![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() wlosy suche i zniszczone.
Czesc.Uzywam co drugi dzien prostownicy od dluzszego czasu i widze ze stan moich wlosow sie pogorszyl.Po umyciu i wysuszeniu wygladaja okropnie.Z reguly mi sie przetluszczaly ,ale po prostownicy ....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wlosy suche i zniszczone.
odżywki nie pomogą, najlepsze są maseczki. Polecam Waxa (wyszukiwarka). Odstaw prostownice!!!! Kiedyś tez często prostowałam włosy, do czasu... aż mi się zrobiło siano! Wax mi je odżywił i poprawił kondycję. Po każdym myciu używaj balsamów ze spłukiwaniem, jak najmniej kosmetyków (typu żel, pianka) które obciążają włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie!!! Żadnej prostownicy, każda dziewczyna która prostowała Ci to powie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Uzywam po kazdym myciu odzywki i raz na tydzien maseczki Dove,ale niestety efektow nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Tak ale bez prostownicy to wygladam jakby tajfun przeszedl przez moje wlosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Proponuje skorzystac z wyszukiwarki...
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
na początku zawsze sie tak wygląda
![]() ![]() I tak jak mówi Pyra radze skorzystać z wyszukiwarki i troche poszperać na fryzjerce, temat o zniszczonych włosach przewija sie w nieskończoność... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja mam mame fryzjere, mowi ze najlepsze jest zoltko jajka na włosach, 3mac 30 min i splukac
cytryna na tłuste zółtko na suche w sumie sama mam straszna sieczke a w jajko bawilam sie raz i mi sie juz nie chce ![]() która odzywka była by najlepsza co? ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
W aptece można kupić gotowa kuracje wzmacniającą (nafta, żółtko, cytryna, witaminy itd.) NAPHERA.
Próbowała może któraś z Was? Produkuje to firma od Sebordinów, które stosuję i są super, ale chciałabym podpytać zanim kupię. Dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Nie słyszałam jeszcze o tej serii 'NAPHERA', ale brzmi bardzo obiecująco. Wybiorę się dzisiaj na poszukiwania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Podepnę się do wątku.
Ja też używałam prostownicy. Nie używam jej już od wakacji. Zaczęłam ostra kurację jakieś 3 miesiące temu (WAX,nafta,olejek rycynowy,żółtko ![]() Mam włosy mocno kręcone i wycieniowane. Te spod spodu wyglądają już ok,ale te z wierzchu są TRAGICZNE nadal. Łamią się,rozdwajają i są suche jek piasek na pustyni (pomimo regularnego podcinania). I teraz mam takie pytanie: to kiedyś minie? Czy jeszcze za krótko stosowałam te specyfiki żeby efekt był zadowalający? A może pozostaje mi już tylko zgolenie głowy na łyso?? Poradźcie mi coś,proszę,bo jestem w kropce... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
polecam najpierw podciac te najbardziej zniszczone koncowki, a potem ostro wziac sie za regeneracje wlosow. no i oczywiscie wyrzucic prostownice!!
![]() ![]() benek - sama rowniez od dluzszego czasu regeneruje intensywnie wlosy ale fakt nadal sa sianowate, choc juz troche lepsze. mysle ze potrzeba na to czasu ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Jedwab Biosilk, seria Gliss Kura płynny jedwab i jak najdalej trzymać się od prostownicy, bo jak się przesadzi, to już nic nie pomoże. Mam kumpelę uzależnioną od prostownicy, pół życia przy niej spędza a z pięknych i gęstych włosów zostały jej trzy krótkie kłaki wyglądające jak jakiś wycior.Ostatnio musiała się ściąć prawie na chłopaka, bo końcówki nie tylko się rozdwajały ale roztrajały, a bywało jeszcze gorzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
przy rozsadnym uzywaniu prostownicy mozna uniknac tego siana na glowie.. i scinania wlosow.. protsuje od ponad 3 lat dzien w dzien a ich stan jest dobry..farba + prostownica to juz jest zabójstwo :P
a co do regeneracji WAX, maseczki nawilzajace np Hair Coif naawilżajaca-rewelacja, jedwab, jesli mozesz sobie pozwolic na cos drozszego polecam kosmetyki Fekkai. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Może trzeba zacząc od środka tzn.Jakieś mikroelementy i witaminy np.Skrzypovita albo cos innego w tym rodzaju pozatym maseczki na włosy odżywki a i dobre wartościowe odżywianie a jesli to nie pomoże to trzeba ściąć i zaczekać az odrosna!Niestety.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Eh..."Zachciało się Zosi jagódek".
Miałam piękne kręcone naturalne loki-chciałam proste-mam siano ![]() I mam za swoje. JAKA JA GŁUPIA BYŁAM!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
.farba + prostownica to juz jest zabójstwo :P
No to "zabiłam" swoje włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Benek23, nie ma sie co załamywac, trzeba dzialac. WAX,skrzyp polny (jesli nie wywoluje u Ciebie skutkow ubocznych, bo u mnie niestety to robi:/) , nawilżanie i to mocne, regeneracja. szampony regenerujace, maski i bedzie coraz lepiej.
![]() Pozdrawiam
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
ja tez je "zabilam", nie martw sie :P prostowalam od hohoho
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
![]()
hehhe Kobietki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Ja od czasu problemów z wypadaniem jestem wierna kosmetykom aptecznym.
Muszą one spełnić rygorystyczne normy, zanim dopuszczą je do sprzedaży (nie wystarczy dodanie jednego składnika i sprzedawanie starego produktu jako super nowości), a poza tym eksperymentowałam trochę z drogimi kosmetykami fryzjerskimi i mam wrażenie, że są one do włosów normalnych, osłabionych zabiegami fryzjerskimi, a nie rozwiązują problemów skóry owłosionej głowy - przesuszenia, łojotoku, zaburzeń mikrokrążenia w cebulkach włosowych itd. EHINOKOKUS - upolowałaś może NAPHERĘ? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też używam. Dzięki za wsparcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak-grunt to się nie poddawać. Ja też się w sumie nie poddam-ale zła jestem na siebie i tyle. Niech wam się dziewczyny pięknie włoski regenerują ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
a czy uważacie że płukanki do włosów z ziół mogą coś zdziałać?
bo ja mam naturalne bardzo cienkie, łamliwe i do tego rzadkie...
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja kiedys dosc czesto robilam sobie plukanki z rumianku z cytryną , i muszę stwierdzic , ze efekt byl - wlosy mocniejsze , bardziej lśniące i miękciejsze. Dlatego zachęcam Audacieux
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam u fryzjera maskę milmil regenerujacą i moje włosy są po niej odżywione gładkie i tak miękkie że cały czas sie miziam po głowie. Nie należy jej stosować częściej niz raz na dwa tygodnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i ja się dopisze do wątku ![]() a czy płukanki z rumianku nie rozjaśniają zbytnio włosów ?? kiedyś używałam szamponu z rumiankiem i z moich brązowych włosów zrobił się ciemny blond ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
![]()
Uciekająca Marchewko
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
ja polecam zdecydowanie WAX !! on mi uratował zycie
![]() niestety z prostownica rostac sie nie potrrafie ;( ale ograniczam do niezbednego minimum... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.