![]() |
#1 |
Gość
|
Zniszczone paznokcie
Beato i inni [img]icons/icon7.gif[/img]
Moje paznokcie są bardzo łamliwe, ale nie tylko ta część która rośnie, ale nawet w tej różowej płytce tworzą się różne zadrapania, dziurki, wgięcia. Paznokcie wyglądają okropnie. Jakiej firmy w miarę przystępnej ceny mogę kupić dobre sztuczne paznokcie, np. w kształcie kwadratowym ze zrobionym już francuskim manicurem? Z góry dziękuję [img]icons/icon10.gif[/img] |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: Zniszczone paznokcie
Paznokcie musisz najpierw pokazać dermatologowi. Niepokoją mnie zmiany , które opisujesz. Sztuczne paznokcie niszczą płytkę paznokciową - nie polecam ich. Najpierw trzeba znaleźć przyczynę złego stanu paznokci.I mała uwaga - paznokieć rośnie cały (ta różowa część też), szczególnie wrażliwa część paznokcia tuż przy obrąbku naskórkowym.
Niedługo na www.wizaz.pl ukaże sie mój artykuł o paznokciach ich pielęgnacji, chorobach.
![]() |
#3 |
Gość
|
Mimo wszystko mogłabyś mi jakieś polecić? Chociażby, abym mogła je założyć na imprezę etc.. A zanim wybiorę się do dermatologa.. jaka może być przyczyna takich zmian? niedobór jakich witamin i gdzie je moge znaleźć?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Z paznokciami też mam kłopot. Jesli nie maluję - rosną zdrowe. Jak tylko zacznę malować - to po tygodniu dosłownie łamią mi się w połowie. Choć nie używam zmywaczy z acetonem, i tak nic nie pomaga. Paznokcie dosłownie rozdwajają mi się do połowy.
Ile zużyłam odżywek, to nawet nie pamiętam. Witaminy i miroelementy wcinam od 20 lat. Myślę że nawet gdybym smarowała je cementem i betonem, to i tak nic im nie pomoże. [img]icons/icon9.gif[/img]
![]() |
#5 |
Gość
|
to żeś mnie pocieszyła [img]icons/icon9.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
zniszczone pazurki
mam pytanie: w ziązku z poradami w różnych gazetach internecie mam problem.Bo gdy mówią czy piszą o pielęgnowaniu paznokci to grę wchodza odżywki i np.utwardzacze w lakierach.Co to za odżywianie paznokci gdzy wieczorem smaruje odżywką skórki i paznokcie później pokrywam je lakierem, który następnego dnia muszę zmyć zmywaczem zeby nałożyć odżywkę lub wymoczyć je w oliwce...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Re: zniszczone pazurki
Ekspertem nie jestem, ale uważam, że na razie nie powinnaś malować paznokci lakierem, tylko stosować olejek do paznokci. Ja mam bardzo fajny z Delii za 7,90 zł. Paznokcie smaruję, a po 20 minutach go spłukuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dzięki, na pewno spróbuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zmywacza powinno się używac jak najrzadziej... nie częściej niż raz w tygodniu
![]() jak malujesz paznokcie to płytka paznokcia powinna być odtłuszczona, czyli nie smaruj paznokci i skórek przed malowaniem oliwkami czy kremami. Można moczyć w oliwie z oliwek paznokcie także gdy są pokryte lakierem czy odżywką, nie trzeba jej zmywać ponieważ takie moczenie także powoduje że lakier się dłużej trzyma ![]() ja radze abyś malowała pazurki przez jakiś czas tylko odżywkami + moczyła codziennie je w oliwie z oliwek (mozesz dodać wit A+E, kilka kropli cytryny) przez 20min, oczywiście oliwka musi być ciepła, więc ją najpierw podgrzej Nie musisz zmywać codziennie lakieru czy odzywki Ja mam taką odżywke że przez 6 dni codziennie nakładam na paznokcie nową warstwe odżywki a 7 dnia zmywam wsyztkie i cały zabieg powtarzam od początku ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
a ja używam Delii lakier-odżywkę SZKŁO BIOAKTYWNE, które otrzymało Oskara kosmetyków w 2003r. Bardzo skuteczny preparat a zważając na jego cenę - rewelacja. Niech inne drogie zagraniczne odżywki sie chowają. Polecam chociażby na wypróbowanie - przy tej cenie....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zniszczone paznokcie
jejku moje paznokcie sa pofaldowane zniszczone łamliwe i sie rozdwajaja normalnie tak samo jak moje wlosy ;/ ;/ ;/ pomózcie co mam robic?
' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. ' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Pomoc dla zniszczonych paznokci - ?
Mam zniszczone paznokcie z bruzdami oraz suche skórki.
