|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
prośba o pomoc- zmiana w wyglądzie
cześć wszystkim,
jestem po raz pierwszy na tym forum i chciałabym zeby ktos mi poradził z kolorem włosow i makijazem ![]() chciałabym tez się dowiedziec jakie kolory do mnie pasują, bo raczej na co dzień chodze w przysmutnawych kolorach: czarnym, szarym, brazowym i kremowym:/ chodze też w dzinsach, czasem w spodnicach raczej przed kolana. Bardziej mi zależy na poradzie dot koloru włosow. Na zdjęciu nam jasny miedziany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
witam,rzeczywiscie smutne te barwy....
ja bym Cie widziała w blondzie jakims ładnym naturalnym ale nie ciemnym ![]() wydaje mi sie na pierwszy rzut oka ze jestes typem chlodnym czyli lato w tym przypadku ![]() masz ladne rysy twarzy dosc delikatne dlatego nalezy podkreslic to w makijazu widze Cie w minimalistycznyjm makijazu ![]() kolory to te wszystkie powinny byc tzw przydymione ,przybrudzone nie nasycone ![]() jakby rozmyte ![]() nie wiem czy mnie zrozumiesz ![]() masz ladne wloski takie grube i proste podkresl to ![]() w makijazu powinnas podkreslic to co najladniejsze moga to byc np oczy ![]() usta tez masz ladne i pelne ![]() podsumowywujac to: fryzura do zmiany oraz makijaz lekki i niewidoczny najlepiej brazy beze roze itp ale przygaszone ![]() kreska nadajaca akcent w oku tylko musi byc dobrze wykonana bo inaczej mozesz sobie zaszkodzic ![]() pozdrawiam to tyle ode mnie ![]() co do okular.ów to mozesz sie przezucic na szkla kontaktowe ![]() aaaa co do kolorow ubran to pastele polecam, niebieskie i wszelkie inne aby byly w chlodnym odcieniu ![]() tak mi sie wydaje.... bo ten czarny i bialy jest strasznie nudny ![]() ale byc moze lubisz klasyczny styl dlatego nawet jak bedziesz ubrana cala na czarno to jeden dodatek moze zdzialac cuda np szeroki pasek podkreslajacy talie ![]() modny w tym sezonie ![]() Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2006-11-23 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: prośba o pomoc- zmiana w wyglądzie
Cytat:
Jeśli byś chciała się dowiedzieć musiałabyś odpowiedzieć na te pytania ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dzieki za odpowiedz
![]() rzeczywiście nie za bardzo znam się na wszystkich okresleniach dot makijażu, niestety ![]() myślisz, ze tylko jasny kolor włosów? ostatnio czesto mi przychodzi do głowy żeby wrócić do swojego naturalnego koloru, już tyle razy farbowałam i osłabiało mi to włosy. Co do makijazu, to maluję się tylko wtedy kiedy musze ![]() ![]() Okulary, niestety ale to jest koniecznośc:/ szkła kontaktowe nie wchodza w rachube, poprostu okulary musze nosić. Jeszcze nie probowałam pastelowych kolorow, może czas zacząc ![]() Wracając do włosow, a może obiciać na krotko? teraz mam krotsze niż na zdjęciu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A więc odpowiadam na pytania
![]() 1. Jak się opalasz - opalam się na początku raczej na brazowo, odcien opalenizny jest w kolorze ciepłego brazu, najmocniej opalam się na plecach, brzuchu i rekach, inne raczej słabiej ![]() 2. Kolor oczu - w dowodzie mam wpisany kolor oczu: szare, mi sie wydaje że mam raczej piwne, ciemnozielone z niebieskim ![]() 3. Piegi - mam, ale sa prawie nie widoczne na twarzy, chyba złotawe- ciepłe 4. Cera - hmm, odcien mam chyba brzoskwiniowy, takie kupuje sobie odcienie pudru ![]() 5. Naturalny kolor włosów - kolor włosow mam raczej ciemny braz, z dodatkami włosow siwych, niestety ![]() ![]() 6. Kolor ust - raczej ciepły róż, moze nawet wpada w ciepły czerwien ![]() 7. W jakich kolorach się dobrze czuję ? - hmm, trudno powiedzieć, powiem tak, lubie kolor brazowy, ecru, czarny, szary, niebieski, granatowy, lubię tez ciemnozielony, chyba najlepiej sie czuje w czerni. W lato ubieram się raczej w jasne kolory, biały, ciepły roz, ecru, bezowy. Nie wiem w czym mi do twarzy bo nigdy nie przykładałam do tego wiekszej uwagi. Ostatnio stwierdziłam, ze chyba najwyzszy czas cośw sobie zmienic, tylko nie wiem od czego zaczac. byłabym wdzieczna za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
