![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
!!!!STOPchocolate !!!!
Czesc dziewczyny, odwiedzam regularnie watek ile dzisiaj zjadlam no chcociaz na czas swiat zaprzestalam bo ... no szkoda gadac. JA od wielu lat jakos postanoweienie noworoczne mam zaprzestanie jedzenia czekolady, kakako i slodyczy ale glownie czekolady gdyz jestem od niej uzalezniona. W tym roku chcialabym sprobowac na forum i moze ktos sie doloczy??? i damy rade a w przyszlym roku bede mogla miec jakies bardziej ambitne postanowienie nic rzucanie czekolady;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: !!!!STOPchocolate !!!!
dimar - ale przeciez nie zaszkodiz zjesc czekoladę od czasu do czasu
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja się dołączę - ale dopiero 2 stycznia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
carolina ja to samo
![]() ![]()
![]() |
#5 |
xxyy
|
ja tez
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To ja będę Was wspierać w postanowieniu duchowo
![]() ![]() ![]() ![]() Taka prawdziwa czekolada jest zdrowa (ma dużo żelaza i magnezu) i czasami nie zaszkodzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
xxyy
|
Milka19, nawet tak nie mow, bo w styczniu mam bardzo duzo waznych egzaminow
![]() ![]() musze byc silna i oduczyc sie jedzenia slodkiego. podobno jak sie nie je slodyczy przez jakis czas to potem ochota na slodkie saa przechodzi ![]() a ja sie jeszcze chromem bede wspomagac
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ok. 1 miesiac nie jadłam slodyczy i pozniej jak sie rzucilam to no
![]()
![]() |
#10 |
xxyy
|
a po jakim przechodzi?
![]() ja sie wole wspomagac, bo nie wierze w moja silna wole ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
albo to ja unikat
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Kochane... ja sie w pelni zgadzam ze gorzka 70 % czekoaada jest zdrowa i gorzkie kakao tez... ale ja nie preferuje takiej cxzekoady tylko milke
![]() Wiec kochaniutkie od 1 stycznia....., 2007 pokonamy naszego wroga ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
no wlasnie a jakby mial ktos pomysl co zrobic jaksie ma mega ohote na cos slodkiego i wlasnie czekoladowego to co robic????? bo mnie suszone owoce miod czy inne substytuty nie satysfakcjonuja ja musze sobie cala tabliczke najlepiej walnac az domdlosci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Milka z jakiej ty planety przybylas???? albo jestes cyborgeiem, albo tutaj sie zaprogramiowali, bo nie moge pokumac hjak ty z tym wszysytkim sobie dajesz rade, jestes dla mnie guru!!!!!!!!!!normalnie:c mok: |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja mogę Wam podpowiedzieć, co mi pomagało zahamować napady czekoladoholizmu i cukroholizmu - chrom organiczny - jeśłi nie ma przeciwskazań, jeśli jesteście zdrowe to możecie posiłkować się chromem
![]() Kilka słów na temat chromu: "Chrom jest niezbędny dla normalnego rozwoju organizmu człowieka, który zawiera około 6 miligramów tego pierwiastka. Chrom poprzez pobudzanie aktywności komórek beta trzustki wpływa na produkcję insuliny, a przez to aktywnie uczestniczy w przemianach węglowodanów. Chrom zwiększa magazynowanie glukozy w mięśniach wspomagając syntezę glikogenu. Chrom stymuluje przemiany energetyczne i syntezę kwasów tłuszczowych, pobudza transport aminokwasów do komórek. Przeciwdziała powstawaniu otyłości gdyż ogranicza odkładanie tłuszczów. Chrom zapobiega powstawaniu miażdżycy przez regulację poziomu lipidów w krwi oraz wpływa na utrzymanie równowagi pomiędzy poziomem cholesterolu LDL i HDL. Wchodzi w skład enzymów np. trypsyny oraz stymuluje aktywność innych. Niektóre schorzenia, a zwłaszcza układu krążenia wpływają na metabolizm chromu. Niedobór chromu występuje rzadko i pojawia się w niektórych rejonach oraz przy diecie ubogiej w białko zwierzęce. Przy deficycie występować mogą:
Nadmiar ![]() Nadmierne nagromadzenie chromu w organizmie lub spożywanie go w dużych dawkach może zaburzyć działanie insuliny lub stymulować powstawanie nowotworów. Źródła ![]() Pokarmy pozwalające uzupełnić niedobory chromu to drożdże piwne, niskoprzetworzone kasze i płatki, pełnoziarnisty chleb, ser, jaja, chude mięso, wątroba, nerki wieprzowe, ryby, sałata, groszek zielony, niektóre przyprawy i zioła brokuły, sok winogronowy, mięso indycze i owoce morza, wątroba cielęca, kurczaki, olej, kiełki pszenicy. Dzienne zapotrzebowanie ![]() Na ogół zawartość w diecie i paszach pokrywa zapotrzebowanie. Zalecane dawki spożycia dziennego chromu wynoszą:
