|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
impreza stylizowna- dziewczyny pomóżcie
na andrzejki czyli dosłaownie za kilka dni wybieram sie na impreze stylizowną (przebierana) w sytlu bollywood, hinduskim, indyjskim czyli daleki(lub)bliski wschód- jednym słowem
przebranie juz mam ale pomóżcie zrobić makijaz znalazłam kilka fotek przeszkalam watek o makijażach indyjskich no i zaczełam próbowac....chyba z marym skutkiem bo wszytko mi sie zlało na moich powiekach ![]() wleje zdjęcia jeśli mozecie to powiedzcie w jakiej kolejności go wykonac które cienie w jakiej kolejności czy pacynkami czy pędzlami i wogóle aha jeśli gdzies jest taki przykład to z góry dziekuje za link pozdawiam i licze na was ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: impreza stylizowna- dziewczyny pomóżcie
Witaj Moniczko, makijaż ten w gruncie rzeczy nie jest trudny do wykonania, jest bardzo zbliżony do przydymionego, jednak w tym makijażu powieka ma jaśniejszy kolor, a jedynie zewn. kącik i załamanie podkreślone są ciemniejszym cieniem. Zajrzyj na ten wątek, tutaj są krok po kroku makijaże dziewczyn:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=157928 Powodzenia z makijażem i baw się dobrze na imprezie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Makijaż z pierwszego zdjecia:
1.Na całą powiekę nałożyć jasny róż. 2.W zewn. kąciku < mnie więcej na 1/3 dł.> nałożyć ciemny fiolet < bakłążan> i rozetrzeć go do środka i do góry, robiąc taki ostry półksiężyc > ![]() 3. Następnie jaśniejszy fiolet lub brudny róż nałożyć na załamanie powieki. 4. Granice między cieniami starannie rozetrzeć. 5. oko obrysować kholem lub kredką. 6. Wytuszować rzęsy. acha, zewn. kącik można wzmocnić czarnym cieniem , a na środek ruchomej powieki nałożyć odrobinę świetlistego jasnego cienia, tego samego który jest pod łukiem brwiowym. Makijaż z drugiego zdjęcia: Ten jest łatwiejszy. Na ruchomą powiekę nałożyć cielisty cień. Czarny lub inny ciemny zacząć nakładać od zwen. kącika w kierunku skroni, a potem do środka do załamania powiek i wewn. kącika. Im bliżej wewn. kącik , tym linia powinna być cieńsza i zanikać. Rozetrzeć dokładnie cień. Czarną kredką lub kholem zrobić kreskę. Pod łuk brwiowy i na środekj ruchomej powieki cień rozświetlający. Wytuszować rzęsy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
zaprezentuj sie nam potem hehe
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
no to juz wiem czemu mi nie wychodziło robiłam odwrotnie
![]() jasne ze sie zaprezentuje dziękuje bardzo pozdrawiam przed sobota zdąże jeszcze poćwiczyc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.