Czy możecie polecić mi jakieś dobre odżywki i lakiery w jasnych kolorach, które odbudowują paznokcie? Albo jakieś zabiegi na coś takiego?
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc dla zniszczonych paznokci - ?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Różowy Jednorożec
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...sposoby+babuni polecam ten wątek
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A co myślicie o skuteczności odżywki keratynowej GAL, bo na domowe sposoby nie mam czasu...
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Polecam odżywki sally hansen, które się nakłada warstwowo przez cały tydzień. Jesli masz wysuszone dłonie i skórki może parafinę trzeba by sobie zafundować. Jednak codzienna pielęgnacja, pamięć o kremie do rąk i paznokci po kazdym myciu rąk bardzo wskazana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dłonie ratuję kremami, ale niewiele to daje. Na noc nakładam maskę oliwkową Ziaji, i też brak efektów.
O parafinie nawet myślałam, ale nie wiem, czy daje widoczne efekty.
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
jak ratować zniszczone paznokcie?
Potrzebuję waszej pomocy. Wakacyjna praca doprowadził do tego, że moje paznokcie są teraz w opłakanym stanie. Rozdwajają się, są kruche i łamliwe, nie jestem w stanie ich zapuścić, każdy wygląda inaczej. Jakiś tydzień temu zaczęłam brać drażetki Merz Spezial. Na efekty pewnie będę musiała czekać do zakończenia kuracji. Zastanawiam się czy nie zrobić sobie akryli. A może lepiej stosować odżywki, np. nail tek i spokojnie czekać na rezultaty? Co sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ordnung muss sein!
|
Dot.: jak ratować zniszczone paznokcie?
Sadzimy,ze na ,,naturalnych paznokciach'' znajdziesz zadawalajaca ciebie odpowiedz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Różowy Jednorożec
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=68893 polecam ten wątek
![]()
![]() |
#21 |
La Moderatoiure
|
Przenoszę na podforum Naturalne paznokcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja polecam opdzywke joko 3in1 mi pomogła ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zniszczone paznokcie
kup skrzyp w aptece, powinien pomóc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Zniszczone paznokcie po żelu - jak im pomóc rosnąć?
ehh
12 sierpnia byłam u znajomej, która zrobiła mi paznokcie żelowe (na mojej płytce, nie na tipsach). Ostatnio zaczęły odpryskiwac koncówki (był to francuski manicure - odpryskiwał biały kolor), na tyle na ile się dało próbowałam ratowac paznokcie, ale dzisiaj odpałd mi cały biały kolor z palca wskazującego, wiec nie chciałam tak chodzić z jednym palcem nie pomalowanym do końca. Podwazałam pazokciami te biały żel, i co dziwne ( a może i nie - nie znam się ![]() Sęk w tym że paznokcie wyglądają teraz tragicznie - są takie chropowate, nierówne. Nałożyłam warstwę odżywki, ale to tylko trochę pomogło wizualnie nadal wyglądaja paskudnie, w dotyku są takie nieprzyjemne... Co mogę zrobić żeby im pomóc? Może żeby przyśpieszyć ich wzrastanie? proszę o pomoc
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zniszczone paznokcie po żelu - jak im pomóc rosnąć?
Na wzmocnienie paznokci mi pomaga wmasowanie w nie olejku rycynowego (ale możesz też wykorzystać oliwę z oliwek) - mam nadzieję, że Tobie również pomoże
![]() ![]() A co do wzrostu - albo dieta bogata w odpowiednie składniki albo tabletki (np. Belissa). Możesz także wypróbować odżywki na szybszy wzrost paznokci ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Teraz to już trochę za późno !!
Trzeba było udać się do kogoś kto fachowo zdjął by masę i miałabyś problem z głowy. A teraz masz babo placek. Niestety odrywanie i zdzieranie żeli czy akryli to najgłupszy pomysł ze wszystkich. Teraz nie pozostaje nic innego jak lekko je wygładzić albo bardzo lekko polerką i nakładać odżywki. Tyle że teraz długo pazurki będą mięciutkie aż nie zrosną całkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzie dostanę ten olejek rycynowy? i w jakiej cenie? ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
mądry Polak po szkodzie mogę wiedzieć, jak "fachowo" zdejmuje się żel z paznokci?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Olejek kupisz w aptece
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
dzięki ;]
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
skad znam ten problem... z tym , ze ja martretowalam swoje paznokcie zelem kolo roku... i bylam na tyle genialna, ze zawsze sama sobie zdejomowalam ten zel, bo do dnia kiedy bylam umowiona z kosmetyczka nie wytrzymywalam, bo zaczal zel odpryskiwac... po tym roku paznokcie mialam jak z waty, co urosly od razu lamaly sie, przebarwione, gietkie, wyginaly sie, masakra po prostu... teraz paznokcie mam piekne i dlugi ktore sie nie lamia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.