|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
krem pod oczy z filtrami
Drogie Forumowiczki, proszę o podanie kilku kremów pod oczy, które zawierają filtry ochronne. Nie znalazłam niestety w KW żadnych informacji na ten temat. Będę bardzo wdzięczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: krem pod oczy z filtrami
Na pewno zawiera Thermal SUV pod oczy - taki żel. Więcej też faktycznie nie znam - zawsze stosuję jako "bazę" pod oczy zwykły nawilżający z filtrami.
pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Na wizazu jest caly tekst poswiecony tylko kremom pod oczy z filtrami, dzial Slonce i opalanie
Słońce a nasza uroda - Fakty i mity cz. XII "Kremy pod oczy z filtrami" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze jedno jesli chodzi o filtry w kremach pod oczy, czyli jesli w opisie jest tylko wspomniana obecnosc filtrow, ale nie podano dokladnej wartosci faktora SPF to oznacza, ze krem chroni w stopniu bardzo malym ok SPF4.
Ja takze stosuje zawsze krem z filtrami do twarzy takze w okolicach oczu, wiekszosc sprawdza sie bardzo dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
palomino napisał(a):
> Na pewno zawiera Thermal SUV pod oczy - taki żel. Mam wrażenie że chyba pomyliłaś dwa różne preparaty: krem Thermal S UV z żelem pod oczy Thermal S Yeux, który o ile mnie pamięć nie myli, nie zawiera filtrów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jeśli coś pomyliłam to przepraszam - wydawało mi się że akurat ten żel pod oczy zawiera filtry (nie nie pomyliłam go z Thermalem SUV - bo wiem, że to dwie różne rzeczy [img]icons/icon7.gif[/img] Tylko mi się tak napisało) Natomiast, ostatnio trochę niedosypiam i mogłam coś pokręcić - niestety ;(
Wczoraj o mało co nie pacnęłam twarzą w klawiaturę [img]icons/icon10.gif[/img] i dopiero zaczynam odsypiać ten sprinterski tydzień [img]icons/icon7.gif[/img] pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Basiu bardzo dziękuję. Będę szukać aż znajdę coś dla siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Gość
|
krem pod oczy UV
Czy możecie mi podpowiedzieć, jaki krem pod oczy zapewnia dobrą ochronę przeciwsłoneczną - na lato... Nie zamierzam się opalać oczywiście, chodzi o taki "miejski" krem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
Re: krem pod oczy UV
ojej, już znalazłam, oczywiście na wizażu
http://www.wizaz.pl/basia_opalanie_c...hl=pl&ie=UTF-8 podaję, gdyby ktoś jeszcze potrzebował... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=3946
ja mam zamiar zaopatrzyć się w ten.zaraz poszukam Ci linka do artykułu na ten temat.tylko muszę pogrzebać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ooooo!!! właśnie tego artykułu miałam szukać!
dokładnie tego. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Gość
|
Koko, którego?
![]() ![]() A może wiecie, czy krem pod oczy SPF 15 Anew Avon jest jeszcze w sprzedaży? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
kurczę , już zgłupiałam...
![]() ![]() pozdrawiam. a jeśli chodzi o krem avonu, to wydaje mi się , że on ciągle jest w sprzedaży.100% pewności jednak nie mam. Może ktoś inny wie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
krem pod oczy z SPF wiekszym niz 15
Czy istnieje taki na rynku,ktoras z Was moze słyszała lub uzywa?
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dot.: krem pod oczy z SPF wiekszym niz 15
Czy naprawde nikt nic nie wie?
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
angel najekonomicznej kupić ogólnie krem z filtrem z jakiejś serii aptecznej, bo przecież filtrujemyu się cali a nie tylko okolice oczu.
Wg mnie ( ale to moje zdanie wg moich doświadczeń) w okolice oczu najlepiej nadają się filtry bez alkoholu, np Avene czy Iwostin.. ale to trzeba samemu wypróbować. jesli chcesz mieć specjalnie do wrazliwszych okolic osobny krem., zajrzyj do serii pzreciwsłonecznej Avene na KWC i jest tam krem własnie do tego celu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
jakis krem clinique pod oczy zawiera filrt 25 i jeszzce clarins ma krem pod oczy do opalania z filrem dosc wysokim chyba 40 nie pamietam ale bardzo wysoki filr ma
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Nikita -v,uzywam avene,kremu z filtrem ale na twarz,hydrance optimale,a pod oczy z filtrrem nie znam,jesli chodzi o serie przecisloneczna to faktycznie maja tam filtry,ale musze poczytac czy nadaja sie pod oczy,mam delikatna i wrazliwa skore,doczytam
Monalisa G-uzywalam cliniquea,SPF 15,ale jakos niespecjalny,chyba wiec musze jeszce szukac
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.