|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Kasia o...
|
![]() ile maseczek "naraz" ?
Zauważyłam, że kosmetyczki podczas zabiegów dają jedną maseczkę za drugą i tak sie zastanawiam, czy ja w domu też tak mogę czy sobie pory pozapycham a moja strefa T będzie się świecić tak, że nie będę musiała płacić za prąd?
![]() - peeling enzymatyczny - maseczka z drożdży i mleka - maseczka z babana i mleka - maseczka Daxa na naczynka - maseczka Daxa Nawilżanie z sokiem aloesowym Czy powinnam zastosować je w konkretnej kolejności, albo które mogę ze sobą łaczyć a które nie? A może powinnam zastosować coś innego? Jeszcze parę szczegółów tak na wszelki wypadek: 24 lata-cera mieszana, naczykowa Z góry dziekuję za pomoc!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: ile maseczek "naraz" ?
mysle ze to troche za duzo. Nalezy zacząc od peelingu, a po peelingu wystarczy maseczka nawilzajaca. Drozdze tez sa oczyszczające wiec wydaje mi sie ze nie ma potrzeby stosowania peelingu i mas. z drozdzy. Po peelingu mozesz uzyc tej maski z aloesem. Im mniej tym lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Powinnaś ustalić sobie jakiś plan pielęgnacji np. wieczór I: peeling, wieczór II: maseczka 1 itd.
Czytałam, że nie powinno sie dawać więcej niż 2 maseczki za jednym razem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie ma sensu stosować kilku maseczek po sobie; zrób peeling raz-dwa razy w tygodniu i po nim nałóż maseczkę - którą?to zależy od potrzeb skóry
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
W gabinecie kosmetyczki kładą kilka maseczek naraz aby wzmocnić działanie jednej lub żeby sie nawzajem uzupełniły np. po rozpulchniającej i detoksykujacej masce z borowiny kładzie głęboko nawilżającą maskę z alg itp.
W domu nie ma sensu nakładać tylu preparatów,które wymieniłaś ![]() ![]() Wystarczy peeling a po nim maseczka dobrana do potrzeby cery( jak już ktos napisał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Możesz równierz po peelingu nalożyć oczyszczajacą maseczke na strefę T a maseczke na cerę naczynkową w miejscach,gdzie one wystepują( najprawdopodobniej policzki).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kasia o...
|
Spokojnie dziewczyny
![]() ![]() Dzięki za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
absolutnie mija sie to z celem. radze tak jak Emilia1 i inne dziewczyny. 2x razy w tygodniu peeling enzymatyczny, i max 2 razy w tygodniu maske, ktora bedzie odpowiednio dobrana do Twojego rodzaju skory. Jezeli nie ma takiej potrzeby to nawet jedna maska w tygodniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
A tak poza pytaniem, to nie radze stosowac tej z aloesem do cery naczynkowej, bo ponoc aloes (takze miód) nie jest wskazany na naczynka, bo zdaje sie ze rozszerza naczynia skórne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
pewnie zauważyłas, ze kosmetyczki nakładają maski jedna po drugiej w trakcie zabiegu oczyszczania twarzy. wtedy najpierw bezposrednio po mechanicznym czyszczeniu nakłada sie maskę ściągającą(np. glinka) a potem, dla złagodzenia efektów czyszczenia dobiera sie jeszcze odpowiednia maseczke do typu cery jaki sie ma( maska kremowa, nawilżająca, odżywcza itp). ty równiez mozesz tak zrobic, nie widze w tym nic złego. ale nakładanie dwóch masek o podobnym działaniu nie ma sensu
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja stosuję zawsze maksymalnie 2 maseczki - po peelingu i oczyszczeniu twarzy nakładam maseczkę ściągającą pory, a później maseczkę intensywnie nawilżającą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Kasia o...
|
Z tym aleosem to tak serio? Szkodzi na naczynka?
![]() Po raz pierwszy użyłam maseczki pod oczy, właśnie tej aloesowej z Daxa i rzeczywiście, ze zdziwieniem odkryłam, że ani mi oczeka nie podrażniła ani nic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja stosuję jednoerazowo jedną maseczkę.
A wogóle nie przepadam za maseczkami, jakos nie widzę szczególnych efektów po nich ![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Kasia o...
|
Kaczina zauważyłam po przejrzeniu Twoich recenzji, że chyba używasz peelingów mechanicznych ale zaznaczyłaś że masz cerę naczynkową
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
ja z reguly robie tak:
- peeling - maseczka peel off - maseczka z glinka - maseczka nawilzajaca lub odzywcza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
hmm troche tego za duzo,możesz sobie podraznic skóre,Ja polecałabym peeling bo to podstawa i gwarant lepszego wchłaniania oraz nałożenie 1 góra 2 maseczek.Pozostałe możesz przeciez stosować w inne dni tygodnia.np 2 razy nakładać maseczke oczyszczająca i 2 nawilżającą lub ta na naczynka.Owszem w salonach kosmetycznych nakłada sie kilka maseczek w celu wzmocnienia ich efektu działania ale nalezy pamiętać,że maseczki dobierane sa do siebie zarówno składem jak i tak aby jedna nałożona na drugą (aktywowała) zawarte w niej substancję i zwiekszała jej wchłanialność oraz w lepszy sposób umożliwiała wnikanie substancji odzywczych.Pamietać nalezy ,że salonowe specyfiki aa bardziej skoncentrowane niż te do kupienia w drogeriach czy aptekach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z dziewczynami. Poza tym częste stosowanie maseczek wbrew pozorom źle wpływa na skórę, rozleniwia ją. Nie warto stosować ich częściej czy trzymać dłużej niż zaleca to producent, ani kombinować tak, by w każdy dzień tygodnia stosować inną, bo nie przyniosą rezultatów. Mogą przyczynić się za to do pogorszenia stanu cery.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
mogą pogorszyc jesli sie uzywa nieodpowiednich , to prawda, z resztą jak z kremami tak samo, a,poza tym wiekszosc maseczek nawilzajacych ktore trzyma sie duzej na skórze to poprostu kremy nawilzajace
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.