hm no w sumie to jesli chodzi o mnie to sadze ze blond odmladza i w polaxczeniu z ladnymi pastelowymi kolorami np sweterka czy bluzki mozesz swiezej i mlodziej wygladac
![]() widze ze nie masz jasnej takiej cery wiec mozesz miec ciemniejsze wlosy ale jesli juz to bardziej w orzechowe barwy moze??? masz delikatna urode wiec zbyt ciemny braz moze cie przytlaczac a w blondzie zawsze bedziesz widoczna ![]() tak to widze ![]() aaa i koniecznie zmiana tej fryzurki jest zbyt grzeczna a wlosy i tak masz grube ![]() skrocic tez mozesz oczywiscie: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Faworyta - zgadzam się z Tobą
![]() ![]() Zmiana fryzurki - obowiązkowa ![]() Makijaż - ja raczej proponuję coś delikatnego, np błyszczyk, podkład, tusz To tylko moje małe podpowiedzi ale ja tez jestem początkująca więc nie krzyczcie na mnie jeśli coś piszę źle. Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
nika- jedyna rozsadna reakcja. nie mozna zrobic analizy kolorystycznej na podstawie zdjecia, a z odpowiedzi wynika ze nerita jest raczej typem cieplym droga faworyto. dawanie rad w taki sposob moze tylko bardziej zaszkodzic niz pomodz, poza tym faworyto blad ma rozne odcienie i temperatury wiec nie wystarczy rzucic hasla ze wlasnie ten kolor bedzie dla kogos najlepszy.
moim zdaniem droga nerito powinnas udac sie do jakiegos dobrego fryzjera kolorysty i poprosic o porade bo pewe rzeczy niestety trzeba zobaczyc na wlasne oczy zeby moc wydac profesjonalna opinie. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
eeee Weroniko....przeciez kolor bluzki to nie koniec swiata jesli zalozy cos pastelowego...więc wez wyluzuj to jest forum dyskusyjne zreszta kazdy moze wyrazic swoja opinie
![]() Ot to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Wera..kazdy kolor ma rozne barwy i odcienie tego nie musisz mi wyjasniac....
blond to jest moja ogolna rada....i chyba wiadomo ze jak dziewczyna pojdzie do fryzjera to zapewne jej doradzi nie? a nie rzucam hasla jaki odcien blondu poniewaz nie jestem ekspertem.... zreszta malo tu ekspertek wiec kazda wyraza swoja opinie i wcale sie z nia zgadzac nie trzeba ale warto poczytac jak Cie inni widza nieprawdaz??? jak chcesz to zajrzyj na moj watek i doradz mi jaki mi kolor pasuje:P jakos malo ososb pisze.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za wasze opinie
![]() ![]() ![]() znalazłam kilka fryzur na necie, moze któres do mnie pasują kolorystycznie? podpowiedzcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja proponuję kolor z przedostatniego zdjęcia ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam , pomyłka - z ostatniego . Czyl iten najjaśniejszy kolorek
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
E Myszka , racja racja widze ze Ty tez pozostajesz nieugiecie przy blondzie
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Ale po przez ustalenie typu kolorystycznego można ustalić jakie kolory pasują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ciekawa jestem jaka pora roku do mnie najbardziej pasuje? i jakie kolory?
witam cieplutko ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.