|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
pojedyncze wypryski
Drogie wizażanki pomóżcie. Potrzebuję jakiegoś punktowego kosmetyku na pryszcze.Wiem że na rynku są dostępne, ale nie wiem który wybrać. W KW jest kilka ale zazwyczaj po jednej ocenie. Poradźcie - który jest najlepszy??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: pojedyncze wypryski
na takie niespodzianki niezawodna (dla mnie) jest maść Benzacne (10%)- mój kosmetyczny niezbędnik- .."nawalasz" ją miejscowo na noc, czaksz aż wyschnie, idziesz spać... i rano z reguły po niespodziance ani śladu...maść kosztuje okolo 5zł więc warto spróbować [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że dla każdego dobre jest co innego... No a jeżeli nie ma więcej ocen na KW, to raczej dziewczyny nie używały więcej, więc jak tu polecać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zanim wydasz pieniądze na jakieś cud kosmetyki też bym poleciła sprawdzenie Benzacne (10%) To akurat groszowa sprawa a na takie problemy jak opisujesz powinno być jak znalazł
pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#5 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Trudno powiedzieć jaki preparat będzie najlepszy.Ja wypróbowałam (i uważam ,że jest skuteczny) Betamix Ti oraz Żel Ti z firmy Pollena Aroma (z olejkiem z drzewa herbacianego -jeśli nie jesteś uczulona na ten olejek to warto spróbować, Betamixu nie powinno się nakładać na skórę bez wcześniejszego rozcieńczenia).Jest jeszcze taki "babciny" sposób - miejsca z wypryskami można przecierać sokiem z czosnku. Jeśli wypryski często się pojawiają to wskazana byłaby wizyta u dermatologa.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
ja tez mam ten problem, szczegolnie na pleckach mi wyskakują
jeśli moge doradzić to bez recepty kupisz w saszetkach triblotic w aptece, to dziala przeciwzapalnie, jak czujesz ze coś zaczyna się robić, to smarujesz, generalnie pomaga, poza tym, ale to z recepta mozesz używać davercin np.(to jest antybiotyk)miejscowo, ja używam do maskowania korektora clinique, jest gęsty i na długo przykrywa syfki, a dodatkowo działa antybakteryjnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.