![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]()
Cześć wszystkim.Piszę bo mam dosyć siebie.Popadłam niedawno w niezłe tarapaty...w kompleksy...Chce jak najszybciej się ich pozbyć zmieniając siebie
![]() ![]() ![]() Mam tradzik...Nie za mocny ale mam...na brodzie mam przebarwienie jakies takie żółtawe :/ i pełno zaskorników na brodzie i nosie... Opalam się cieżko...Nawet bardzo...Tzn ramiona, plecy, brzuch to dość szybko...ale nogi to nigdy :/ siedze na słoncu godzinami i nic nie widac :/ ![]() Hm co tam jeszcze... Mam 161 cm i waże 50 Kg...Mam zamiar zaczac jeździc na rolkach bo podobno modelują ciało ![]() ![]() ojejć...zapomnialabym...w łosy :/ to już totalne przegięcie...one są takie niesforne :/ mialam z nimi dość duzy kłopot przez prostownice :/ zero blasku...elektryzowały się i nie układały...zaczelam uzywac jakiejs maski...no lekka poprawa jest ![]() ![]() Teraz nie moge wkleic zdjęc ale pózniej zrobie to na pewno ![]() ![]() Ubieram się nawet Ok :P jeansy,koszulka i bluza do tego ![]() ![]() Jak o czyms tu zapomnialam to pytajcie... Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2007-03-14 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chce być ładna !
Myślę, że powinnaś kupić podkład, polecam Ci z AA, ja mam odcień czekoladowy, jednak może być za ciemny, sama zobaczysz w sklepie. A co do włosów-może skusisz się na delikatną grzywkę? Ja przełom z włosami miałamw tamtym roku i powiem Ci, że dużo od fryzury zależy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
czasami sie bawilam w kosmetyke :p chcialam sprawdzic jaki makijarz mi pasuje...ale szczerze nic ciekawego nie wymyslilam
![]() wiem wiem...pytasz o wiek bo strasznie wyglądam...mam 16 lat ![]() ![]() Podklad z AA ? sory ale pierwszy raz o tym slysze...hehe a ile on kosztuje mniej wiecej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
kobieto co ty piszesz
![]() ![]() masz duże ciemne oczy-wystarczy ładnie podkreslić na włosy proponuje jedwab do włosów biosilk i odżywke gllis kur w sprayu z jedwabiem-mi przynajmniej pomaga ![]() na nóżki i ciało jakiś balsamik brązujący jeśli się trudno opalasz i nie lubisz samoopalaczy-skóra wygląda ładniej i zdrowiej ![]() co do cery nie pomoge bo nie miałam nigdy takich problemów i sie nie znam
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
brzydka pzreciez nie jetes wedlug mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ok to balsamik sobie zakupie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Przy tego typu włosach, nie wiem, czy grzywka jest dobrym pomysłem
![]() Mi się rzucają w oczy Twoje brwi - myślę, że są zdecydowanie za cienkie. Radziłabym je zapuścić i wyregulować u kosmetyczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
co do podkladu z aa to nazwa pelna oceanic z serii aa matyujacy- dobzre kryje ale kolor ciezko dobrac, ja kiedys kupilam piaskowy a wyszedl pomaranczowy na mojej twarzy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuje Ci za dobre rady...na pewno z nich skorzystam...pytam o to cio chwile wczesniej...jak mam podkreslic oczy? jakie kolory do mnie pasują? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
podkład aa kosztuje ok 15-17zł-to podkład dla alergików na twoje przebarwienia i trądzik spróbuj kosmetyków z serii garnier czysta skóra ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
mnie tez grzywka nie wyjade sie dobrym pomylem bo wlosy mi sie strasznie wykręcaja na wszystkie strony :/ po myciu mam taka szope ze az wstyd z lazienkie wyjsc :/ porazka...
