![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Mania wielkości...
Dziewczyny pomozta mi...Podoba mi sie pewien chlopak tylko jest jeden glupi problem. On jest nizszy ode mnie a co dopiero jakbym zalozyla obcasy...Dodam ze ja mam 1.65. On chyba sie czuje przytloczony przez to ze ja jestem wieksza i w ogole...Nie wiem jak sie zachowac bo niby powinnam miec to w nosie ale faceci chyba maja manie wielkosci i im to przeszkadza. Tak mysle. Czytalam gdzies nawet ze facet powinien bys wiekszy od kobiety itd. A co Wy na to ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mania wielkości...
Z wlasnego doswiadczenia powiem tylko tyle-mialam chlopaka ktory byl w moim wzroscie co go draznilo i rzczywiscie na tym punkcie byl i jest wrazliwy,zeby byc wyzszym ode mnie nosil buty mustanga bo one zawsze maja grubsza podeszfe,szpilki zadko zakladalam-bo wiem ze wtedy on czul dyskomfort ze smiesznie to moze wygladac dla innychMi to osobiscie nie przeszkadzalo az tak.Moja mama jest wyzsza od mojego taty z jakies 15 cm i mimo ze widze ich na codzien, jak ida razem za spacerak za kazdym razem i tak pojawia mi sie usmiech na twarzy.Mam tez kolege ktory jest strasznie niski ma 23 lata i w ciaz jest sam z twarzy jak laleczka ale jast tak niski ze buty na koturnie nie pomagaja-to jego okropny kompleks nawet sam sie przyznaje i zali ze utrudnia mu to znalezienie partnerki.Kazdy ma jakies kompleksy i jesli sie kocha to na nic sie nie patrzy czy ktos jest wyzszy,nizszy,garbaty-uczuciem da sie w szystko nadrobic!Wiec kieruj sie sercem i mysle ze jak on zobaczy ze Ty na to nie zwracasz uwagi i bedzie odwzajemnial Twoje zauroczenie(moze cos wiecej) to nie powinno mu to przeszkadzac.
![]()
![]() |
#3 |
调解人
|
A kto powiedział, że facet POWINIEN być wyzszy? Kto w ogóle wyznacza takie normy?
![]() Prawda jest taka, ze generalnie mężczyzni nie lubia być mniejsi od swoich partnerek, czują sie wtedy mniej męscy, ale nie dajmy się zwariowaći nie czyńmy z tego problemu. Musisz się zastanwić, czy Tobie to przeszkadza. Jeśli nie, to OK. Napisałaś, że ma mniej niż 165cm czyli jest raczej niskim facetem i wiele dziewczyn byłoby wyższych od niego. Uważam, że nie byłoby mądrze, gdyby wzrost był pierwszym i zasadniczym kryterium w wyborze partnera/ partnerki. Jeżeli tobie to nie przeszkadza, to daj mu wyraźnie do zrozumienia że nie robisz z tego problemu. ![]()
![]() |
#4 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Uważam, że Meariel mądrze gada
![]() ![]() Jeśli dla Ciebie to nie jest problem, to postaraj się żeby dla niego też nie był. Myślę, że jesli dasz mu do zrozumienia, że dla Ciebie to jest ok, po pewnym czasie on przestanie tak to zauważać ![]() Poza tym dla prawdziwego uczycia wzrost nie może być przeszkodą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
to ja opowiem anegdotkę:P
mojej przyjaciołki mama ma bardzo bardzo wybuchowy charakter, a poza tym jest przemiłłą osobą ![]() wierzyć, nie wierzyć, spróbować warto ![]() a tak na serio, to przecież każdy TŻ ma jakieś małe wady ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Pytanie czy Tobie to przeszkadza? Jesli tak, to chyba się nie przekonasz... Przynjamniej mozesz spróbować.
![]() ![]() ![]() Faceci rzeczywiście nie lubią być niźsi od swoich dziewczyn. Mam w rodzinie kuzyna, który ma smukłą i wysoką zone, a on jest o niezbyt bujnym wzroście, bo w okolicach 1,70 cm. I czasami ujawnia mu się ten kompleks, np. mówi w ten sposób, ze "ważne żeby nasze dziecko miało mój rozum, a wzrost mamy" Hmm dla mnie to są jego kompleksy, które wyłażą przy okazji. ![]() Postaraj się go przekonać [jeśli tak uważasz i chcesz], że wzrost to tak naprawdę ma najmniejsze znaczenie w waszej znajomości. ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja myślę, że Waszym problemem jest presja otoczenia, bo on mi wygląda na faceta, który się opiniami innych przejmuje, co może być nie do wytrzymania dla jego psychiki. Jeśli Ci na nim zależy, radziłabym mu wmawiać, aż do bólu, że lubisz go takim, jaki jest, że lubisz(?, bo chyba o miłości to jeszcze nie ma mowy) go za jego wnętrze, nie wzrost. Poza tym facet powinien szybko skoczyć w górę. Naprawdę nie ma się co przejmować takimi błahostkami. Życzę powodzenia i pozdrawiam serdecznie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() On faktycznie nie jest zbyt smialy i mysle ze na to ma duzy wplyw wzrost. W sumie nie przeszkadza mi to bardzo. Bardzo Go lubie! W sumie nie jestem jakas wielce doswiadczona. Ale wydaje mi sie ze jesli facet jest wyzszy to kobieta bedzie czuc sie bezpieczna przy nim- takie niby nic ale tak wlasnie czuje... Moze on mnie nie zechcialby na dziewczyne wlasanie dlatego...Potem moze koledzy by mu dokuczali. Przeciez istnieja tez dziewczyny nizsze niz 160cm Najbardziej mnie smuci fakt ze dzisiejsza cywilizacja jest nastawiona tylko na atrakcyjny wyglad a inne wartosci spychaja na dalszy plan i to jest wlasnie zrodlem problemow i kompleksow wielu ludzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja mam 177 cm wzrostu i zawsze miałam problem ze znalezieniem "odpowiedniego wzrostem" faceta. Byłam w związku z niższym mężczyną przez 4 i pół roku i cały czas czułam dyskomfort. Nie z tego powodu, że uważam to za śmieszne, bo gdy widzę takie pary to nawet mi się to podoba. Po prostu nie tak wyobrażałam sobie mężczyznę przy moim boku(oczywiście związek rozpadł się z innych powodów niż wzrost). Teraz spotykam się z mężczyną, który ma 196 cm wzrostu i czuję różnicę. Nie wiem jak to wyrazić, po prostu przy nim czuję się taką "małą kobietką", a to poczucie, którego brakowało mi przez te moje nieszczęsne 177.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
nie ukrywajmy, ze to moze byc krepujace, kiedy mozna facetowi napluc na glowe bez specjalnego wysilku. ale przeciez istnieje cos duuuzo wazniejszego niz wzrost. ja mam 174 i bylam z facetem, ktory mial dokladnie tyle samo centymetrow wzrostu. i co z tego, ze w niektorych butach (mimo ze nie nosze szpilek) bylam troche od niego wyzsza...oboje mielismy to gdzies.
