masaż twarzy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Masaż

Notka

Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2002-03-12, 14:47   #1
guest
Zakorzenienie

masaż twarzy

Bardzo proszę o odpowiedz w jaki sposob można samodzielnie wykonywac masaż twarzy , może w Waszym serwisie jest jakiś artykuł , opisujący masaż twarzy. Bardzo proszę o wskazówki jak masowac okolice oczu gdyż z tą częścią twarzy mam największe problemy.
guest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-03-12, 14:47   #2
guest
Zakorzenienie

masaż twarzy

Bardzo proszę o odpowiedz w jaki sposob można samodzielnie wykonywac masaż twarzy , może w Waszym serwisie jest jakiś artykuł , opisujący masaż twarzy. Bardzo proszę o wskazówki jak masowac okolice oczu gdyż z tą częścią twarzy mam największe problemy.
Stary 2002-03-12, 16:43   #3
guest
Zakorzenienie

Re: masaż twarzy

JEst artykul o masazu na stronie glownej. BEatko, chcialam sie udac do kosmetyczi do salonu na masaz twarzy i jakies zabiegi pielegnacyjne. PAni stwierdzila ze jestem za mloda na masaz a algi na warz to po co mi? JA juz nie wiem chce isc wydac pieniadze, zrelaksowac sie , a tu takie podejscie. Co sadzicie?
Stary 2002-03-12, 16:43   #4
guest
Zakorzenienie

JEst artykul o masazu na stronie glownej. BEatko, chcialam sie udac do kosmetyczi do salonu na masaz twarzy i jakies zabiegi pielegnacyjne. PAni stwierdzila ze jestem za mloda na masaz a algi na warz to po co mi? JA juz nie wiem chce isc wydac pieniadze, zrelaksowac sie , a tu takie podejscie. Co sadzicie?
Stary 2002-03-13, 07:06   #5
DominikaS
Zadomowienie

Idz je wydaj u innej kosmetyczki Ja sobie robie i masaz i algi... Szkoda ze mi kosmetyczka nie mowi ze jestem za mloda:-( Ale za to w sklepie nie chca mi kremow sprzedawac przeciwzmarszczkowych! [img]icons/icon7.gif[/img]
DominikaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-03-13, 07:06   #6
DominikaS
Zadomowienie

Idz je wydaj u innej kosmetyczki Ja sobie robie i masaz i algi... Szkoda ze mi kosmetyczka nie mowi ze jestem za mloda:-( Ale za to w sklepie nie chca mi kremow sprzedawac przeciwzmarszczkowych! [img]icons/icon7.gif[/img]
DominikaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-03-14, 19:57   #7
guest
Zakorzenienie

!!! SKANDAL !!! [img]icons/icon7.gif[/img]

wyszedł cały profesjonalizm kosmetyczki

pozdrawiam
Stary 2002-03-14, 19:57   #8
guest
Zakorzenienie

!!! SKANDAL !!! [img]icons/icon7.gif[/img]

wyszedł cały profesjonalizm kosmetyczki

pozdrawiam
Stary 2002-03-15, 06:19   #9
guest
Zakorzenienie

eeee z tym profesjonalizmem to naprawde jest kiepsko, kryzys w kraju, a ludziom pracowac sie nie chce...
Stary 2002-03-15, 06:19   #10
guest
Zakorzenienie

eeee z tym profesjonalizmem to naprawde jest kiepsko, kryzys w kraju, a ludziom pracowac sie nie chce...
Stary 2002-03-15, 22:06   #11
Beata
Przyjaciółka Wizażu

Polecam Ci zamiast masażu twarzy (który samodzielnie jest bardzo trudny do fachowego wykonania) gimnastykę twarzy. Naucz się pierwszej lekcji - a następne będą niedługo.