nie bylam u dermatologa...do kosmetyczki tez sie nie wybiore na te zaskorniki bo slyszalam ze ona wbija jakies igly w twarz a ja sie igiel panicznie boje ![]() Co do moihc brwi...mama mi je regulowala bo gdy bylam u kosmetyczki wyrwala mi kilka ;/ kase wziela i wynocha :/ nie bylam zadowolona dlatego poprzestalam na samodzielnym korygowaniu ten moj tradzik to tez nie wiadomo co :/ niby mam krostki zaskorniki...mam zel do mycia twarzy z seri nivea wisage young ale po niej mam taka dziwna twarz...troszke suchą :/ ehh ![]() Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2007-03-14 o 15:47 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Hehe
![]() ![]() a ten szampon odzywka i maska dadza coś? wlosy mam okropne wiem to doskonale...dlatego chce zmienic siebie aby wkoncu spodobac sie sobie...mam dosyc swojego ciała...dlatego odwazylam sie zamiescic tu swoje zdjecia i napisac.. a dokladniej prosic o pomoc... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Masz fajny biuscik i powinnas go podkreslac, poza tym balsam brązujący moze byc dove+ co jakis czas peeling kawowy, kremiki z wysokimi filtrami na buzię i myslę, ze powinnas bardziej poszperac na forum, bo to kopalnia przeroznych pomysłow. Co do włosow, to wydaje mi się, ze skoro tak naturalnie ci się wywijają to powinnas poglębic te loczki, a grzywki w ogole nie robic. Jesli chodzi o trądzik to maseczki z zielonej glinki+wizyta u dermatologa(chociaz wydaje mi się, ze to po prostu przejsciowe..dojrzewasz i tyle)
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
dziękuje
![]() ![]() ![]() Do fryzjera zapisze sie jakos na 21 marca zeby wypadlo w rekolekcje ;p bede miala wiecej czasiku na wymyslenie jakiejs fryzurki...a moze wy mi doradzicie jaka fryzure sobie zrobic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() Ja Ci proponuje jasniejsze pasemka we wlosach,mam wrazenie ze sa za ciemne jak dla Ciebie.Wlosy widac ze masz ciezkie,proponuje cieniowanie aby nadac im lekkosci i aby sie ladnie ukladaly.Mocne pazurki,przedzialek na bok i moze podciecie koncowek.Jakos za grzywka tez nie jestem,mysle ze by sie ladnie nie ukladala ![]() JEsli masz tradzik stosuj korektorow lub dermacol(kamuflarz)ktorym mozesz zasmarowac wypryski-ale pamietaj by to bylo zawsze o ton jasniejsze niz podklad.Podklad najlepiej o lekkiej konsystencji nie zatykajacy porow.Polecam z Vichy-sprzedaja w aptekach dla cery tradzikowej. Tak tak...jak juz dziewczyny pisaly zapusc brewki,sa zbyt cienkie i za proste.Powinny byc przy wewnetrznym kaciku oka szersze a dalej zwerzac sie w delikatny luk.Piekne duze oczy ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Cie ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
czesc.dziękuje Ci za te komplementy
![]() ![]() ![]() Wiesz...moje rzęsy nienawidza tuszu pogrubiającego ;P naprawde po tuszu pogrubiającym mam grudki i rzęsy wywijają mi się na rowne strony...bardzo brzydko to wygląda...wiec używam podkręcającego ktory mi się sprawdzil ;] usta mam dośc duze i zawsze podkreslam je blyszczykiem albo pomadką perłową z serii nivea ;] Wszystkim dziewczynom dziękuję za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
A wiec tak...
![]() ![]() Makijaz: pozwolilam sobie przerobic twoje zdjecie zeby pokazac ci jak mniej wiecej sie malowac. Oczy - Korektor na cienie (moze byc ten sam ever fresh), ciemna kredka (najlepiej ciemnobrazowa a nie czarna, bo brazowa wyglada naturalniej)- uzyj jej na gornej powiece na calej dlugosci rzes cienka kreseczka i rozmaz lekko, wyjdz tez troche poza zewnetrzny kacik oka. Brazowy cien - cienki pasek cienia za kredce i rozmazac lekko, wiecej cienia w zewnetrznym kaciku przy linii rzes, wychodzac poza zew. kacik. Połóż tez cien na dolna powieke przy linii rzes (wiecej na zewnetrznym kaciku, zmniejszajac ilosc ku wew.kacikowi). Bialy cien - delikatnie na wewnetrznym kaciku oka i pod lukiem brwiowym. I koniecznie tusz (takze na dolnych rzesach!), rozczesany grzebykiem do rzes! Twarz - korektor tak jak juz pisalam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wlosy - wydaje mi sie ze takie wlosy jak twoje ladnie kreca sie jezeli wgniecie sie w nie po umyciu pianke i pozwoli wyschnac bez czesania - jezeli tak jest to super bedziesz wygladac we wloskach wycieniowanych za brode - beda ci sie dobrze ukladac. Zrezygnuj z grzywki po boku i poeksperymentuj z przedzialkiem - nie musi byc rowny, roztrzep go troche. Wedlug mnie powinnas ogolnie nie czesac wlosow na gladko, bardziej je zmierzwic, jezeli ci sie kreca to raczej nie powinno byc z tym problemu (jesli beda krotkie). Na koniec chcialam powiedziec ze jestes ladna tylko potrzebujesz dobrego makijazu oczu ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Hey
![]() ![]() ![]() Wypryski zacieram troszkę fluidem...na tych zdjęciach co dałam byłam prawie bez makijarzu ![]() ![]() Widze że co do moich brwi jesteście zgodę także Ok ![]() ![]() ![]() MOje włosy strasznie wyglądaja jak po umyciu ich nie rozczesze i wyschną naturalnie...taka wielka szopa mi się robi :/ nie wygląda to zbyt dobrze... Zaraz pojde i poroztrzepuje wlosy :P hehe tzn przedziałek i zobaczymy jak to będzie Dziekuje za cenne rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
A chciałabym też zapytać...jaki macie program do robienia makijarzu ;> ? hehe byłabym wdzięczna za podanie nawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
masz wlosy falujace sie z lekka (wiem cos o tym)
jesli grzywka to codzienne prostowanie cie czeka ja zreszta bez prostownicy nie wyjde w niezwiazanych z domu jednak mysle ze wyprostowani ich by ci dobrze zrobilo, mocno wycieniowac grzywka nie prosta, tylko wystrzepiona na bok dlugawa, taka niby grzywka
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze i najważniejsze: Jesteś ładna! Masz ładne rysy twarzy i Twoja twarz wygląda na bardzo sympatyczną a to jest bardzo duży plus, uwierz mi.