jesli chodzi o calkiem fizyczna strone naszego zwiazku to krecilismy siebie wzajemnie az za bardzo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
też miałam kiedyś faceta dosłownie ciut niższego ode mnie... a z racji takiej ze wzrost (176cm) zawsze był moim kompleksem to stało się jedną z kilku przyczyn dla których nie jesteśmy już razem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
EEE jak masz fajnego chlopaka i kochacie sie to wzrost tutaj nie ma zadnego znaczenia.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Wszystko zależy od tego, jak się przy nim czujesz. Jeśli tylko w jakikolwiek sposób CI to przeszkadza i o tym myślisz, to zastanów się, jak będzie to wyglądało na dłuższą metę. Moim zdaniem nie ma się co przejmować tym, co ludzię powiedzą, bo gadają różne rzeczy. Żyj swoim życiem, żyj tak jak czujesz. Ważne, co Ty i on, co WY na ten temat myślicie.
Ja zawsze miałam - dziwnym zbiegiem okoliczności - niskich znajomych, sama "dysponuję" zaledwie 160cm wzrostu, więc kiedy zaczęłam się spotykać z moim TŻ, który jest o ponad głowę wyższy (185cm), początkowo myślałam o tej różnicy. Ale właściwie tylko przez chwilę. Szybko się okazało, że się świetne dopasowujemy. No i teraz już wiem, że JA preferuję dużych facetów - wzrost TŻta daje mi ogromne poczucie bezpieczeństwa (oczywiście nie tylko wzrost), czuję się przy nim bardzo kobieca. Ale to wszystko ma przecież swoje źródło głównie w relacjach, uczuciu, które nas łączy.
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Tak tylko ty masz troche inna sytuacje... Bo wiadomo ze kobieta przewaznie woli byc nizsza od faceta i to jej daje poczucie bezpieczenstwa. Ja tez tak czuje...Gdyby byl mojego wzrostu to mialabym to gdzies ale czuje sie trochew jakbym byla jego starsza siostra...Bardzo go lubie ale nie wiem czy przez to czasem nie pozostaniemy tylko a moze az
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Mój facet jest ode mnie niższy o 12 cm... Jego ex była o tyle niższa od niego. Ciężko mu było się przestawić, ale się udało. Ja już tej różnicy wogóle nie odczuwam. Za to mój TŻ uwielbia jak noszę szpilki... najlepiej takie na 10cm obcasie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem wyższa o ok. 5cm, to nie tak dużo, ale z butami na nawet niskim obcasie jest ta róznica już dość wyraźna (tym bardziej, że mój TŻ ciagle sie garbi i musze mu przypominac o wyprostowaniu się).
Przyznam otwarcie, że wolę wyższych facetów, najlepiej ok 185cm (ja mam 174), ale los chciał inaczej i nie mam zamiaru z tego powodu rozpaczać. W porównaniu z całą "resztą" mojego TŻ, te kilka cm róznicy to "pryszcz". ![]() Foxiu, również lubie patrzeć na takie pary. ![]()
![]() |
#22 | |
调解人
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
A ja myślałem że to będzie mowa o innych centymetrach ...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
heh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
niższy facet??? czy moze cos z tego być ??
powiedzcie mi czy można być z facetem który jest ode mnie niższy ???
(o 8 cm) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Dot.: niższy facet??? czy moze cos z tego być ??
a garbaty i kulawy nie jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
jak ma do tego ogon to ludzie moga sie jednak dziwnie patrzec
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
wzrost wcale nie jesttaki wazny, znam wiele par w ktorych dziewczyna jest wyzsza i nikomu to nie przeszkadza ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
mi by to przeszkadzalo. 2-3 cm jeszcze bym zniosla, bo to prawie nic nie znaczaca roznica, ale 8 juz "widać". ale jesli dla kogos jest to malo wazne, to jasne, ze "cos moze z tego byc"
![]()
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Jejku jak ludzie się kochają to co to za różnica? Liczą się inne rzeczy a nie wzrost. To nie jest najważniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.