|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Mundurki dla NAUCZYCIELI - kto jest za??? Pomysł jak powyżej, przyszedł mi do głowy wczoraj, kiedy oglądałam Wiadomości .Wpisujcie się , kto jest za i co o tym myślicie
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mundurki dla NAUCZYCIELI - kto jest za???
Nie podoba mi się ten pomysł
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Chyba sama nie wierzysz w to co piszesz
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Niby "za karę", czy jak? To nie wina nauczycieli, że minister ma takie a nie inne pomysły.
|
|
|
#5 | ||
|
Zakorzenienie
|
A czy to coś zmieni ?
Jakaś próba ukarania nauczycieli za to, że uczniowie będą musieli noscić mundruki? Jest mi to obojętne. Z transparentem
I tak na dokładkę myślę, że nauczycielom większej różnicy mudurek/jego brak nie zrobi.
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie jestem za ŻĄDNYMI mundurkami. UWażam, żę to zabija indywidualność...a poza tym watpie czy by sie to przyjeło.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Mundurki dla uczniów- mogłabym się zgodzić, ale nauczyciele- oni powinni doskonale wiedzieć jak należy się ubrać.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
litosci! po co przebierac nauczycieli
dzieciaki niech nosza dlaczego nie , nauczyciele? poroniony pomysl
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja uwazam we skoro uczniowie mieliby nosic mundurki to w tej sytuacji nie wyobrazam sobie nauczycielki w jeansach, a takie spotykalo sie w mojej szkole...
Wogole popieram ten pomysl z mundurkami, moim zdaniem trzeba wprowadzic wiecej dyscypliny, to co dzieje sie w polskich szkolach to juz ludzkie pojecie przechodzi Zadnego szacunki dla nauczycieli, dziewczyny czesto nieodpowiednio ubrane, sodoma i gomora jednym slowem Mam mala siostre, boje sie o nia, narazie jest w 3 klasie; na szczescie rodzice mogli pozwolic sobie na wyslanie jej do szkoly prywatnej, w klasie jest max 15 osob, wszyscy wszystkich znaja, dyrektorka praktycznie kazde dziecko po imieniu zna. Boje sie co bedzie kiedy pojdzie do liceum nie bedzie chyba przygotowana na taki szok
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
jestem za
chcialabym zobaczyc moje niektore nauczycielki/ow smigajacych w fartuszkach hehe. Jak Giertych dal propozycje noszenia fartuchow dla uczniow wszytsko bylo cacy, jak oni to maja nosic - to ponizenie dla nauczycieli, beda strajkowac. Powinni dawac przyklad, a co Zawsze zastanawialo mnie dlaczego uczniowie musieli zmieniac buty na ciapki/trampki/klapki z biala podeszwa a nauczyciele nawet w zimie zasuwali w szpilach albo kozakach po szkole. Oni nie brudzili, nie niszczyli podlogi, takie niecne wlasciwosci maja tylko buty uczniow...tjaaPoza tym lekarze, strazacy itp maja swoje charakterystyczne stroje do pracy i to normalne, dlaczego nie mieliby miec ich nauczyciele?
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
Rambo, zrobi, oj zrobi. Bo po raz kolejny minister chce nauczycieli ustawić w tym samym rzędzie, co uczniów. Ja WIEM, jak mam sie ubrać do pracy. Z racji tego, ze z dzieciakami często maluję, siadam na dywanie, kleję, plastelinuję itp., idę do pracy w tym, w czym jest mi najwygodniej - w jeansach, swetrze, podkoszulku, koszuli, bluzie. Mogę sie upaprać. Ale nawet jak idę w spódnicy, to tyłek jest należycie zakryty, brzucha nie widać. Dla mnie jest to logiczne - nie idę na plażę. Zawsze uważałam, że człowiek musi ubierać się stosownie do sytuacji. Na Wigilię ubiorę się inaczej, w góry inaczej, w pracy inaczej. A to, ze minister chce mi narzucić mundurek, stawia znak zapytania co do mojej kultury. Nie zgadzam się z tym.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Co to za głupoty wogóle. Nauczyciele to dorośli ludzie, idą do pracy i wiedzą jak się mają ubrać. Uczniom się jak zwykle za dużo wydaje. Że zmienią szkołę, zmienią nauczycieli, zmienią maturę, program przedmiotów... na szczęscie to nie oni wciąż o tym decydują.
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;3771164]Rambo, zrobi, oj zrobi. Bo po raz kolejny minister chce nauczycieli ustawić w tym samym rzędzie, co uczniów. Ja WIEM, jak mam sie ubrać do pracy. Z racji tego, ze z dzieciakami często maluję, siadam na dywanie, kleję, plastelinuję itp., idę do pracy w tym, w czym jest mi najwygodniej - w jeansach, swetrze, podkoszulku, koszuli, bluzie. Mogę sie upaprać. Ale nawet jak idę w spódnicy, to tyłek jest należycie zakryty, brzucha nie widać. Dla mnie jest to logiczne - nie idę na plażę. Zawsze uważałam, że człowiek musi ubierać się stosownie do sytuacji. Na Wigilię ubiorę się inaczej, w góry inaczej, w pracy inaczej. A to, ze minister chce mi narzucić mundurek, stawia znak zapytania co do mojej kultury. Nie zgadzam się z tym.[/QUOTE]
Chocziło mi bardziej o to, że wśród nauczycieli nie wzbudzi to aż takich emocji jak wśród uczniów Spojrzenie masz zupełnie inne niż ja jako szary człowiek, co ma z nauczaniem niewiele wspólnego. Tyle, co korepetycje. Jakoś nie wyborażam sobie szkoły gdzie i nauczyciel chodzi w mundurku. Bo w sumie niby co miałby na celu mundurek dla nauczyciela? Wyrównanie poziomu? Czy satysfakcję uczniów? Myślę, że o tym powinni zdecydować sami nauczyciele.
