|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Strasznie się łuszczę..RATUNKU!!!
Od kiedy przestał mnie zapychać Retin (
![]() Było super do momentu, kiedy zaczęłam okropnie linieć!!! Skóra jest w dobrej kondycji, nie piecze, nie szczypie, nie jest jakoś tam wielce podrażniona, tylko to łuszczenie już zaczyna mnie irytować! Codziennie robię sobie peeling z kapsułek ORTIS (ananas), ale w ogóle nie działa! Zrobiłam sobie "normalny" peelling drobnoziarnisty - pomogło na 1 dzień. Czy mam sobie taki peeling fundowac codziennie przed pracą? Hmmmm....boję sie troche podrażnień... Ratujcie ![]() Kiedy mi to przejdzie? Czy tak już bedzie cały czas podczas stosowania tych produktów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Strasznie się łuszczę..RATUNKU!!!
No cóż, zadszalałąś z iloscia kwasów i retinoidów....pamietaj,że te specyfiki działają trochę z "opóźnionym zapłonem" - na pocztaku wszystko wydaje sie ok, a potem dopada nas to zuszczanie.
Moja rada na teraz: nie katuj skory mechanicznymi peelingami. Mozesz wykorzystac sposób wizażanek i scierac te skorki za pomoca oliwki lub jakiegos oleju z mazidel - smarujesz twarz olejkiem i sciagsz te skorki tak jak opiłki z gumki do scierania. Drugi sposob to solidne nawilzania, a nwawet natluszczanie twarzy. PS. u mnie luszczenie wystepuje dopiero 4-5 dni po aplikacji retinu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
od wewnątrz możesz pomagać sobie naparem z rumianku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
![]() A czy ta oliwka to moze być taka normalna, dla dzieci, czy jakaś specjalna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Mnie też dopadło teraz łuszczenie. Zakupiłam: krem "sutkowy" Rossmanna (dobrze "przykleja" skórki, ale zdecydowanie jest na noc, bo on z założenia nie jest po prostu do twarzy..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oliwka Hipp też jest dobra, ale właśnie jako "peeling", bo jakoś za specjalnie to ona nie nawilża, a jedynie natłuszcza, przynajmniej ja mam takie wrażenie ![]() Pozdrawiam i życzę wytrwałości, bo warto się trochę połuszczyć (tak se tłumacz, tak se tłumacz... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dubel...
Edytowane przez GosiaAnia Czas edycji: 2007-01-24 o 11:57 Powód: dubel |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Asia Ratujcie
![]() Kiedy mi to przejdzie? Czy tak już bedzie cały czas podczas stosowania tych produktów?[/quote] Podobno bywa różnie z tym łuszczeniem, i można się łuszczyć przez cały czas stosowania retinoidów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Asiu ja też przechodziłam tak silną wylinkę gdy stosowałam na zmianę isotretinoinę i kwasy BHA. To było nie do opanowania.
BArdzo mi pomógł krem z mocznikiem 5% i zmniejszyłam częstotliwość stosowania kwasów. Skóra doszła do siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Mam nadzieje ze to stan przejściowy, już tak się cieszyłam, bo wreszcie widze efekty - upiorne przebarwienia zaczynają znikać!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Może krem specjalny Emolium będzie pomocny: tutaj jego skład:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=418 poczytaj o kwasie hialuronowym - to świetny nawilzacz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wysmarowałm nim paszczę...i czekam ![]() ![]() Dzis jak spotkałam się z TŻ po pracy, to on tak spontanicznie podszedł do mnie mówiąc: "Coś ci wisi przy brodzie...o Boże, to skóra, co ci się stało!!!" Hihi, biedny, myślał, ze jestem chora ![]() ------------------------------ GosiaAnia , czytałam Twój post o kocie i akurat wszedł szef do mojego pokoju...nie mogłam powstrzymac się od śmiechu ![]() ![]() Ja mam psa, który też uwielbia wszystko lizać, uwielbia Avenki, nie znosi Lysanela ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą,to czy taki koci języczek to nie jest lepszy od różnych peelingów i kremów? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
haha- kot jest doskonały!!!
Ciekawe, jak moja Uszko będzie wyglądać, jak zacznę kurację Atredermem ![]() ![]() Czy któraś z Was stosowała olejek różany na buzię - jako nawilżacz? Kate pisze tutaj o olejku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=144865 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
"Swoją drogą,to czy taki koci języczek to nie jest lepszy od różnych peelingów i kremów? Jaka oszczędność! "
z tym kocim języczkiem to faktycznie mogłoby być bardzo ekonomicznie ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.