Co do profesjonalizmu tej Pani kosmetyczki to nie będę tego komentować. Na masaż za młode są 15 - latki a na algi dzieci do okresu dojrzewania.

www.ocean-urody.pl
Zapraszamy na kursy i szkolenia:kosmetyka,
fryzjerstwo,masaż,makijaż ,
paznokcie w Szczecinie
Beata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2002-03-15, 22:06   #12
Beata
Przyjaciółka Wizażu

Polecam Ci zamiast masażu twarzy (który samodzielnie jest bardzo trudny do fachowego wykonania) gimnastykę twarzy. Naucz się pierwszej lekcji - a następne będą niedługo.

Co do profesjonalizmu tej Pani kosmetyczki to nie będę tego komentować. Na masaż za młode są 15 - latki a na algi dzieci do okresu dojrzewania.

www.ocean-urody.pl
paznokcie w Szczecinie
Stary 2002-09-18, 14:59   #13
guest
Zakorzenienie

Witam! Pisze tu pierwszy raz Dzis przeszukalam archiwum w poszukiwaniu tego tematu - masaż twarzy.
Potrafie wykonać masaz twarzy klasyczny, czy masaż kosmetyczny rozni sie (mysle, ze sa rozne techniki np. wygladzania zmarszczek hmm) czy można liczyć na szczegółowy opis masazu kosmetycznego/ artykuł na ten temat? Bardzooo prosze
Stary 2004-12-27, 16:25   #14
lissa
Przyczajenie

masaż twarzy

Jak samemu profesjonalnie wykonać masaż twarzy?
lissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-12-29, 08:51   #15
Piotr
Rozeznanie

Witam. Samemu jest trudno wykonac profesjonalnie masaż twarzy. natomiast automasaż twarzy mozna wykonac np podczas nawilzania twarzy, wcierająć kremu lub też w celach relaksacyjnych, masujac np. w celu rozluznienia napietej twarzy podczas pracy z komputerem.

Profesjonalnie w pełnym tego słowa znaczeniu nie da sie wykonać masażu twarzy, ponieważ część ruchów musi wykonac druga osoba.

Mozna wykonac jedynie część technik. Wiekszość głaskań i rozcierań oraz ucisków wykonujemy od środka lini twarzy na boki i w górę. Okolice ust i uczu wykonujemy przeważnie jako techniki okrężne, okolice nosa łukowo.

Ale najważniejsze pytanie w jakim celu ma to byc masaż?
Bo jako masaż oczyszczajacy bedą to inne techniki, jako masaż liftingujacy inne, a masaż w celu leczniczym jeszcze inne. A więc o jaki cel chodzi?
Piotr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2004-12-29, 09:50   #16
Beata
Przyjaciółka Wizażu

Re: masaż twarzy - do Piotra (nie na ten temat)

przepraszam,że nie na temat - Piotr czy dostałeś ode mnie e-mail - nie wiem czy mam Twój aktualny adres a wysyłałam jakiś czas temu ważną wiadomość i nie mam odpowiedzi.

www.ocean-urody.pl
paznokcie w Szczecinie
Stary 2004-12-29, 10:04   #17
Piotr
Rozeznanie

Re: masaż twarzy - do Piotra (nie na ten temat)

Tak, dostałem poczte, ale raczej odbieram obecnie pocztę na: moje aktualne dane czyli: info@bodywork.com.pl strona aktualna www.bodywork.com.pl
Pozdrawiam
Stary 2005-02-10, 10:56   #18
Angelika2004
Raczkowanie

Masaż twarzy

Czy jest coś takiego jak masaz twarzy wyszczuplajacy??bardzo prosze o odpowiedz!z góry dzieki
Angelika2004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-02-13, 13:04   #19
Piotr
Rozeznanie

Re: Masaż twarzy

Poprzez specjalne metody masażu tkanki łącznej oraz stymulowanie mięśni, możemy twarz nieco domodelować, sprawic że część wiotkich mięśni zostaje podciągnieta. Najpierw mozna zastosować metody wspomagajace oczyszczanie orgaznizmu, np drenaż limfatyczny, nastepnie metody np Lifting twarzy Rosenberga. Efekt jest bardzo widoczny, ale jest to działanie na krótki czas.
Owszem twarz bedzie bardziej wysmukła, nieco inne rysy, ale nie nalezy oczekiwać spektakularnych rezultatów.