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Sama chciałam założyć taki wątek, ale w końcu uznałam, że niektóre z Was mogą pomyśleć, że mam jakąś obsesję na punkcie ograniczania wolności
![]() ale się wypowiem: NIE mundurkom, tak samo dla uczniów, jak i dla nauczycieli. Pierwsze co zrobiłam, jak usłyszałam tę informację w wiadomościach, to wyobraziłam sobie niektórych moich nauczycieli w mundurkach. A raczej próbowałam sobie wyobrazić. I ryknęłam śmiechem ![]() mundurkom mówimy : NIE
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Zdecydowanie jestem na NIE ... chociaż już szkoły nie odwiedzę to żal mi tych młodych ładnych nauczycielek,które musiałby te łachmany nosić
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Pomysł z mundurkami dla mnie jest bezsensowną burzą w szklance wody. Bo co niby jednolity strój ma do dyscypliny? Nie wiem, czy mundurek "ugrzeczni" jakiegokolwiek rozbrykanego ucznia.
Myślę, że przede wszystkim należy uczyć doboru stosownego stroju do okazji, a nie ubierać uczniów na siłę w mundurki. Ubieranie nauczyciela, wbrew jego woli, w mundurek uważam za naruszanie praw. Owszem są zawody, gdzie nosi się mundurki ( policjanci, lekarze, strażacy), ale wydaje mi się, że tu strój pełni przede wszystkim funkcję informującą (kto jest kto) i ochronną, wiąże się z zachowaniem higieny w pracy (w przypadku lekarzy, pielęgniarek). Poza tym w szkole istnieje niepisany sposób ubierania. Wiadomo, nikt nie odstawi się w dekolt do pasa, czy mini pod pępek. Pomijam przypadki ekstremalne, bo takie bywają w każdym zawodzie.
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
Mundurki są dla uczniów po to, by rozpasane paniusie nie przychodziły więcej do szkoły z dekoltami po pępek, spódniczkami o szerokości paska do spodni i brzuchami świecącymi kolczykami.
Nie spotkałam się z nauczycielem ubranym j/w
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
u mnie w szkole jest jedna taka, ktorej przydałby sie mundurek- codziennie bluzka z dużym dekoltem, bardzo obcisłe ubrania, szpilki, ale żeby od razu wszyscy nauczyciele mieli chodzić w mundurkach??- głupi pomysł:/
"Świat był taki sam- pełen miłości i nienawiści. Zarazem dobra i zła, kłamstwa i prawdy. To, że nas przypadkiem zło dotyka, nie znaczy wcale, że jesteśmy szczególnie pokrzywdzeni. Trzeba to przyjąć, jak jeszcze jedną próbę, którą nam los zadał i spokojnie robić swoje."
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
oczywiście przeciw, nauczyciel musi się jakoś wyróżniać na tle uczniów, u mnie w szkole jak narazie weszly w zycie identyfikatory, i niektorzy nauczyciele tez zalatwili sobie podobne, zeby sie wmieszać w tłum
Ale mundurek? Ty przesadzasz? Ja rozumiem że my (taa...ja też!) dojrzewamy i to okres buntu, ale bez przesady...
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
beznadzieja....
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
Ale odnośnie czego? Watku? Pomysłu? Osób wypowiadających sie tu...?
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem za mundurkami u nauczycieli
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zdecydowanie na nie.
Nauczyciele wiedzą, jak się ubrać, wystarczy przejść się po korytarzach - źle, niechlujnie lub zbyt wyzywająco ubrani nauczyciele/nauczycielki to malutki odsetek. Nie bądźmy śmieszni. Dyrekcja mogłaby co najwyżej najwyżej poprosić nauczycieli o noszenie marynarek (baaardzo lubię nauczycieli w marynarkach ), a nauczycielki jakiś żakietów w stonowanych kolorach czy coś w tym stylu.
|
|
#25 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Taką decyzję podjęli niektórzy krakowscy dyrektorzy - wprowadzenie jednolitego stroju dla swoich pracowników. I o tym była mowa w telewizji, więc nie rozumiem, dlaczego sobie pomysł przypisujesz?
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczyna się przeginać niestety
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;3773623]Ścisle mówiac - to nie Twój pomysł
Taką decyzję podjęli niektórzy krakowscy dyrektorzy - wprowadzenie jednolitego stroju dla swoich pracowników. I o tym była mowa w telewizji, więc nie rozumiem, dlaczego sobie pomysł przypisujesz?[/quote]Szajajabo, może po prostu Tasiemiec źle się wyraziła ![]() Oj, tak...
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli uczniowie mają mieć mundurki, to nauczyciele też.
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie może ja nie będe nosić mundurków, a one tak?
|
|
|
#30 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem nauczycielem i jestem ZA mundurkami. Policja, straż, lekarze, pielęgniiarki noszą uniformy do pracy i nie ma w tym nic dziwnego. Chętnie nosiłabym zgrabny "mundurek" (oczywiście zaprojektowany dla ludzi dorosłych - nie fartuszek ale np. garsonka).
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

Pomysł jak powyżej, przyszedł mi do głowy wczoraj, kiedy oglądałam Wiadomości
.

dzieciaki niech nosza dlaczego nie , nauczyciele? poroniony pomysl
Zadnego szacunki dla nauczycieli, dziewczyny czesto nieodpowiednio ubrane, sodoma i gomora jednym slowem

".