|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dziwne rękawice
Chciałą bym zrobić rekawice który były by podwójne takie z palcami i dodatkowo jak jest zimno można małożyć częś bez palców. Trudno to wytłumaczyc. Nigdzie nie umiem znalezc nawet zdięcia, a bardzo mi sie podobaja. Może którąś z was robiła cos takiego lub widziała. Najwyzej bede kombinować choc jestem początkująca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
![]()
zazu24 - chodzi Ci o rękawiczki takie z każdym palcem tylko ze odcietymi w połowie a do tego jak jest zimno zeby była taka klapka na wszystkie cztery palce(oprócz kciuka) tak?
Np. takie coś jak w załączniku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwne rękawice
Cytat:
tylko cow nich jest dziwnego? moze sa oryginalne, ale nie dziwne Edytowane przez Justin_14 Czas edycji: 2007-02-12 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
![]()
Miałam takie jak byłam mała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() 1. Kupić rekawiczki Z POLARU na palce 2. Kupić rękawiczki Z POLARU bez palcy (najfajniej byłoby gdyby kolory tych rękawic były do siebie fajnie dobrane np. ciemny i jasny niebieski) 3. Z rękawiczek bez palcy odciąć to takie na palce ![]() 4. A z rękawiczek z palcami poodcinać palce 5. Poobszywać aby się nie pruło (nie powinno bo to polar ![]() 6. Doszyć "przykrywkę" do rękawiczek "pierwotnych" ![]() ![]() ![]() ![]() No i chyba gotowe :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Właśnie o takie. Te z polarem to dobry pomysł tylko trudny w wykonaniu bo żadko mozna kupic takie rekawice w podobnych kolorach bez i z palcami i w sumie wychodzi dosc drogo. Kiedys widziałąm takie w reporterze ale kosztowałay 40 zł. Ja chciała bym zrobić na drutach znalazłąm opis rekawic z palcami i bez i chciałam je jakoś połączyć, ale ze jestem początkująca to te rekawiczki mi nie wyszły coś krzywo zrobiłam albo żle dobrałam ilość oczek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Zazu24 wydaje mi sie ze to nie aż taki straszny wydatek poszukaj np. na ryneczkach, targowiskach jest mase rękawiczek przeróżnych polarowych też i w bardzo wielu kolorach po ok 3-5zł wiec chyba nie aż tak drogo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
zazu wejdź na podforum "druty, igła i szydełko" i poszukaj wątku pt. "Mitenki"- może tam znajdziesz cos ciekawego co Ci się przyda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziekuje za pomoc cos wykombinuje jak skoncze to sie pochwale chyba ze nie bedzie czym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
12 złotych to nie jest drogo. Poza tym, może lepiej pójść do jakiejś babci znajomej, mojej przyjaciółce, taka pani zrobiła za 15 zł takie rękawiczki plus baaardzo długi szalik
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Ja wiem ze to nie tak drogo i mam taka babcie wrazie czego . Tylko ze ja chciałą bym sie nauczyć. To nawet nie chodzi o rekawice bo mam ich pełno, tylko fajnie zrobic cos samemu. Narazie zrobiłam szalik i czapke na szydełku i sweterek(szkoda ze wyszedł zamały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.