Powodzenia.
Stary 2005-02-13, 13:12   #20
pixie7
Wtajemniczenie

bodyworker napisał(a):
> Poprzez specjalne metody masażu tkanki łącznej oraz stymulowanie mięśni, możemy twarz nieco domodelować, sprawic że część wiotkich mięśni zostaje podciągnieta.

O, to mnie też zainteresowało, czy polecisz mi kogoś/gabinet we Wrocławiu?
Jestem fanką masażu twarzy, ale poddaję się klasycznemu, który ma po prostu sprzyjać odżywieniu cery i właśnie służyć jako drenaż limfatyczny. Natomiast o metodzie Rosenberga słyszałam, ale nie mam pojęcia kto to wykonuje i gdzie??
pixie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-02-13, 15:59   #21
Angelika2004
Raczkowanie

a moge sie dowiedziec gdzy takie masaze mozna wykonac??Ale ja nie mam zmarszczek tylko pyzate policzki czy ten masaz by mi cos pomógł??byłabym bardzo wdzieczna gdybym dostała odpowiedż
Stary 2005-02-13, 17:45   #22
Piotr
Rozeznanie

To nie chodzi o fakt czy ktos ma zmarszczki czy nie. Twarz zmeczona i "opadające" mięśnie to jedno a zmarszczki to inna sprawa, acz kolwiek z czasem jedno wpływa na drugie.

Taki masaż wykonuje się np przed ważnym spotkaniem, lub na koniec tygodnie kiedy np ktoś miał bardzo intensywnie pracujący tydzień. Bardziej dotyczy to " liftingującego" efektu niż wyszczuplenia twarzy, ale efekt jest czasem zaskakujący, pozytywnie oczywiście.

Jesli jest Pani z Poznania to zapraszam do naszego gabinety.
Jesli z innego miasta to nalezy poszukać.

Najlepiej zapytać poprostu czy wykonuje się w danym gabinecie np Masaż Technikami Rosenberga, np. Lifting.
Powodzenia.
Stary 2005-02-14, 07:20   #23
Angelika2004
Raczkowanie

czy ktos zna masazyste z okolic katowic???jezeli tak to bardzo porsze o namiary!!
Stary 2005-02-14, 08:31   #24
Piotr
Rozeznanie

Re: Masaż twarzy/ w Katowicach

Jezeli chodzio o centrum Katowic i nie tylko to polecam Przemka Makowskiego zwłaszca w kwesti masaży kosmetycznych i relaksacji.

www.katowice.masaze.pl
Stary 2005-02-14, 17:30   #25
Angelika2004
Raczkowanie

Re: Masaż twarzy/ w Katowicach

a co piotrek myslisz o tej masazysce http://zosiaa_a.webpark.pl/mklasycznyi.html ??
Stary 2005-02-14, 18:13   #26
Angelika2004
Raczkowanie

Piotrek(a czy wo góle moge tak do Ciebie mówić?)mam jedna stronke o masazu wyszczuplajacym twarz oto jej link: http://www.suite101.com/article.cfm/11802/67376/ a oto jej tłumaczenie na język polski: ŁATWY SPOSOB NA ODCHUDZENIE "OTYLYCH" POLICZKOW

Pyzata twarz jest zawsze denerwujaca rzecza, zwlaszcza kiedy reszta ciała jest ladna i szczupla. Irytuje Cie to jak pozbyc sie tej pucołowatości? Ale na początku przyjzyj sie roznym przyczynom, ktore sprawiaja ze twoja twarz moze byc pyzata.

