|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy ćwiczenia twarzy mogą pomóc?
Witam,
Mój problem polega na z lekka sflaczałych policzkach. Mam przez nie (tak sądzę) pod oczami wory i rowki rozchodzące się na boki. Wyglądam przez to jak zombie, pomimo dobrego zdrowia, odpowiedniego odżywiania się i niemałej aktywności fizycznej. Jest to trochę niepokojące zważywszy na to, że mam 20 lat. Wszystko jednak wygląda dobrze gdy lekko naciągnę skórę ku skroniom. Czy uważa Pani, że dokładając do treningów ćwiczenia mięśni twarzy mam szansę rozwiązać ten problem? Jeśli miałoby to sens, z niecierpliwością czekałbym na rozwój działu o tych ćwiczeniach na Tej stronie. Zależy mi bardzo na przedsięwzięciu jakiegoś działania, bo przecież czas liftingu mi nie zaoferuje, a nie chcę wyglądać jak buldog w wieku 30 lat. Co Pani o tym sądzi? Z góry dziękuję - SCL |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: Czy ćwiczenia twarzy mogą pomóc?
Jeśli Twój problem powstał w wyniku np. odchudzania się to jest szansa ,że ćwiczenia troszkę pomogą. Jeśli taka jest Twoja uroda to niestety możesz nie osiągnąć efektów. Przez wykonywanie ćwiczeń można wzmocnić mięśnie twarzy przez co skóra będzie również lepiej napięta - wrodzonych rysów twarzy nie można zmienić (to już byłoby zadanie dla chirurga plastyka).
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.