|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gry planszowe - konkretniej "Tabu"
No więc, drogie Wizażanki, mam wielką prośbę - czy któraś z Was ma może grę "Tabu"? Polega ona na tym, że uczestnicy dzielą się na 2 drużyny i jedna osoba z drużyny losuje karteczkę, na której ma wypisane słowo (np. nauczyciel) i musi w jakiś sposób pokazać innym co ma na myśli, a utrudnienia są takie, że pod głównym słowem są inne, których nie może używać.
Grałam w to kiedyś u koleżanki na urodzinach. Miała to od wujka, który tą grę... zrobił! ![]() ![]() Albo jeszcze inna prośba - jakieś inne ciekawe gry planszowe, które mogłabym zrobić. Pionków w domu mam od groma, podobnie jak i kostek do gry, więc głównie chodzi tylko o planszę ![]() z góry dziękuję ![]()
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Gry planszowe - konkretniej "Tabu"
Polecam "monopol"
Mój TŻ stworzył własną wersję tej gry w wakacje "Ldzaniopol" (nazwany tak od naszej działkowej miejscowości) nie różni sie od zwyklego monopola zasadami - tyle,że cała plansza, banktoty i karty do gry wyprodukowane zostały recznie (zamiast "domków" używamy klocków lego) a kolejne pola na planszy to nazwy okolicznych miasteczek i miejsc (polany, mosty, dworce) Zdjecie zamieszcze dopiero gdy sie ociepli =) (plansza pozostała na działce)
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gry planszowe - konkretniej "Tabu"
Przyłączam się do prośby
![]() niestety oryginalna gra jest dość droga, a chętnie bym się w taką pobawiła, jeśli faktycznie jest możliwość wykonania jej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.