|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Podkład Dermacol, make-up cover
Od niedawna używam tego podkładu i jak narazie jestem zadowolona. Jestem tylko ciekawa czy po jakimś czasie nie niszczy skóry, ze względu na bardzo gęstą konsystencję. Jeśli używałyście to powiedzcie co o nim sądzicie, to dla mnie ważne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Re: Podkład Dermacol, make-up cover
Ja coprawda nie uzywam tego podkladu, ale nie sadze zeby ze wzgledu na gesta konsystencje mogl zniszczyc cere... Mam do Ciebie pytanko: gdzie mozna kupic ten podklad, bo nigdy nigdzie go nie widzialam, a ostatnio szukam mocno kryjacego fluidu, a takie kosztuja zazwyczaj jakies 60 zl, Dermacol okolo 10 wiec zalezy mi na nim [img]icons/icon7.gif[/img] A moze jest dostepny w aptece...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
magdOOsia napisał(a):
> Ja coprawda nie uzywam tego podkladu, ale nie sadze zeby ze wzgledu na gesta konsystencje mogl zniszczyc cere... Mam do Ciebie pytanko: gdzie mozna kupic ten podklad, bo nigdy nigdzie go nie widzialam, a ostatnio szukam mocno kryjacego fluidu, a takie kosztuja zazwyczaj jakies 60 zl, Dermacol okolo 10 wiec zalezy mi na nim [img]icons/icon7.gif[/img] A moze jest dostepny w aptece...? Looknij na esenti... www.esentia.pl [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzieki lejkus, ale ja wlasnie z esenti dowiedzialam sie o tym podkladzie, a przez neta nie chce kupowac [img]icons/icon9.gif[/img] Ale thx [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ahaaa... [img]icons/icon7.gif[/img] Nie wiedziałam. [img]icons/icon7.gif[/img] A skąd jesteś? Z Wawy może, bo poszukam wtedy? [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Lejkus dzieki jeszcze raz za dobre checi [img]icons/1cmok.gif[/img] koffana jestes, ale ja z drugiego konca naszego cudownego kraju ;( Ech... Bylam juz prawie sklonna kupic Unifiance LRP, kiedy odkrylam w necie jakies 10 razy tanszy Dermacol i strasznie sie na niego napalilam, ale juz trace nadzieje ze uda mi sie go zdobyc... Leeeeee [img]icons/icon9.gif[/img] Ale na wszelki wypadek jeszcze spytam troszke szerzej, moze ktos odpowie ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja zamówiłam ten podkładzik w esentii(www.esentia.pl). Tam kosztuje 7.00 + koszt przesyłki(8 zł), jednak tam aby móc cokolwiek zamówić musisz się najpierw zalogować, a następnie wybrać kosmetyki do min.20zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dot.: Podkład Dermacol, make-up cover
Ja niestety jestem na NIE. Ciężko dobrać odcień. Moim zdaniem wyglada inaczej na skórze niż na próbkach. Fatalnie się rozprowadza i jest bardzo ciężki. Jako korektor TAK, znakomity, b.dobrze kryje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Mam swój dermacol odcień 208.
Moje wrażenia: kolorystycznie rewelacja (wieczny problem z dobraniem odcienia do mojej jasnej karnacji), aplikacja OK, wydajność bardzo duża, krycie doskonałe. Ogólnie podkład super pod warunkiem, że... nie dotykam twarzy. Podkład nie wchłania się, pozostaje na skórze i po dotyku zostaje na dłoniach, ubraniach i pędzlach. Okazjonalnie może być, podkładu na codzień szukam dalej... Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja używam często ( za często ) mieszam z innym pokładem dla mnie rewelka tylko UWAGA!!!
BARDZO DOKŁADNIE OCZYSZCZAĆ CERĘ BARDZO MOCNO NAWILŻAĆ przy częstym stosowaniu i robić przerwy bo fakt wprawna ręka sprawi że będzie się wyglądać rewelacyjnie z tym że warto zadbać o to by skóry nie niszczyć radzę robić przerwy w stosowaniu. Fakt jest taki że moja skóra wygląda lepiej niż kiedyś ale baaaaaaaaaaaaaaaaardzo o nią dbam bo naczytałam się o po dermacolowych przesuszeniach które są także faktem!!! Dermacol przesusza najlepiej zrobić 2 krotny pożądny demakijaż - i nałożyć porządny krem ja dodatkowo częściej robie maseczki nawilżające. Ot tyle mojego moralizatorstwa.
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Ja też go używam, ale jako korektora na cienie pod oczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Matka na full etat
|
ten podkład jest na tyle gęsty, że ja też używałabym go tylko jako korektor. bałabym się wysuszenia skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Czy któraś z Was potrafi powiedzieć czy odcień Dermacol'u 208 będzie odpowiadał 150 BUFF z Revlon'u Color Stay ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Illora, myślę, że będę odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu, która pomoże Ci w Twoich wahaniach. A to dlatego, że całkiem niedawno zakupiłam sobie Dermacol kolor 208, żeby go wymieszać z Revlonem 150Buff i uzyskać lepsze krycie. Ten ruch okazał się strzałem w 10 - Revlon, który posiadałam i który był dla mnie trochę za ciemny, po połączeniu z Dermacolem rozjaśnił się i pasuje do koloru mojej cery idealnie! Jeśli potrzebujesz więcej informacji możesz zerknąć na moją recenzję tego kosmetyku, którą niedawno napisałam tu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...er.html&next=1
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
dziękuje ślicznie za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.