| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2007-01-15, 17:44 | #1 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-01 
				 |   

witam! moja kicia nagle zmarla, przez 2 dni przed smiercia byla jakby smutna, głownie spała, powieki miala na wpol otwarte, sadzilam ze to nic powaznego , ot tak sobie ma sniacy dzien, bo pogoda jest kiepska, i nic sie jej nie chcialo.nastepnego rana juz nie zyla......miala dziwny mocz i te wydzieliny z tych drog nie byly normalne.zaznaczam ze to bardzo mloda kicia, polroczna....czy ktoras z wizazanek miala z czyms podobnym do czynienia? dodam jeszcze ze mam druga, kotke ktora jest w swietnej formie i nic jej nie jest....wiec to chyba nie bylo zarazliwe? Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2007-01-16 o 08:38 Powód: post pod postem | 
|     |   | 
|  2007-01-15, 21:38 | #2 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-07 
				 | 

Dot.: nagła smierc kotki..

czy zarazliwe nikt Ci po tak krotkim opisie nie powie. proponuje wizyte u dobrego weta z kotka i opisanie objawow, ktore wystapily u zmarlej koty, tak na wszelki wypadek.

__________________ Nie jestem leniwa. Mam zawyżone wymagania motywacyjne. | 
|     |   | 
|  2007-01-16, 08:37 | #3 | |
| Raróg | 

Wydzieliny z tych dróg, czyli z których?  Pierwsze, co przyszło mi na myśl, to ropomacicze. Wiem, że kotka młoda, ale podobno może się zdarzyć (spodkałam się z jednym przypadkiem na forum właśnie u półrocznej kotki, ale to chyba bardzo rzadkie). Przy takich niepokojących objawach trzeba było pędzić do weta. Dla pewności idź z drugą kotką, jak radzi Lalik. 
				__________________ ❅ Cytat: 
 🌹14 lat z Wizaż.pl  Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...  | |
|     |   | 
|  2007-01-23, 16:31 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-05 Lokalizacja: Tego nawet ja nie wiem... 
				 | 

Mi tak samo przychodzi na mysl tylko ropomacicze. Dodatkowo moze sie stac tak ze objawow nie ma lub sa krotkotrwale, a zwierze umiera. To tez pasuje do opisu. Ropomacicze powoduje bardzo szybkie zatrucie organizmu. Szkoda takiej malutkiej kocinki    | 
|     |   | 
|  2007-01-23, 20:29 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

szkoda, że nie poszłaś z kotka na sekcję- miałabys pewność. Jak dla mnie tez ropomacicze prawdopodobne- to nie jest zaraźliwe.

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.