|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zwrot perfum (Sephora)
Czy orientuje sie ktos czy mozna zwrocic perfumy zakupione w Sephorze?
Mam paragon i sa nierozpkowane a od zakupu minely ok.2tygodnie. Czy zwroca pieniadze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Zwrot perfum(Sephora)
To zależy tylko od woli sprzedawcy, czyli w polskich realich jestes niemal bez szans... ale sprobowac mozna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co się orientuję w Sephorze możesz liczyć na zwrot pieniędzy za perfumy tylko i wyłącznie w sytuacji gdy jest to produkt wadliwy - np. atomizerek w nich nie działa. I nawet wtedy sytacja nie jest prosta, bo uszkodzenie towaru musi zatwierdzić rzeczoznawca czy coś w tym stylu ![]() Jakiś czas temu na forum któraś wizażanka pisała, że nawet gdy w kilka minut po zakupie zorientowała się, że perfumy są uszkodzone to i tak procedura pozostała ta sama. Jeśli chcesz zwrotu za perfumy z powodu, że był to nietrafiony prezent lub ostatecznie rozmyśliłaś się to raczej nie ma szans ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
To ja pisałam o tym, że kilka chwil po zakupie odkryłam zepsuty atomizer
![]()
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Kiedy perfumy są nowe, zafoliowane i w ogole cacy, to sprzedawca MOZE ale nie MUSI uznac zwrotu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To jest jakies dziwne, bo w wielu sklepach jest tak, ze do ilus dni mozna zwrocic towar bez zadnej przyczyny pod warunkiem, ze nie byl otwierany i uzywany. Dziwne, ze perfum to nie dotyczy...
A tak jesczez co dor eklamacji perfum to ponoc mozna sobie zlozyc taka, nawet najbardziej absurdalna. Panie w "Salonie pieknosci" na tvn style mowily, ze zgodnie z prawem mozemy zlozyc reklamacje perfum, ktore okazaly sie np. zbyt duszace, ze nas draznia, chociaz w czasie testu w perfumerii wydawaly sie ok. Ciekawa jestem co w tym przypadku? Ale wydaje mi sie, ze choc takie prawo nam przysluguje, nikt nam takiej reklamacji nie rozpatrzy przychylnie, bo przeciez mozna w ten sposob pouzywac sobie troszke tych perfum i oddac, bo nam sie znudzily - to by bylo nie fair. No ale u nas to jest strasznie rygorystycznie rozpatrywane. Ja np. dalam sobie spokoj z reklamowaniem butow, ktore mnie obtarly do krwi i nie dalo sie w nich chodzic, choc rozmiarowo byly dobre, bo takich reklamacji nie przyjmuja, bo "moglam oszukac"... Fajnie, co? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do tematu - w większości sklepów można zwrócić towar nie otwierany, do iluś tam dni. Ostatnio się dowiedziałam, że nawet buty w CCC można do 3 dni oddać bez gadania. Zadzwoń do Sephory i zapytaj. Po prostu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zwrot perfum (Sephora)
Shafira ja uważam, że powinnaś spróbować
![]() Opiszę tu swoją przygodę z wymianą perfum w Sephorze (kiedyś już wspominałam o niej na Biochemii). Wymieniłam się na naszym targowisku zapachami i okazało się, że nowego Angela Violet, którego otrzymałam nie mogę otworzyć, dosłownie jakby nakrętkę przyspawał do "spryskiwacza" ![]() Tak, że spróbuj, skoro mi wymieniono perfumy na nowe, mimo, iż nie miałam paragonu, dlaczego Tobie miałyby nie zwrócić pieniędzy jeśli paragon posiadasz, a perfumy są nierozpakowane ... Edytowane przez Basia39 Czas edycji: 2007-01-01 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam informacje na ten temat na stronie Federacji Konsumentów i faktycznie jest tak, że bez dobrowolnej zgody sprzedawcy nie możemy zwrócić pełnowartościowego towaru, zgodnego z umową, ani też wymienić go na inny. Czyli wszystko zależy w tym przypadku od dobrej woli pracowników Sephory
![]() Szczegóły: http://www.federacja-konsumentow.org....php?story=466 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem nie powinno byc problemu z wymiana/zwrotem jesli perfumy sa zafoliowane
![]() Nat
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem nie będzie problemu. Niedawno sama słyszałam jak ktoś pytał w Sephorze czy jeśli kupi perfumy, ale okaże się że to nietrafiony prezent to czy może je oddać. Odpowiedź brzmiała: "Oczywiście, pod warunkiem że nie będą rozpakowane."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj bylam w Sephorze i oddali mi kase.Pracownik zawolal kierownika bo sam nie mogl o tym decydowac.Kierownik sprawdzil paragon i czy sa cale tak zafoliowane jak byly,niezniszczona folia i oddal pieniadze.Takze wszystko ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Sephora
Mam pytanie, czy jest taka mozliwosc zwrotu perfum w Sephorze? Kupilam siostrze na prezent ale uslyszalam, ze nie lubi tych perfum. Moze wiecie czy nie bedzie problemu ze zwrotem? Mam paragon.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sephora
Ja nietrafiony prezent sephorowy wymieniałam na inny bez żadnego problemu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Uff uspokoilas mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Myślę, że jeśli nie były rozpakowane i masz paragon - nie powinni robić Ci większych problemów.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Rozpakowywane nie byly- jeszcze zapakowane jako prezent. Tez mam nadzieje, ze nie bedzie problemu. Dzieki wielkie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
jest tak, ze wcale nie musza przyjmowac - mojemu bratu odmowili, choc byl zapakowany produkt jak nalezy. cos tam z promocja bylo i powiezieli ze nic nie musza i zeby sie cmoknal. ale to zalezy chyba od przypadku, bo raczej biora z powrotem. wazne jest zeby byl paragon, a jesli podukt nie byl zapakowany (np giftset) to KOREK NIE MOZE PACHNAC PEFUMAMI. jesli pachnie - znaczy ze uzywalas i do widzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Zależy na kogo trafisz. Formalnie nie muszą przyjąć perfum z powrotem, ale jak masz nierozpakowane i wyjaśnisz grzecznie, że to miał być prezent i niestety kompletnie nietrafiony... to sie może udać.
