|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
co jesc w czasie dnia by wieczorem miec wciąż płaski brzuch? pomocy!
A wiec mam taki problem..Ide w sobote na impreze i nie wiem co mam jesc w ten dzien zbey wieczorem meic palski brzuch
bo czasami wstaje i mam plaski brzuch i tak jest do konca dnia, a czasem na wieczor mam balonik(nie objadam sie wieczorem jem przewaznie twarozek kolo 19) i to jest chyba spowodowane jedzeniem ktore spozywam czasie dnia..Czasami sie poprostu juz z takim brzuchem jak balon budze i nie wiem..moglybyscie mi napisac przykladowe menu na dzien ktore nie spowoduje u mnie wieczorem efektu balonika? bo kolezanka poradzila mi zyc o wodzie i chelebie ale to chyba glupie rozwiazanie:/ i czego sie wystrzegac do jedzenia podczas imprezy by szybko plaski brzuch nie stal sie balonem..? pozniej jak juz wszyscy sie podpija to juz mi to bedzie obojetne bo nitk nie bedzie pamietal a pierwsze wrazenie zosatje jest to bardzo wazne dla mnie by dobzre wygladac wtedy ![]() z gory dzieki PS jak byl taki watek to poprosze mi wkleic linka bo szukalam pod palski brzuch na dietetycznym i nic zadowalajacego nie znalazlam..mzoe zle szukalam..
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: co jesc w czasie dnia by wieczorem miec wciąż płaski brzuch? pomocy!
Nie wiem zbyt co poradzić Ci do jedzenia,ale dobrze jakbyś trochę poleżała na brzuchu ( z godzinkę czy coś),wtedy powinien być taki jak po spaniu.
No a co to jedenia...hmm.. na pewno coś lekkostrawnego, z rana może jakis dobry,sycący omlet z pomidorami albo jakimś innym warzywkiem, na obiad trochę chudego mięsa,słatę,może jakieś pieczarki(?) no generalnie warzywka(oprocz fasoli,bobu i sliwek<to owoc,ale też lepiej nie bo rozpycha>), a na kolacje może Activia i to lezenie ![]() mam nadzieje,ze nie pisze bzdur! ale chyba sama bym tak zrobila, buziaki pozdrawiam i zycze powodzenia! |
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moze jakies jeszcze pomysly?
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Podbijam watek, poniewaz tez jestem ciekawa jakis sposob na ten efekt balonu zamiast plaskiego brzucha
A wiec moze jeszcze ktoras z Was wie co jesc w ciagu dnia, badz tez cos ciekawego poleci? Na razie tylko *~Martusia~* sie wypowiedziala |
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Ooo!! Ja też mam ten problem!! Moze to spowodu picia duzej ilosci wody? Albo picia niemal od razu po posilku?
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
wlasnie nie wiem od czego to sie dzieje
i ustali mi jadlospisik na ten jeden dzien normlanie byabym wdzieczna.. bo chce zrobic naprawde ogromne wrazenie, ale nie wzdetym brzuchem
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
hej to juz nikt inny mi nie pomoze? wiem ze ejstem namolna ale to dlatego ze do jutra rano msuze to wiedziec
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Wydaje mi się, że to wzdęcia, o jakieś tabletki na to zapytaj w aptece, bo w tej chwili nie mogę sobie przypomnieć żadnej nazwy.
Pozdr, życzę powodzenia
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Spróbujcie wcześniej (nie od razu przed imprezą!!!!) wypić po obfitym posiłku koper włoski- ja mam po nim płaski brzuch, czuję się lekko, tylko że u niektórych może wywołać obfite puszczanie bączków, więc radzę spróbować kilka dni przed
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
przede wszystkim unikaj bardzo obfitych posiłku,jedz małe porcje, ale to chyba oczywiste. polecam lekkostrawne dania,na pewno nie wzdymające jak kapusta czy strączkowe jak już wczesniej było pisane.
no i możesz spróbować jakis tabletek jak np. espumisan nie napisze Ci dokładnego jadłospisu,bo poza pewnymi pewnikami (patrz wyżej ) różne rzeczy u różnych osób mogą wywoływać wzdęcia. ja np. mam zdęcia po mięsku...musisz obserwować swój organizm i unikac pokarmów,które Ci nie służą.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
a ja po fasoli Spróbuję ułożyć jadłospis: ŚNIADANIE
DO TEGO: tabletki typu : "BOLDO VERA" (tańsza) czy ESPUMISAN (droższy) albo krople żołądkowe czy Amol Dużo leż, możesz się mocno związać sznurkiem od dresu albo ciaśniej zapiąć pasek, wciągać brzuchola i starać się trzymać prosto (nawet jak leżysz) (serioŻyczę najbardziej udanej imprezki pod słońcem! P.s. Moje rady to tylko subiektywna opinia, można je modyfikować (np. jak nienawidzisz brokuł zjedz inne warzywko ), a w ogóle to najlepiej przeczytać ulotkę lub skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. (Żeby potem nie było, że nie mówiłam ) |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Mornariel, Maggie_90, blueone, *~Martusia~* serdeczne dzieki
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
dzieki dziewczeta
![]() chyba kupie cos na wzdecia zreczywscie martusia dzieki z ajadlospis.. tak wlasnei jutio zjem![]()
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Szukalam takiego wątku, bo miewam ten sam problem
Dzis cały dzień cierpie z powodu nadmuchanego brzuszka, bo wczoraj zjadlam troszke pizzy, a ze to nie była zbyt wczesna pora, dzis mam to co mam... Tylko, ze czasem to mam z niewiadomych przyczyn bo generalnie odzywiam sie zdrowo, pije tylko wode i zielona herbatę z pokrzywą! Mysle, ze trzeba zaopatrzyc sie w jakies wspomagacze typu espumisan i moze więcej ruchu?? Pozdrawiam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.

bo czasami wstaje i mam plaski brzuch i tak jest do konca dnia, a czasem na wieczor mam balonik(nie objadam sie wieczorem jem przewaznie twarozek kolo 19) i to jest chyba spowodowane jedzeniem ktore spozywam czasie dnia..Czasami sie poprostu juz z takim brzuchem jak balon budze
i nie wiem..moglybyscie mi napisac przykladowe menu na dzien ktore nie spowoduje u mnie wieczorem efektu balonika? bo kolezanka poradzila mi zyc o wodzie i chelebie ale to chyba glupie rozwiazanie:/
pozniej jak juz wszyscy sie podpija to juz mi to bedzie obojetne bo nitk nie bedzie pamietal a pierwsze wrazenie zosatje

A wiec moze jeszcze ktoras z Was wie co jesc w ciagu dnia, badz tez cos ciekawego poleci? Na razie tylko *~Martusia~* sie wypowiedziala

Dzis cały dzień cierpie z powodu nadmuchanego brzuszka, bo wczoraj zjadlam troszke pizzy, a ze to nie była zbyt wczesna pora, dzis mam to co mam...
Tylko, ze czasem to mam z niewiadomych przyczyn