|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Błysk flesza, a białe plamki
Nie jest to wielki problem, ale mimo to uprzykrza życie. Otóż to, na codzień twarz smaruję najpierw kremem nawilżającym, potem nakładam miejscowo korektor i na koniec przypudruję się mąką ziemniaczaną. Wszystko byłoby ok, ale na zdjęciach z lampą błyskową moja twarz jest upstrzona białymi punkcikami
Macie sposób, aby tego nie było widać? Nie jest wina korektorów, ponieważ przedtem gdy jeszcze nie używałam mąki nie zauważyłam tego "efektu".http://img164.imageshack.us/img164/2803/dscn1594cv4.jpg |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Błysk flesza, a białe plamki
Winę może ponosić sam korektor,który z racji innej niż krem konsystencji, absorbuje większą ilość skrobi. Można spróbować użyć skrobi kukurydzianej,bądź odciskać nadmiar korektora płatkiem,a wtedy nałożyć puder/skrobię.
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
A więc skrobia kukurydziana ma takie same właściwości co ziemniaczana? A numer z odciskaniem już próbowałam
i niestety za każdym razem część korektora ścierała się
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
to prawdopodobnie korektor a na niego nałożona mączka. pewnie zauważyłaś u niektórych dziewczyn, które używają troszkę więcej pudru i podkładu, że na zdjęciach z lampą ich twarze wychodzą jaśniejsze od reszty ciała. to właśnie efekt tych kosmetyków, od których odbija się światło. U Ciebie efekt jest punktowy, bo nakładasz tylko korektor na pojedyncze kłopoty. to się raczej nie zmieni. ewewntualnie możesz spróbować bardziej kryjącego podkładu, którego będziesz nakładać mniej
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ale to denerwujące! Szczególnie na imprezach, gdzie zdjęcia robione są z nienacka i nie mam czasu się ukryć
Zauważyłam, że gdy posmaruję się jakimś tłustym kremem nie widać tego tak mocno. Ale niestety to nie jest rozwiązanie, po użyciu większości kremów i podkładów mam wysyp pryszczy
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
mam taki sam problem, od niedawna zaczełam uzywac skrobii i niestety na zdjeciach wychodza białe plamki :/ Nie zgodze sie ze to wina korektora bo takowego nie uzywam. Czy jest jakis sposob na te białe plamy?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Podnoszę wątek, gdyż nadal nie uporałam się z problemem.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

Macie sposób, aby tego nie było widać? Nie jest wina korektorów, ponieważ przedtem gdy jeszcze nie używałam mąki nie zauważyłam tego "efektu".