A o wąchaniu korka nie słyszałam, ale może to i prawda... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
prawda prawda - sam doswiadczylem w marrionaud ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
to trochę dziwna procedura...OI , która przyleciała z Truskawki pachniała już przez kartonik, nie mówiąc o zapachu po zdjęciu korka...hmmm, czyżby Kotka Wong też lubiła Nieprzyzwoitą??
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Melduję, że mi dwa razy przyszło oddawać niechciane perfumy do Sephory,w dwóch różnych miastach i bez problemu otrzymałam zwrot.Oczywiście Panie najpierw pytały czy nie chciałabym ich wymienić na jakiś inny zapach ale po podziękowaniu nie robiły problemu.Warunkiem jest oczywiście paragon i nienaruszone ofoliowanie. Z tego co wiem taka jest polityka tej firmy-ma to zapewnić "bezpieczność" ewentualnych prezentów, które w przypadku niezadowolenia obdarowywanego zawsze można zwrócić.
Trochę komplikacji jest w przypadku płacenia karta-trzeba wtedy czekać kilka dni aż należność znajdzie się na naszym koncie,ponieważ nie mogą w tym przypadku zwrócić pieniędzy w gotówce. Tak więc oddawać bez obawy,i trzymać pieniądze na wymarzone pachnące przyjemności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Tez mialam watpliwosci co do zwrotu perfum w Sephorze, ale wlasnie dzisiaj bylam, zeby zwrocic i zadnego problemu z tym nie bylo. Musisz miec tylko paragon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Niestety, w Sephorze nie wchodzi w grę coś takiego jak zwrot kasy za nietrafiony prezent. Mój TŻ kupił mi pędzel do bronzera DIOR`a - oczywiście nie musze mówić, że był dość drogi. Po rozpakowaniu okazało sie, że to nie jest do bronzera tylko do pudru mineralnego. Więc wrócił i chciał zwrócić ten pędzel - jednak panie w Sephorze uznały, że fakt, pędzel jest do pudru mineralnego, ale one chodza na szkolenia i też tam ucza je, że służy też do bronzera
![]() Więc w takim wypadku po co jest w ofercie z tej serii inny pedzel do bronzera?? Może powinien być jeden uniwersalny? ![]() Więc mój TŻ chcia wymienić na ten drugi (droższy) i dopłacić, jednak panie stwierdziły, że nie maja go w ofercie, bo nie wszystkie produkty w Sephorze są dostępne - maja ograniczony towar. Czyli klapa po całości. Myślę, że trzeba bedzie sie przerzucić na inna marke perfumerii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
po prostu Em :)
|
Dziwne. Miał paragon? Powinien bez problemu zwrócić ten pędzel.
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że miał, spięty razem z pokwitowaniem płatności kartą. Nie było nawet szansy na zwrot kasy. Tak się zastanawiam jakby np. kobieta pojechała kupić mężowi opony o jakims tam rozmairze, a w domu okazałoby się, że to nie ten rozmiar - czy też nie można byłoby otrzymać zwrotu gotówki, gdyby wymiana na inny rozmiar nie wchodziłaby w gre, bo panowie by w swojej ofercie takiego rozmiaru nie mieli? Niezłe, prawda?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
po prostu Em :)
|
W takim razie polecam Douglasa, tam zwroty przyjmują bez problemu.
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Perfume Lover
|
Hmm, ja dzisiaj długo zastanawiałam się nad wyborem podkładu (nie byłam pewna czy takiego samego w domu nie mam) i ekspedientka sama zaproponowała, że mam kupić i najwyżej oddać jak się okaże, że to nie to co chciałam. Kilka razy to powtórzyła, więc to chyba nie cała sieć felerna, a ten konkretny salon.
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że tak.
Zawsze, gdy jestem czegoś niepewna, pytam się ekspedientki, czy nie będzie problemu ze zwrotem - i przeważnie nie ma. Jednak głównie dotyczy to w moim przypadku sklepów odzieżowych. Gdzieś przeczytałam dobra radę, że najlepiej w przypadku wyżej przeze mnie opisanym, najpierw się spytać, a jak Pani zgodzi się na ewentualny zwrot, by mieć to napisane przez nią na odwrocie paragonu. Zawsze przecież może się zdarzyć, że następnym razem może być inna ekspedientka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.