Kilka pytań... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-12-04, 22:02   #1
Ev3
Raczkowanie

Question

Kilka pytań...

....

Edytowane przez Ev3
Czas edycji: 2009-08-21 o 18:03 Powód: Stare dzieje...
Ev3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-05, 08:16   #2
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Kilka pytań...

Cytat:
Napisane przez Ev3 Pokaż wiadomość
Hej! Mam kilka pytań.
Chciałam sie dowiedzieć co sądzicie o globulkach (Patentex Oval). Zagłębiłam się w ten temat, czytałam na różnych forach wypowiedzi kobiet. Mam przed sobą ten pierwszy raz i zanim zaczełam "zagłębianie" się w ten temat myślałam, że globulki + prezerwatywa to dobry sposób zabezpieczenia się. Ale zauważyłam, że kobiety nie są zadowolone z globulek. Napiszcie swoje za i przeciw w tym temacie. Że tak powiem zgłupiałam całkiem, nie wiem co zrobić, czy opłaca się je kupować? Sama prezerwatywa powinna wystarczyć. Nie mam zamiaru brać hormonów.
skoro czytalas to wiesz ze zdania sa podzielone,

Cytat:
Kolejne pytanko: czy wizyta u ginekologa przed 1szym razem jest konieczna? Nigdy nie miałam kłopotów ze zdrowiem poniżej pasa, więc nie chodziłam do niego. Nie to, żebym się go bała a może jednak hehe...
warto pojsc chociazby po to aby sprawdzic czy wybralas milego ginekologa i pogadac o antykoncepcji.

Cytat:
Ostatnie pytanie dotyczy ciąży i porodu. Jestem po 2 operacjach kręgosłupa, mam implanty. Czytałam, że kobiety po takich zabiegach mogą jedynie mieć wykonywane cesarskie cięcie. Przeraziło mnie to troche Zdania są podzielone. Czy, któraś z was była w takiej sytuacji? Chciałabym poznać opinie kobiet po takich "przejściach". Czy podczas ciąży są jakieś problemy, jak wygląda poród...itp. To pytanie naprawde mnie dręczy. Nie byłam ostatnio na badaniach w szpitalu i nie miałam okazji porozmawiać z lekarzem na ten temat.

To by było na tyle. Z góry dziękuje za odpowiedzi

Pozdrawiam
chyba do ciazy masz jeszcze czas.
nie znamy szczegolów twoich przejsc chorobowych stad tez nikt znas nei moze sie na ten temat wypowiedziec.
cesarka to tez porod dla kobiet ktore nie moga /nie chca rodzic naturalnie.
nie ma w tym nic zlego ,wybrac cesarke ze wzgledu na stan zdrowia.
to tez pytanie do lekarza prowadzacego.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-05, 08:57   #3
Ev3
Raczkowanie

Co do pierwszego pytania, wiem, że zdania są podzielone. Chciałam żeby doświadczone kobiety wypowiedziały się na ten temat i podyskutowały o tym...

Co do ciąży to nigdy nie wiadomo i nie twierdze, że mi do tego daleko. Chyba napisałam jasno i zapytałam się czy są tu kobiety po operacji kręgosłupa, które rodziły. Nie wypowiadaj się za wszystkie kobitki tutaj. One chyba potrafiłyby odpowiedzieć na to pytanie.

Stary 2006-12-05, 10:06   #4
paula78
Zakorzenienie

a o czym tu dyskutowac ,przeszukaj forum.mnie nie chce sie pisac 100 razy tego samego.

nie wypowiadam sie za wszytskich, ale o takich rzeczach mozesz pogadac z lekarzem ,kazde schorzenie i kazdy czlowiek jest inny.

Stary 2006-12-05, 14:41   #5
Ev3
Raczkowanie

Nie chce być nie miła, ale... nikt nie zmusza Cie żebyś się tutaj wypowiadała, jeśli nie masz chęci to w czym problem?

Co do lekarza... nie będe się powtarzać...

Stary 2006-12-05, 15:35   #6
paula78
Zakorzenienie

kobieto o co ci chodzi ? jak narazie jako jedyna jestem skora ci pomoc a ty sie czepiasz .
tak trudno wrzucic haslo globulki w wyszukiwarke?

mam ci opowiedzie co moich doswiadczeniach ?i wtedy bedzie ok?
prosze bardzo
globulki uzylam moze 3 razy ,okropna sprawa pieni sie to to ,trzeba wpychac do srodka,leje sie to to po poscieli,nogach ,chlupocze.

gumek tez uzywalam przez 1,5 roku regularnie,nie pekla zadna,nie zaszlam w ciaze.

co do cesarki ci nie pomoge bo rodzilam naturalnie ,nie mam tez problemów. z kregosłupem.
prosze bardzo,dziekuje i do widzenia a raczej zeganam.

