|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Trądzik u TZ-pomocy!!!
Witam
Moj TZ ma problem-ciągłe pryszcze-najwięcej na czole i nosie. Ma 21 lat, nie znosi kremów-jedyne co mogę mu zaaplikować to tonik chociaż myślę, że udałoby mi się namówić go na jakiś peeling czy coś w tym rodzaju. Ale niestety nie wiem jak z tym walczyć-bardzo proszę o jakieś sugestie i pomoc
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik u TZ-pomocy!!!
jak bym byla w Twojej sytuacji nie powiedzialabym: sluchaj kotku, kup cos antytradzikowego. nie umiem przedstawic tego nawet za pomoca aluzji :/ moze sam dojdzie do wniosku ze moglby o to zadbac??
![]() no chyba ze prosil Ci o pomoc bo szczerze chyba nie do konca rozumiem Twoj watek |
|
|
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może niodpowiednio się wyraziłam. Moj TZ poprosił mnie o pomoc-sam po prostu nie ma pojęcia co mu może pomóc i kompletnie nie zna się na kosmetykach. Niestety ja też nie za bardzo wiem jak mu pomóc nie jest to trądzik kwalifikujący się pod pomoc dermatologa-a jednak bardzo mu przeszkadza. Wyskakują mu brzydkie czerwone wulkany ok 4,5 na czole i ze dwa na nosie(ależ jestem dokładna )bardzo rzucają się w oczy i to mu przeszkadza. Dlatego proszę Was o pomoc
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Hej ;] Ja sie pozbyłam trądziku dzięku takiemu super robionemu w aptece na recepte lekarstwu. Pryszcze mi zeszły. Od czasu do czasu jakiś się pojawi, ale jestem bardzo zadowolona z efektu. kosztował mnie 5 zł za butelkę która starcza na od 1 miesiąca do 2 miesięcy w zależności od ilości wylania na wacik. Jakbyś chciała skład to mogę Ci napisać na PW? Nie wiem jaki ma trądzik Twój TŻ , ja miałam mały ale czasami się nasilał , szczególnie na policzkach.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
chmurko, jezeli bys mogła napisz skład tutaj?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
A co do trądziku to podobnie jak u ciebie-raz się nasila a raz jest delikatny i prawie niewidoczny-nie mam pojęcia czym to jest uwarunkowane. Niestety częściej jest on w tym intensywnym stadium
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo pianka do mycia twarzy johnson&johnson-u mnie spowodowala taki myk, ze wszystkie mozliwe wulkany zrobily sie gotowe do wycisniecia. nie wiem czy dobrze zrobilam, w kazdym razie nie pogorszylam stanu i ta pianka jest dla mnie zbawienna na ropne krosty moze jeszcze zel punktowy? albo jakas masc apteczna na wypryski? wejdz na KWC. jak ja szukalam czegos dla Tżeta to przejrzalam kosmetyki dla mezczyzn. jest tak nawilzajacy krem matujacy dla mezczyzn AVONU. sam opis wyczerpujacy a komentarz dziewczyny wiec dalam sobie spokuj i kupilam mu balsam po goleniu nivea. ale pokarz mu KWC to moze zdecyduje sie na krem, bo przeciez te antytradzikowe wysuszaja cere i chlopak wyschnie na wior
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zzaprowadziłabym go do dermatologa
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale jeśli mi się uda to zdam Wam relacje
|
||
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
A więc najpierw nalezy udać się do lekarza , ja chodzę do rodzinnego )pediatry) i poprosić o wypisanie recepty na zrobienie leku
SKŁAD: PREDNIZOLON 0,3 REZORCINI 4,5 DETREOMYCYNI 1,5 95% spir. vini 100,0 Ag.Dest.OD 150,0 TO JEST TEN SKŁAD> mi naprawdę pomaga. Przecierać twarz rano i wieczorem omijając okolice oczu!!! U mnie butelka kosztuje 5 zł! |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
jelsi nei lubi kremów , to podsun mu sprecjalny płyn z apteki on na recepte jest robiony,
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
i jak tam Twój Tż z trądzikiem?
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
No własnie , pomaga coś ten mój płyn?
|
|
|
|
|
#16 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
ACNEFAN!! max 8 złotych w aptece a pryszcze znikna w mig ! ja mam straszne problemy ze skora... i nic mi nie pomoglo tak bardzo jak Acnefan!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

chociaż myślę, że udałoby mi się namówić go na jakiś peeling czy coś w tym rodzaju. Ale niestety nie wiem jak z tym walczyć-bardzo proszę o jakieś sugestie i pomoc

może niodpowiednio się wyraziłam. Moj TZ poprosił mnie o pomoc-sam po prostu nie ma pojęcia co mu może pomóc i kompletnie nie zna się na kosmetykach. Niestety ja też nie za bardzo wiem jak mu pomóc
nie jest to trądzik kwalifikujący się pod pomoc dermatologa-a jednak bardzo mu przeszkadza. Wyskakują mu brzydkie czerwone wulkany
ok 4,5 na czole i ze dwa na nosie(ależ jestem dokładna
)bardzo rzucają się w oczy i to mu przeszkadza. Dlatego proszę Was o pomoc

moze jeszcze zel punktowy? albo jakas masc apteczna na wypryski?