|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() List do Charkowa !!!Może któraś z was będzie w stanie mi pomóc? Chcę wysłać list do Charkowa. Mam podane imię, nazwisko, ulicę i miasto. Potrzebuję jakiegoś kodu? Kiedyś taki list wysłała mi pewna kobieta i chyba coś w nim wpisywała. Doszedł on do adresata. Następne dwa listy (wpisałam na kopercie tylko to co wam podała) najprawdopodobniej nie doszły. Więc co mam napisać na kopercie? Jeszcze jedno: jak najlepiej wysłać? Normalnie, poleconym, priorytetem? Może ktoś wie?
![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: List do Charkowa !!!
Kod pocztowy z pewnością by się przydał. Ale jeśli adresat Ci nie podał, to nie wiem, skąd go weźmiesz. Może popytać na jakichś forach o Ukrainie, czy ktoś mógłby sprawdzić w charkowskiej książce kodów, jaki jest właściwy dla danej ulicy (pewnie mają tam coś takiego, u nas jest).
W poprzednich latach miałam kiepskie doświadczenia w wysyłaniu korespondencji do Rosji, sądzę, że na Ukrainie może być niestety podobnie, więc rozważyłabym posłanie poleconym, a jeśli nie, to chociaż priorytetem. (Polecony jest z założenia priorytetowy, jeśli się nie mylę). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja sama nie wiem bo bardzo dawno temu wysyłałam poleconym i też nie doszło :/. ehh... panie w okienkach na poczcie nawet nie ma co pytać niestety
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja tam do Rosji i in. b.republik wysyłam bez kodu i dochodzą. Czasem to dlugo trwa- to fakt. Np. do Rosji niektórzy Rosjanie od razu mi mówili,zeby wysyłać do nich normalnym listem ,a nie priorytetem.Nie wiem czemu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Znalazłam na rosyjskojęzycznych stronkach,że kod do Charkowa to 61 100, ale nie widzę nigdzie rozbicia na ulice, jak u nas. Nie wiem ,czy oni to stosują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Lithops dziękuje ci bardzo!!! Mam nadzieję, że ten kod wystarczy
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki kochane jeszcze pytanko: jak to najlepiej zaadresować? co najpierw napisać? miasto napisać i po rosyjsku i po polsku może po angielsku? Lithops podasz mi stronkę z której wziełaś ten kod?
![]() o własnie znalazłam coś takiego : Kharkov Postal Code 61001-61499 Dialing Code +380 57 to drugie to kierunkowy telefonu na ukraine no nie? a to pierwsze to kod pocztowy? nada się?
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
http://meta.ua/en/spravka/newindex.asp znow na tej stronie są niby nowe kody i pisze ze do Charkowa to
61000-499 ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
bardzo czesto listy gina;/ (te wysylane do rosji i na ukraine).. mamy rodzine tu i tu i praktycznie zaden list nie doszedl, paczek nie wysylamy bo wiemy ze kradna, jezdzimy czasem i zawozimy rozne pomocne rzeczy, bo wiadomo jaka tam bieda.. wiec wydaje mi sie ze jakby mialo dosc to i by doszlo bez kodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.