|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co warto kupić w Portugalii?
Czy mogłybyście coś poleciś?
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co warto kupić w Portugalii?
winka:d :Porto (różne rodzaje , mnie najbardziej smakuje tawny)
różne rodzaje znad rzeki duro, cereveja- piwo lokalne, madera ceramika, chorizo (kiełbaska ichniejsza), a i recznie zdobione wykałaczki cuuudne ![]() jak sobie jeszcze coś przypomnę to dopiszę ![]() ![]() edit : jak mogłam zapomnieć o sardynkach ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Kaisandra Czas edycji: 2007-03-08 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Portugalia słynie z ceramicznych kafelków i płytek - nazywają się azulejos. Może brzmi to nieciekawie - ale to naprawdę śliczne drobiazgi, robią z nich różnego rodzaju podkładki, wywieszki i dekoracje do domu, bardzo ładna i praktyczna pamiątka.
Dużo jest też ciekawego i smacznego jedzonka - ale to już pewnie sama wypróbujesz i zobaczysz na miejscu, co ci smakuje. A z artykułów bardziej "wizażowych" ![]() Ale te książeczki to forma obszernej "ulotki" - ja swoją znalazłam w muzeum ![]() Lizbona jest cudna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A był ktoś z was na Maderze? Jakie wrażenia? Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie byłam, ale ponoc jest cudna!
Jakoś ciagle jak dojade do Lisbony to zostaje na stałym lądzie. Proponuję (jak ktoś się wybiera na dłużej) przejechać od północy na południe! Cudnie zmienia się krajobraz. Od winnic na stokach, gęstych lasów i zielonego krajobracu do palm, wysuszonych oliwek i czerwonej ziemi ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Popier zakup Porto,ja byłam akurat trzy dni i udalo mi sie zakupic włośnie owo winko i orginalna torebke.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.