Stary 2006-12-05, 20:01   #7
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Hej! Mam kilka pytań.
Chciałam sie dowiedzieć co sądzicie o globulkach (Patentex Oval). Zagłębiłam się w ten temat, czytałam na różnych forach wypowiedzi kobiet. Mam przed sobą ten pierwszy raz i zanim zaczełam "zagłębianie" się w ten temat myślałam, że globulki + prezerwatywa to dobry sposób zabezpieczenia się. Ale zauważyłam, że kobiety nie są zadowolone z globulek. Napiszcie swoje za i przeciw w tym temacie. Że tak powiem zgłupiałam całkiem, nie wiem co zrobić, czy opłaca się je kupować? Sama prezerwatywa powinna wystarczyć. Nie mam zamiaru brać hormonów.
Dobór antykoncepcji to tak naprawde sprawa bardzo indywidualna, ja razem z moim narzeczonym nigdy nie zabiezpieczałam się poprzez hormony.Na początku przez pierwsze 2 lata używaliśmy prezerwatyw, a od ponad 4 realizujemy "naturalne sposoby planowania rodziny" (to nie jest zabezpieczenie przed ciążą tak na marginesie).Niewazne o jaki sposób antykoncepcji zapytasz, zawsze znajda się jego "plusy" i "minusy".
To Ty i twój partner powinniście zadecydować jaka forma bedzie wam odpowiadać .Na wizazu był poruszany watek o wadach i zaletach bodajże pigułek , zawsze warto poszukac info np. w google...

Cytat:
Napisane przez Ev3[U
]Kolejne pytanko[/U]: czy wizyta u ginekologa przed 1szym razem jest konieczna? Nigdy nie miałam kłopotów ze zdrowiem poniżej pasa, więc nie chodziłam do niego. Nie to, żebym się go bała a może jednak hehe...
Tak szczerze to skąd możesz wiedziec czy nie masz problemów skoro u ginekologa jeszcze nie byłaś (tak zakładam) na oko nie da się ocenic czy np masz nadżerke ..Teoretycznie powinno sie iść.

Cytat:
Napisane przez Ev3
Ostatnie pytanie dotyczy ciąży i porodu. Jestem po 2 operacjach kręgosłupa, mam implanty. Czytałam, że kobiety po takich zabiegach mogą jedynie mieć wykonywane cesarskie cięcie. Przeraziło mnie to troche Zdania są podzielone. Czy, któraś z was była w takiej sytuacji? Chciałabym poznać opinie kobiet po takich "przejściach". Czy podczas ciąży są jakieś problemy, jak wygląda poród...itp. To pytanie naprawde mnie dręczy. Nie byłam ostatnio na badaniach w szpitalu i nie miałam okazji porozmawiać z lekarzem na ten temat.

To by było na tyle. Z góry dziękuje za odpowiedzi

Pozdrawiam
Moja ciotka kiedys mi opowiadała ze ma sąsiadke, która po operacji kręgosłupa urodziła dwójke dzieci ale w naturalny sposób, to sa tylko takie moje "plotki" i lepiej by było gdyby owe kobiety po takim zabiegu same się wypowiedziały.

Pozdrawiam Marta
Stary 2006-12-05, 22:15   #8
Ev3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Moja ciotka kiedys mi opowiadała ze ma sąsiadke, która po operacji kręgosłupa urodziła dwójke dzieci ale w naturalny sposób, to sa tylko takie moje "plotki" i lepiej by było gdyby owe kobiety po takim zabiegu same się wypowiedziały.

Pozdrawiam Marta
Właśnie to mnie najbardziej interesuje. Chciałabym wiedzieć więcej na ten temat. Jak się czuły podczas ciąży i porodu. Wiadomo, że noszenie malizny pod sercem przez prawie 9 miesięcy to duże obciążenie dla kręgosłupa (chorego).

Dziękuje za odpowiedzi m.a.r.t.a Pozdrawiam.

Stary 2006-12-06, 00:02   #9
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie to mnie najbardziej interesuje. Chciałabym wiedzieć więcej na ten temat. Jak się czuły podczas ciąży i porodu. Wiadomo, że noszenie malizny pod sercem przez prawie 9 miesięcy to duże obciążenie dla kręgosłupa (chorego).

Dziękuje za odpowiedzi m.a.r.t.a Pozdrawiam.

może tutaj znajdziesz jakie info o kobietach po operacjach

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=548&w=29923070

i bardzo przydatne forum
http://scoliosis.myfreebb.com/viewfo...ca8ae0e7bfb752

Pozdrawiam
Stary 2006-12-07, 10:37   #10
Ev3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
może tutaj znajdziesz jakie info o kobietach po operacjach

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=548&w=29923070

i bardzo przydatne forum
http://scoliosis.myfreebb.com/viewfo...ca8ae0e7bfb752

Pozdrawiam
Dziękuje Marta

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości