|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was posiada kraba?
Tak jak w temacie, może któraś z Wizażanek ma lub miała w domu kraba
![]() Zamarzył mi się taki zwierzak i chciałabym dowiedzieć się jak najwięcej na temat trzymania takiego stworzonka w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy któraś z Was posiada kraba?
Ja osobiście nie posadam kraba w domu,ale... co nie co wiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Te wymiary które podałam w poprzednim poście są mniejeze(dzisiaj sprawdziłam). Akwarium jest ogólnie dośc małe.
http://free.of.pl/k/kraby/gatunki.html tu masz ciekawy link o hodowli krabów. Poza tym w necie jest dużo stron poświęconych tym zwierzaczkom. Życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Bardzo dziękuję, poczytam
![]() A wiesz może ile żyje taki krab? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Miałam kraba dwa lata temu.Był to prezent urpodzinowy , bardzo nieprzemyślany.Podobnie jak Ty niewiele wiedziałam,a chciałam zapewnić mu jak najlepsze warunki.Pytałam w sklepach zoologicznych i u weterynarza.Rzeczywiście musi mieszkać w akwarium wyłożonym żwirkiem , wody niewiele - temperatura 23-25 stopni , musi mieć kamień,bo lubi na nim posiedzieć.Woda szybko robi się mętna,trzeba wymieniać.Karmiłam ochotką,dawałam małe kawałeczki mięsa oraz kawałeczki warzyw gotowanych(ziemniaki reż lubił).Miałam go od listopada do marca,pewnej nocy odpadły mu szczypce,a następnej już nie żył.Nie znam przyczyny i nikt nie potrafił mi jej podać.W markecie zoologicznym były dwa duże akwaria takich krabów a po miesiącu nie było już żadnego.Nie wierzę,że wszystkie nagle sprzedali.Albo w niewoli żyja tak krótko,albo to była jakaś choroba.W każdym razie nie chcę już mieć zwierzątka,o którym niewiele wiem i które tak szybko umiera.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.