Jeśli chodzi o podkład, jeśli umiesz go nakładać to polecam. Bo ja czasem jak patrzę na dziewczynę z maską na głowie to już bym wolała żeby niezakrywała swoich niedoskonalości niż żeby wyglądała tak jak wygląda z tym czymś na twarzy. Koniecznie polecam zmienienie fryzurki. Myślę o prostowaniu włosów, najlepiej porcelanową dobrą prostownicą. Po Twoich włosach widać że nie są one w najlepszej kondycji ale jednak ten typ włosów już tak ma i na cud nie licz, nie będą one nigdy dobrze odżywione i lśniące. Nie wiem czy to na zdjęciach tak tylko wyszło czy naprawdę tak masz, ale wygląda jakbyś miała wicherek dlatego Grzywki nie polecam, a nawet raczej zabraniam. Masz ciemne włosy i ciemne oczy, dlatego ja polecam pójść na solarium. Tylko tak mądrze. Będziesz bardzo ładnie wyglądała z opaloną skórą. Ja na razie tyle. Może byś tak podrzuciła jeszcze jakieś zdjęcia?
„Dziecko może nauczyć DOROSŁYCH trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił tego czego się pragnie…” Paulo Coelho Lepiej nie klikaj <<<tutaj!>>> grozi uzależnieniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
hey dziewczyny...wczoraj wychodzilam z przyjaciolka na miasto i chcialam ladnie wygladac wiesz pindraczylam sie pol dnia hehe :P otoz tak...jak jedna z was mi radzila umyłam włosy i wgniotlam w nie pianke...pozwolilam im wyschnac naturalnie...tylko grzywke wyprostowalam zeby lepiej wygladalo...
Na oczy polozylam taki rozowo-fioletowy cien...lekko podkrecilam rzesy zalotką i wytuszowałam ładnie...polozylam na twarz szczegolnie na wypryski podklad i puder na twarz ale jak same widzicie na zdjęciach ![]() ![]() ocencie jak wygladałam wczoraj ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Hej! Jestem nowa na tym forum i natknęłam się na ten wątek
![]() Cera: Poleciłabym Ci byś wybrała się do kosmetyczki ewentualnie kupić sobie bardzo dobry peeling najlepiej gruboziarnisty i stosować co jakiś czas. Prócz tego by zatuszować wypryski, na które niestety nikt nie ma rady polecam byś kupiła sobie korektor - najlepiej w płynie ![]() Oczy: Masz bardzo ładne i wypukłe oczy. Znalazłam stronkę o makijażu do takich oczu: Oczy wypukłe - Ruchomą część powieki pomaluj matowym średnim cieniem - dymnym. Pociągnij kredką linię we wnętrzu dolnej powieki. Tusz do rzęs nałóż tak aby najwięcej znalazło się w środkowej części oka. Na koniec muśnij jasnym kolorem tuż pod łukiem brwiowym. Wydaje mi się, że w ciemniejszych i zdecydowanych - popielatych kolorach będzie Ci znacznie lepiej, a także polecam zielenie ![]() Usta: Nic dodać nic ująć, ładny dziewczęcy błyszczyk wystarczy. Brwi: Wydaję mi się, żę powinny być bardziej wyostrzone, wyrazistrze. Nadadzą wtedy bardziej zdecydowanego uroku twarzy! Włosy: Hmm, możę powinnaś stosować jakieś maseczki ale naturalne, tzn. np. z żółtek jaj? Z tego co widzę masz chyba bardzo suche włosy i być możę dlatego są one bardzo niesforne? Spraw sobie odżywkę nawilżającą! Zasłoniłabym też czoło delikatną grzywką na bok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Uważam, że bardzo ładnie Ci w takich włosach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
GoodLuck dziekuje
