![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Metamorfoza mamusi :) pomóżcie!
No więc oto moja mama, która ma problem z doborem makijażu do swojego typu urody. Nosi okulary (ich kształt pasuje do twarzy?) i ma głęboko osadzone oczy, opadające powieki. Jak powinna się malować, żeby wyglądać ładnie i świeżo?
![]() Oprócz tego ma bardzo jasne brwi i zastanawia się nad henną. Dobry pomysł? Jeśli chodzi o fryzure to od dawna farbuje na średni brąz, bo naturalnie są już siwe ![]() Zwykle coś jej doradzam, ale nie znam się na tym zbytnio, więc liczę na was ![]() Acha, pomóżcie mi też ocenić typ kolorystyczny. Dane: 1. Jak się opalasz - raczej łatwo, skóra przyjmuje ładny, złoty odcień 2. Kolor oczu - jasne, szare Jaka jest oprawa oczu -jasna 3. Piegi - brak 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? ciepły, jasny 5. Naturalny kolor włosów - w tym momencie siwe ![]() 6. Kolor ust jest dość jasny 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? dobrze się czuje w ciepłych kolorach (brązy, ciepłe zielenie, pomarańcz, ceglaty), nie lubi czarnych ubrań, mocnych fioletów itp. Zdjęcia w okularach i bez.
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Metamorfoza mamusi :) pomóżcie!
jesli mama zmieni fryzure (wycieniuje wlosy, nada im ksztalt, odswiezy kolor, moze doda jakies pasemka) i zalatwi sobie jakies twarzowe oprawki (te ktore ma sa fatalne moim zdaniem... :/ dodaja twojej mamie lat i robia z niej taka nobliwa kobitke,a nie kobiete elegancka. na tym drugim zdjeciu na luzno sprawia duzo lepsze wrazenie) juz samo to wiele zmieni w wizerunku twojej mamy, makijaz przy tym bedzie "wisienka" na torcie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
ja bym tutaj dala nieduzo zmian! przed wszytkim zajelabym sie brawiami chodzi mi o wyregulowanie tak zeby podkreslic oko tym bardziej ze twoja mama nosi okulary wiec jeszcze bardziej zwraca uwage na brwi wydaje mi sie ze z henna to bardzo dobry pomysl ale kupic ciemny braz bo czarna moglaby za mocno i sztucznie wyjsc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
wklejam fryzurke wydaje mi sie ze wygladalaby fajnie a to drugie to chodzi mi o kolorek wlosow ewentualnie dalabym jakies refleksy zeby ozywic kolorek staram sie cos poradzic ale moge sie mylic bo ekspertem w tym to niestety nie jestem pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
serio myslisz, ze mama gabki bedzie dobrze wygladala w chlodnym odcieniu brazu? ja bym raczej stawiala na cos glebokiego, ale cieplego.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
w sumei sama nie wiem ale wydaje mi sie ze jak by miala taki chlodniejszy odcien i na tym ewentualnie pasemka odrobinke cieplejsze byloby ciekawiej wydaje mi sie ze ciepy kolor wlosow u osob starszych podkresla niedoskonalosci buzi tz zmarszczki, zaczerwienienia ale glowy nie dam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
a co do maseczki to w 100% zgadzam sie z toba widac ze cera jest przesuszona i taka malo elastyczna a wystarczy sprobowac co jakis czas i zrobic maseczke np taka jak napisalas soraya dobre kosmetyki i nie sa drogie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za wskazówki
![]() Mama już śpi, rano dam jej przeczytać ![]() No i czekam na kolejne ![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
znalazlam takie zdjecie (chodzi mi o propozycje zywego ciecia
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
moim zdanie trafilas w 10 i od razu kolorek bardzo fajny ! pozostlabym chyba przy tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A mnie sie maminek podoba,rzesy podkreslic radzilabym szarym tuszem brwi bardzo subtelnie moze byc cieniem o ton-dwa jasniejszy niz wlosy.Usta powinny byc podkreslone konturowka i szminka matowa i ja wybralabym kolor rozowy dla maminka bo zaraz widac ,ze ma serce na dloni i ze lubi marzyc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
hej,ja bym ozywila troszke twarz Twojej mamuski jasniejszymi refleksami na glowie.Fryzurke lekko wycieniowac http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1169337859 ta zalaczona przez miss seepy by byla dobra
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
o jezu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
dziewczyny bardzo dziękuję
![]() ![]() ![]() Napiszcie proszę jeszcze jakie oprawki okularów(może ma ktoś program do doboru oprawek?) no i jaki to typ kolorystyczny. Zrobiłam taką symulację na szybko. Myślicie że te włosy będą się tak układać? Bo nie ma prostych tylko falujące. Kurcze fajna laska ![]() ![]() ![]() Wysyłam ją do fryzjera i do kosmetyczki. A jak znajdę czas to zrobię jej makijaż, wkleje zdjęcie i powiecie mi czy jest ok ![]()
Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2007-04-09 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
ho ho
![]() ![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
dobrze to wygląda :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no genialnie po prostu ![]() czasami falujace sa lepsze do ukladania niz proste, kwestia dobrego ciecia (potem co jakis czas mozna fryzure "odswiezac", to jest koszt 20-25 zl, moze nawet taniej) po umyciu potraktowac je pianka i calosc utrwalic lakierem i bedzie super ![]() oprawki to mysle, ze juz po zrobieniu fryzury dobrac w salonie optycznym. podobno inne oprawki dobrze wygladaja przy wlosach dlugich, inne przy krotkich ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
no jestem ciekawa jak bedzie po metamorfozie wygladac
![]() racja, ta fryzurka do niej pasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Ja również uważam, że fryzurka dobrana super. CO do kolorku radziłabym zrobić jakieś jaśniejsze refleksy (może złote, miedziane?), żeby trochę "rozweselić" twarz. Jestem za ciepłym kolorem włosów, tym bardziej, że kiedyś mama miała jasny brąz (nie ma co na siłę zmieniać natury
![]() Co do makijażu to nie ryzykowałabym z perłowymi cieniami, bo one niestety podkreślają zmarszczki (przetestowane na mojej mamie ![]() I zgadzam się w 100% z lipiec7, jeśli chodzi o stylizację ![]() Pozdrawiam serdecznie Ciebie i mamę i czekam na efekty metamorfozy ![]() Co do oprawek to te rzeczywiście nie wyglądają korzystnie. Przede wszystkim są za szerokie w stosunku do twarzy Twojej mamy przez co wysuwają się na pierwszy plan i nadają taki babciny wygląd. Proponowałabym np takie jak w załączniku. Moim zdaniem część którą zaznaczyłam na zdjęciu powinna być szersza niż w obecnych okularach Twojej mamy. Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2007-04-09 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
gabka9 czekamy na fotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
witam po długim czasie
![]() Ostatnio przypomniało mi się, że kiedyś założyłam taki wątek, obiecałam zdjęcia po metamorfozie i zapomniałam o tym ![]() Mama zmieniła okulary, kilka razy już cięła włosy od tamtego czasu, natomiast teraz je zapuściła, więc są dosyć długie. W najbliższym czasie planuje wizytę u fryzjera żeby je skrócić i nadać im elegancki kształt ![]() Ja również od tamtego czasu się sporo nauczyłam, więc czasem robię mamie makijaż, uczę ją rożnych rzeczy i doradzam. Wklejam zdjęcie z wczoraj, niedługo będzie też z nową fryzurą. Co powiecie? ![]()
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
na tym zdjęciu twoja mama wygląda o wiele młodziej niż na poprzednim
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
ja sie pobawilam
inny kolor ktory troche ozywil przynajmniej mnie sie tak wydaje troszke wyrownalam buzke i tu by byl potrzebny jakas baza pod makijaz wygladzajaca, jest cos takiego z soraji i dobry podklad potem dodalam rozu na policzki i szary cien a i grzywka , bo w pewnym wieku tez odmladza mam nadzieje ze mamie sie spodoba subskrybuje wiec napisz co postanowila
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poszukamy tej bazy wygładzającej ![]() No i była już u fryzjera, wklejam wam zdjęcie z tego samego dna, z tym że włosy są wystylizowane przez fryzjerkę i pewnie gdy umyje to będą wyglądały zupełnie inaczej ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
jeju, jaka piękna metamorfoza
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Czarodziejki, pomóżcie wybrać fryzurę uroczemu młodzieńcowi! :)
Jak w tytule- ten oto uroczy mężczyzna twierdzi, że jego włosy są do niczego i nie ma pomysłu na fryzurę. Poprosił mnie o radę, ja natomiast zaproponowałam fachową pomoc Wizażanek
![]() Macie może jakieś pomysły? Ściąć? Zapuszczać i tworzyć coś u fryzjera? Oglądając teledysk "How deep is your love" ![]() Mi natomiast podoba się ta druga propozycja- mniej "chłopięca" ![]() Pomożecie? ![]()
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czarodziejki, pomóżcie wybrać fryzurę uroczemu młodzieńcowi! :)
Druga propozycja jest rewelacyjna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
dziękuje
![]() wydaje mi się, że pan nr 2 ma raczej falujące włosy, a bohater wątku ![]() ![]() Może ktoś ma jeszcze jakieś propozycje? jakieś inne fryzury?
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
a coś takiego??? a tak w ogóle to ten pan świetnie wygląda w okularach dodają mu charakteru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.