|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Mój kotek co rano wymiotuje !
Witajcie kociary !
![]() Mam 2 letniego kocurka. Jest u nas od kiedy był bardzo bardzo malutki ![]() ![]() ![]() Kotek uwielbia jedzonko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mój kotek co rano wymiotuje !
Jaką karmę wcina? I kiedy był ostatnio odrobaczany?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
kot prawdopodobnie je za szybko i dlatego po karmieniu wymiotuje to, co za dużo zje. Musisz dawać mu mniejsze porcje, ale częściej, żeby musiał jesc wolniej. Czym go karmisz i jak czesto? Kiedy dostaje ostatni posiłek wieczorem?
I czy w wymiocinach widac kawałki jedzenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Odrobaczany był. Kawałki jedzenia są nieruszone, niestrawione. Je Whiskasa i Kitekata w saszetkach oraz suchą karmę dla kastratów. Daję mu porcję wielkości łyżeczki do zupy (saszetka) a suche jedzonko ma zawsze w miseczce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
radzilabym udać sie do weterynarza, to może byc coś poważnego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
mój kot wymiotował karma po jedzeniu, gdy karmiłam go friskies- wydaje mi się, że te supermarketowe karmy maja tyle wzmacniaczy zapachu i smaku, że kot na nie się rzuca dosłownie jak głupi...i zjada za szybko, połyka trochę powietrza i musi mu się ulać to, co za dużo zjadł<---tak tłumaczyła mi wetka. Inne, mniej nachemiowane karmy kot je normalnie, nie jak goopi- bo te friskiesy i inne, to po prostu pożerał.
Skoro suche ma w misce, to Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Moja Fiona po Whiskasie też wymiotowała
![]() ![]() Wcina przemrożone mięso i sucha karmę.
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Fifi jest taki, że jedzonko suche stoi cały czas, oczywiście patrzymy czy jest dobre. Ale kotek (mimo ze ma w miseczce) je dopiero gdy da mu się nnową porcję. Czasami daję mu porcyjkę mokrego jedzenia z saszetki, zle odrobinkę i za 10 min znowu chce (a cały czas ma !) i daję mu "na niby" i rzuca się jedząc to co dałam 10 minut temu !! Jest strasznie zachłanny. Jego suche jedzenie jest od weterynarza dla kastartów (dba o to by nie tyły) więc nie jest chyba tak napchane tymi zapachami itp
Koniec - idę do weterynarza choć poruszałam juz u niego ten temat przy ostatniej wizycie lecz poradził tylko to by dawać mniej do miseczki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
...a moze Twój malutki ma problemy z trawieniem? może powinnaś spróbować podawać mu malt pastę, która ułatwia trawienie (nie tylko na kłaczki)...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.