|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
.....czy piling ścierający??
Jestem w trakcie kuracjii wybielania przebarwień posłonecznych Skinorenem (
są niezłe efekty)i mam drobny problem ponieważ skóra w tych miejscach złuszcza się dość intensywnie. Powinnam ją chyba czymś usunąć , co doradzicie czy użyć do tego pilingu mechanicznego ( np. St. Ives)czy lepie enzymatycznego ??? Poraźcie bo trudno mi nawet zrobić makijaż!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: .....czy piling ścierający??
O to właśnie chodzi w tej kuracji - naskórek musi się złuszczać. Peelingu mechanicznego nie polecam - możesz podrażnić skórę , enzymatyczny działa delikatniej , ale raczej nie przyniesie efektów w postaci wygładzenia złuszczajacego się naskórka. Może przed nałożeniem makijażu posmaruj te miejsca kremem dość tłustym (nałóż grubszą warstwę - a po ok 20 min. zetrzyj resztę ). Pomocna może być także maseczka nawilżająca lub odżywcza -,ale spowolnisz w ten sposób kurację - czym szybciej złuszczy się naskórek tym szybciej zobaczysz efekty.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.