źródło: http://www.mediweb.pl/nutrition/wysw...ad.php?id=1027 Artykuł o chromie na wizażu: http://www.wizaz.pl/joanna_golec_chrom.php "Zażywanie chromu w połączeniu z wysiłkiem fizycznym pomaga także w zwalczaniu nagromadzonego tłuszczu, ponieważ reguluje gospodarkę węglowodanową organizmu. O co chodzi? Krótko mówiąc poprawia pobór składników odżywczych przez tkankę mięśniową niezależnie od działania insuliny czyli odbiera tkance tłuszczowej możliwość magazynowania ich. W efekcie dochodzi do poprawienia sprawności mięśni, a w tkance tłuszczowej do redukcji tłuszczu zapasowego. " |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps. Oj nie ze wszystkim daje sobie radę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
ja słodyczy nie jadam od kwietnia 2005r:P czyli jakies 21 miesiecy:P i dobrze mi z tym wogole nie czuje potrzeby zjedzzenia czego słodkiego, owszem jelsi jes jakas okazja to moze raz na miesiac zjem kawałek ciasta czy jakies ciastko (ale to musi byc np jakies swieto czy cos takaiego bo nawet nie pamietam kiedy sama sobie kupilam batona:P) poprostu nie chce karmic mojego organizmu niepotrzebnymi produktami, zgadzam sie ze np gorzka czekolada nie jest zła w małych ilosciach, ale ja wole zjesc sobie na swiadanie troszke orzechów włoskich i tez mam zdrowe tłuszcze
![]() cHOC MUSZE POowiedziec ze zawsze jak jestem w Warszawie a to jest przynajmniej raz w miesiacu to u Grycana zamiawiam taki rozek firmowy( 4 galki lodów bita smietana i orzeszki ,maja tam takie smaki ahhh) ale robie to swiadomie to takie odstepsto od diety ![]() ![]() Pozdrawiam i powodzenia w postanowieniach noworocznych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Przyłączam się do Was - od 2 stycznia słodycze tylko 1-2x w miesiącu w ramach nagrody jak sobie zasłużę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Ja chyba zamiast slodyczy bede dlubac slonecznik. Co prawda, na opakowaniu napisane jest,ze ma duzo kcal, ale hm.. jest chyba zdrowszy od czekolady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja juz kiedys tez o tym cghoromie myslalam zeby sobie zakuic, ale slyszalam gdzies ze zwieksza prowdopodobienstwo wystapienia nowotworu. Ale z tego co przeczytalam to tylko w nadmiarze. wiec sobie chyba sprawie pudelko na nowy rok.
Milkus to ciesze sie ze sa na swiecie tacy ludzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakbym ja to pisała ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
No to może i ja spróbuje ograniczyć czekoladkę, ale szczerzę wątpie czy m isie uda, bo od czekolasdki się uzależniłam i jeśli nie zjem przynajmniej jednego batonika na dzień to dostaję nerwicy
![]() Bardzo często zdarza mi się zjeść ze trzy czekolady na raz i nawet tego nie odczuwam
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ps. Życzę Wam szalone zabawy sylwestrowej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja wam tez zycze szalonej zabawy!!!!!!!!!!!!
Zycze wszystkim wytrw\nia w posatanowieniach Noworocznych. Jak by ktos mial pomyslzy na jakies male nagrody za wytrwalosc w akcji stop chocolate... to dawajcie znac. busiaczki dla WAs ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
xxyy
|
moj ostatni grzech.. zjadlam dzis tabliczke czekolady
![]() ale jutro bedzie lepiej.. prawda? ![]() Milka, jestes dla mnie autorytetem, wiesz? ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dzien Pirwszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Ojojoj... Wiecie, ja przez niemal 4 miesiące nie jadłam w ogóle słodyczy ...
![]() Ewentualnie od czasu do czasu 1 kostka i to mi starczyło. Ale potem jakaś impreza gdzie same słodycze były i zaczęło się od nowa. Żarłam, nie jadłam, ale własnie żarłam jak świnia, pochłaniałam garściami. Przez święta- to samo. Chciałabym z powrotem nie jeść słodyczy, tylko że u mnie to wygląda tak: zjem jedną kostkę- koniec, musze zjeść do końca. Więc najlepiej w ogóle nie próbować, bo potem nie da się opanować tego głodu. Picie wody mineralnej i chrom nie pomagają- czuję, że mam nadęty brzuch, ale dalej mam ochote na słodkie ![]() Całe szczęście, że nie znoszę chipsów i słonych paluszków ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.