyli po tym przeliczaniu co bedzie na maturze napisane ? Dwe osoby zdaja biologie: jedna postawową na 50 procent a druga rozszerzona na tez na 50 procent. Co beda mialy na swiadectwie ? Bedzie zaznaczone kto rozszezrony a kto podst ? Czy bedzie tak: os 1 biologia 50 %, os 2 biologia 75 % <po przeliczeniu, nie wiem czy dokladnie tyle. i nic nie bedzie wspominane o tym ze to byla rozsz. ? tak ? Rozszerzona sie zdaje tylko dla tego przelicznika ? Jezu, nawet nie mam sie kogo zapytac
![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
nie ma żadnego przelicznika 1,5!
jest tak jak pisała nadia, a dokładny przelicznik znajduje się na stronie www.cke.edu.pl
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Kiedy rano przeczytałam ten artykuł myślałam, że mnie rozniesie z nerwów. Widocznie realizuje swoją politykę patriotyzmu
![]() Cenię sobie je obydwie, ale na boga dlaczego usuwać Gombrowicza? Przecież on zmusza do myślenia, zawiera tyle ważnych treści, nie wszystko musi być od razu wyłożone jak kawa na ławę. Po ustawieniu sobie odpowiedniego statusu na gadu (zawierającego również wyraz niecenzuralny ![]() Nie dziwię się wobec tego, że dzisiejsza młodzież nie umie czytać ze zrozumieniem, od czego są bryki? Podobno to wina nauczycieli. Zgroza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Brakuje jeszcze konstytucji w spisie obowiązkowych
![]() ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, najbardziej ciesze sie z tego że zdawałam "starą" ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.