Przyczyny:

Jest wiele przyczyn, ale tu sa te najwazniejsze:

- grubośc na policzkach

- sflaczałe mięśnie

- picie i palenie

- stres

- brak odpowidniego wypoczynku

- szybka utrata wagi

- baby fat ( nie wiem jak to przetlumaczyc ale chodzi o to ze ktos ma jeszcze taka twarz jak amja male dzieci

Jak odchudzic twoja twarz?

jezeli chcesz ladnie uksztaltowac twarz, bedziesz musial/musiala zaczac od zmieniena przyzwyczajen w zyciu. Musisz:

- Korzytsać z kremu chroniacego UV

- pic duzo wody

- miec adekwatny odpoczynek i sen

- jesc duzo owocow i warzyw

- masowac swoja twarz czesto

Tu jest wiecej detali na temat masazu. masowanie pomaga w metabolizmie i takez w krazeniu krwi. Nie tylko twarz staje sie odchudzona, ale takze polepsza stan twojej skory. Proboj masowc swoja twarz swojimi ulubionymi kosmetykami do pielegnacji skory, wtedy skora twoja bedzie to lepiej absorbowala. Masuj twarz co wieczor to pomoze nadac miesnie twojej twazry a tym samym odchudzic ja. Tu sa przykłady maszy:

rozne masaze dla twarzy:

- uzyj srodkowej czesci srodkowego palca i naciskaj na rozne czesci twarzy. Na kazda czesc twazry naciskaj po 20 razy, Zaczznij od grzbietu nosa kierujac sie do gory do twoich brwi, a nastepnie po zewnetrznej do czola. Pozniej zacnij od kacikow ust w kierunku srodkowej czesc oczu. Ostatecznie zacznij od podbrodka i przez cala twarz az do uszu.

- uzyj zewnetrznej strony dloni i poklep podbrodek od dolu 30 razy to pozwoli go uformowac

-uzyj srdokwego palca i masuj twarz startujac od grzbietu nosa do brwi i z powrotem do nosa. Powtorz 10 razy. Nastempnie od grzbetu nosa okreznymi ruchami masuj az do czola, Poloz swoja wszystkie palce na czole i masuj delikatnie do skroni, zatrzymaj sie w tym miejscu i ponaciskaj troche na skronie, nastempnie zacznij masaz od dolnej czesci twarzy (szczeki) kierujac sie do grzbietu nosa. Powtorz 10 razy

- Odchyl sie troche do tylu. uzyj palca wskazujacego. Poloz na srodku brwii i palcami podnies je do gory. W tym samym czasie uzyj jezyka naciskajac nim na golna czesc szczeki, scisnij w tym samym czasie z obu stron zemby trzonowe. Pozsotan w tej pozycji i policz do 10. Po skonczeniu zrelaksuj sie. Po powtorzeniu tego kilka razy, mozesz liczyc do 20 zamiast do 10

co o tym myślisz??Czy to w ogóle ma sens czy sama dam rade wykonac ten masaz?? Bardzo Cię prosze o odpowiedz!!
Stary 2005-02-16, 16:05   #27
Angelika2004
Raczkowanie

czy mozecie mi odpowiedziec na poprzednie pytanie byłabym bardzo wdzięczna!!
Stary 2005-02-24, 21:31   #28
Piotr
Rozeznanie

Witam, opisów tego rodzaju w necie jest bardzo dużo. Sa to jednak metody bardziej profilaktyczne, zapewniające wstepny masaż i ochronę skóry. Faktycznie mozna zastosowac masaż terapeutycznie, w formie automasażu efekt jest jednak znikomy.

Powodzenia.
Stary 2005-03-02, 13:26   #29
Angelika2004
Raczkowanie

Mam klejne pytanie hehe chodzi o to ze posiadam w domu tzn. masazer (to takie samprzylepne motylki masujce te z tv marketu) i czy mogłabym je używać na twarz czy byłby to zbyt niebezpieczne chodzi mi o policzki!Bardzo prosze o odpowiedź
Stary 2005-03-02, 16:26   #30
Angelika2004
Raczkowanie

Mam klejne pytanie hehe chodzi o to ze posiadam w domu tzn. masazer (to takie samprzylepne motylki masujce te z tv marketu) i czy mogłabym je używać na twarz czy byłby to zbyt niebezpieczne chodzi mi o policzki!Bardzo prosze o odpowiedź
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Masaż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości