|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
To jest MÓJ opis!! TANIEC
Zakładam ten wątek, tylko z uwagi na fakt, że mój opis jest zbyt czesto "pozyczany" bez mojej zgody. Na innych forach - chodzi mi o typowo taneczne musze pisac do dziewczyn Pw z prośbą o usunięcie mojego własnego opisu. Zaznaczam, że sama ten opis wymyśliłam, nie jest to żaden cytat z filmu, ksiązki etc.
Po co komuś opis, który z założenia ma charakteyzować autora, skoro nie może wymyśleć, bądź znaleźć swojego, oryginalnego. Skoro ja nie szczycę się opisem żadnej z Was, to proszę o to samo. Chciałam zaznaczyć, że najprawdopodobniej mojego opisu nie 'pożyczają' sobie Wizażanki, ale jedynie goście forum. Niemniej jednak proszę, zeby ten wątek chwilę sobie tu powisiał. Zaznaczam, że nie wyrażam zgody na kopiowanie opisu bez mojej zgody, a żadna z Was - drogie koleżanki tancerki - nie zapytała mnie. Fakt, to jest tylko opis, ale są to moje osobiste prezmyślenia i dziwnie się czuję, gdy ktoś przypisuje je sobie. Opis ten odzwierciedla moje uczucia i do mnie poniekąd nalezy. Nie zamierzam się więcej tłumaczyć. Proszę tylko o uszanowanie mojej woli. A opis w formie oryginalnej brzmi: W każdym z 10 tańców możesz bym kim innym, będąc równocześnie sobą. Taniec to: romantyzm, magia, inny świat, bliskość, uczucia, namiętność, zycie, zdrada, gniew, szcęście, radość, uwodzenie. Taniec to moje życie i jego największa pasja.
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: To jest MÓJ opis!! TANIEC
Cytat:
.Z jednej strony się nie dziwię Twojemu wzburzeniu,jeśli sama go wymyśliłaś . Z drugiej strony-tyle tego wszystkiego jest w sieci,więc skąd ktoś może wiedzieć,że to Twój własny tekst. A i chyba w Urzędzie Patentowym nie jest zastrzeżony .
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jessy, może zamieść pod/przy podpisie taką krótką adnotację, że jest to Twój, absolutnie autorski tekst. Może nie da to zbyt wiele, ale przynajmniej osoby, które Ci go podkradają, będą wiedziały, że Ty wiesz.
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo ,jak z obrazkami na avatary-wystawione na widok publiczny może skopiować każdy .Tak samo z podpisami -trzeba sie liczyć z tym,że jak coś napiszemy ktoś może to zapisać .
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ale skoro to Ona wymysliła sobie ten opis to czemu ktoś sobie może go kopiować i uzywac jako własne przemyślenie?To raczej nie jest fair.
Dlatego Jessy rozumiem Cie.
|
|
#8 |
|
Mrs Mrau
|
olaboga kury kradną
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Moze przeciez ktos tez czuje taniec jak Ty i wymyslil cos podobnego.Nie jestes przeciez jedyna tancerka.Jest ich przeciez wile i jak ktos czuje taniec jak Ty to tak samo moze wymyslec cos podobnego.
To sa slowa ktore opisuje taniec , jak go sie czuje...To zrozum ze nie tylko Ty to czujesz ale wiele innych kobiet.Takie jest moje zdanie i przypuszczam ze wiele innych dziewczyn by sie ze mna zgodzilo.
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Spójrz na to z tej strony-obrazek,który masz w avie też ktoś wymyślił-a jednak skopiowałaś go sobie i użyłaś.Czy to fair? Przestańmy się już tak ścigać o wszystko . Niestety,ale jak wystawiamy coś na widok publiczny to musimy się liczyć z tym,że to coś może zmienić właściciela .
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, ze nigdzie nie dostałam żadnego pw, że to jego av i mam go nie używać, a tutaj powstał wątek, w którym dziewczyna domaga sie, zeby nie używać jej podpisu i na innych forach wysyła pw z tego samego powodu.Ale z ostatnim zdaniem mimo wszystko sie zgadzam, no chyba, ze coś wystawionego na widok publiczny jest własnie opatentowane.
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Pamiętam jak denerwowało mnie gdy widziałam, że ktoś na gg ukradł mój opis wrrr Dlatego Cię rozumiem. To są twoje odczucia, ty to napisałaś. Dlatego jak ktoś przywłaszcza sobie ten opis (co innego gdyby był w cudzysłowiach), dla mnie to jest niedopuszczalne. Ale wiesz, skoro nie miałaś w sygnaturze wiadomości, że to tekst twojego autorstwa i nie zyczysz sobie kopiowania, a na dodatek wstawiasz go na różnych forach, to pewne osoby mogą myśleć, że to jakieś znane słowa. Dlatego krótka informacja w sygnaturze była by pomocna.
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak juz całkiem ogólnie - widziałam w podpisach (w różnych miejscach w sieci) sporo przeróżnych cytatów, nie podpisanych nazwiskiem ich autora, wyglądało to jakby ich autorem był sam użytkownik. Zabawne.
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
a moze kolo podpisu dodaj "all rights reserved", moze to kogos pohamuje... no ale rzeczwiscie, nie ladnie jak ktoś podkrada podpis bez zgody autora...
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumie twoje oburzenie. Rzeczywiście-cheer- dobrze radzi, abyś wspomniała, ze opis jest wymyślony przez ciebie, może rzeczywiście nie unikniesz dalszego kopiowania ( bo opis jest bardzo ładny
ale są takie osoby, że jak zobaczą, że jest to twoje własne, nie skopiuja tego. Takie jest moje zdanie![]() Pozdrawiam
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi o to, że oczywistym jest, że niektórzy mogą sądzić, że nie jest to Twój podpis-tekst (ale po czym? - nie wiem, nie wnikam), ale też nie wszyscy są nieuczciwi. Może podpisanie się pod swoim tekstem będzie wyjaśnieniem dla tych uczciwych osób, ale nieświadomych, że podkradają Ci podpis
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny bez przesady -jak chcemy,żeby coś było tylko nasze,to jedyne wyjście-ukryć to przed innymi tak,żeby innych nie kusiło .
|
|
|
#23 |
|
BAN stały
|
Może koło podpisu wstawić literke R-zastrzeżone
![]() Ja jakiś czas temu,widziałam że pewna wizażanka też miala taki sam opis jak Ja,nie ten który mam teraz tylko poprzedni. Szczęscie to coś do zrobienia.. Ktoś do kochania.... Nadzieja na coś.... Ja to miałam w swoim horoskopie,ale nie dziwnie się poczułam,ze ma taki sam opis,ale dałam sobie luz,bo zmieniałam.
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Mrs Mrau
|
Cytat:
jedno pukniecie w trumienke-tak dwa pukniecia-nie ![]() ps. a tak serio.Jessy troche dystansu |
|
|
|
|
|
#26 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Paryz mam w polowie drogi do Pl Cytat:
Przeciez zastrezenie praw autorskich obejmuje takze fragmenty ,mozna sprawdzic w dowolnej ksiazce.
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Zeby podac zrodlo inspiracji
.Dziewczyny klawiatura mi sie posula,mam poprzestawiane litery i nie mam polskich znakow
|
|
#30 | |
|
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
Rozumiem Cie Jessy, bo sama się wkurzam gdy ktos kopiuje moje WŁASNE przemyslenia z gg/bloga/czegokolwiek i mowi, ze to jego Po co kopiowac czyjes wypowiedzi i mowic ze to wlasne - tego wlasnie nie rozumiem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

.

. 

ale są takie osoby, że jak zobaczą, że jest to twoje własne, nie skopiuja tego. Takie jest moje zdanie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
- tego wlasnie nie rozumiem