![]() ![]() ![]() diabliczuś_01 dziekuje za świetne rady ![]() Robilam sobie maseczke na włosy z jajka...I powiem ze nie jest zła ;] uzywam maski nie wiem nawet z jakiej firmy i powiem ze mi się sprawdza. Nie elektruzuja mi sie tak wlosy i po niej są miekkie w dotyku...tylko ze te suche pasma strasznie mi doskwierają ![]() Mam grzyweczke na bok :P hehe ale zauwazylam ze jak mam przedzialek na lewa strone, z prawej robi się tak pusto i to wygląda jakbym byla łysa hehehe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
ja po prostownicy taż mialam zniszczone, ale teraz odstawilam ja
![]() ![]() ![]() ![]() a co do tych nowych zdjeć to naprawde bardzo fajnie wygladasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
co do włosów to jak bedziesz u fryzjera to zapytaj go czy nie podratowalby ci wlosów serum regenerującym simply zen. Ja trzymalam go na wlosach ponad 30 min i naprawde bylo warto. srednio 2 razy w tygodniu uzywam fluidu wygładzajacego również simply zen. Głownie wtedy gdy mam w planie je prostowac. Po prostowaniu mozesz wetrzec w koncówki wlosów jedwabiu to nie bedziesz miec "siana". polecam ci tez kosmetyki do włosów gliss kura (jedwab w plunie, odżywki np satynowy brąz,...)
Jezeli chodzi o buzie to niewiele ci moge poradzic bo juz dawno sie wyleczylam z tradziku ufff ja pamietam ze uzywalam jakiegos płynu (cos w rodzaju toniku), ktory przepoisal mi dermatolog. co do makijazu to juz chyba dziewczyny dobrze ci poradzily wiec nie bede sie powtarzac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Wiataj.
Ładna z Ciebie dziewczyna ![]() Jesli bardzo chcesz zmiany, to przede wszystkim zanim zaczniesz maskować niedoskonałości cery, to najpier ją podreperuj. Przede wszystkim odstaw wszelkie antybaktryjne i antytrądzikowe badziewia. One działają wręcz odwrotnie, przesuszaa cerę i w rezultacie cera wytwarza więcej sebum, szybciej sie zanieczyszcza. Polecam produkty delikatne do cery wrazliwej, nawet alergicznej. Nawilżający żel do mycia twarzy+ tonik i lekki krem nawilzający. Polecam serię firmy Eris czyli Liene. Do tego raz, dwa razy w tygodniu peeling (ale tylko wtedy kiedy nie masz stanu zapalnego w postaci krostek) oraz maseczkę z glinką. Poza tym w wypadku przebarwień powinnaś unikac słońca (powoduje zwiększenie przebarwień) i uzywania kremu z filtrem. Teraz jest troszke za późno, ale w sezonie jesienno-zimowym możesz spróbowac kuracji kwasami np. effeclarem K firmy La roche posay. Co do kolorówki to podkład matujący polecam lirene city matt oraz dobry korektor, do tego sypki puder transparentny. Podkład ładnie ujednolici Ci cerę, tylko pamiętaj o odpowiednim dobraniu odcienia (lepiej nawet kupić o ton jaśniejszy), co do cieni, to beże i brązy, najlepiej matowe, jesli na dyskotekę, to możesz połaczyć brąz np. z różem lub zielenią. Jeśli chodzi brwi, to nie powinny stanowć prostych kresek tylko mieć kształt delikatnego łuku. Dlatego polecam je zapuścić i póść do dobrej kosmetyczki, która im nada porządny kształt ![]() Włosy podetnij i pocieniuj, póki co nie farbuj i nie prostuj dopóki ich nie podreperujesz. Kup sobie szampon+ odżywkę z keratyną orz maseczkę którą będziesz nakładac raz,dwa razy w tygodniu, najlepiej od połowy długości włosów żeby ich nie obciążać. Po umyciu zostaw żeby samodzielnie wyschły. Skoro lubią się falowac to możesz im troche dopomóc i np. we wilgotne wetrzeć piankę i nawinąć na wałki lub średnie papiloty. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.