|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Czy ktos byl kiedys w Porto??????
Czesc kobity...mam takie male pytanie...czy ktoras z was byla moze w Porto w Portugalii????Wybieram sie tam za miesiac na pare dni i potrzebuje wiadomosci o tym miescie.....z góry dziekuje za odpowiedzi....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy ktos byl kiedys w Porto??????
Nikt nie byl........????????????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja byłam w Porto. Przepiękne miasto. Jak dla mnie o wiele ładniejsze niż stolica. Ma pełno urokliwych uliczek. Ma swój klimat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A mozesz napisac cos wiecej??Moze co warto zwiedzic, gdzie zjesc, czy jest drogo czy tanio itp???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Porto należy raczej do droższych miast ale można sobie poszaleć. Warto wejść do winiarnii Calem (jeśli lubisz Porto) i zakupić sobie buteleczkę. Będąc w Portugalii jeśli lubisz ryby to koniecznie musisz spróbować dorsza BACALHAU.Wieczory spędzaliśmy na nabrzeżu. Jest pełno kawiarenek i jest uroczy klimat. Wieczorami omijaj (zwłaszcza sama) małe uliczki, zdażają sie rozboje. Nocą wybieraj tylko główne ulice (ale nie sama). Wieczorami dopiero ludzie wychodzą na ulicę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Porto jets piękne typowe południowe miasto z wąskimi uliczkami...z bielizną powieszoną nad głowami (majtsy o tak!). Piękny 2 poziomowy most ...polecam spacerekna druga stronę miasta Vila Nova de Gaia, gdzie jest 80 winiarni wspomniana Calem i najbardziej znana Sandeman. Pozatym Średniowieczne centrum miasta ,które jest na Liście Światowego Dziedzictwa UNESCO (trzeba wdrapać się na góre...albo kolejką
![]() Jak będziesz mieć jakieś pyt służę pomocą ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dziekuje wam za odpowiedzi..juz sie nie moge doczekac kiedy tam pojade!!!!Mam nadzieje ze pogoda mi dopisze. pewnie nie bedzie to samo jak jest cieplo. Mam nadzieje ze grudzien w porto bedzie cieplejszy niz u nas zazwyczaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.