![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
"gęsia skórka" a solaruim ???
Mam taki problemik..a raczej pytanko... na rękach mam tą nieznośną "gęsią skórkę", czy hiperkeratynozę... nie wiem jak to sie fachowo nazywa, ale wiem, że wygląda niezbyt ładnie
![]() Dziękuje z góry za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam, MOnika |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: "gęsia skórka" a solaruim ???
Czasami opalanie pomaga na nadmierne rogowacenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Zwykle tzw "gęsia skórka" znika lub znacznie się zmniejsza latem,uważam że opalanie może troszkę pomóc - ale uważaj aby nie przesadzić z opalenizną - przeczytaj artykuł w którym opisałam w jaki sposób w miarę bezpiecznie korzystać z solarium.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
promienie uv powoduja zwiekszenie rogowacenia naskorka wiec nie wiem czy to dobry pomysl tak bardzo. stosowalas masci z wit A?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post33849201 Hugo Boss Woman, Chanel Mademoiselle, minerały, biochemia, naturalne, czarne mydło, lpr Kerium, lottabody, Tigi i inne profesjonalne do włosów - wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=612524 odzieżowo, wymiana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Stosowałam kremy Xerial... nie wiem czy maja wit. A... ale przez kilka miesięcy ją jadłam
![]() Dzieki z góry i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
wogole bylas u dermatologa? sa leki i na nich powinnas sie oprzec-nie kosmetykach. xerial zawiera mocznik i substancje natluszczajace-jakie stezenie stosowalas? ja kupilam niedawno xerial 50, ale aby zlikwidowac zgrubiala skore na pietach. zobaczymy jake beda efekty.
powinnas sprobowac masci z wit a-do kupienia w aptece za pare zlotych. mozesz sprobowac tych sesji na solarium, ale ostroznie. jak zobaczysz ze stan sie pogarsza, zrezygnuj.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post33849201 Hugo Boss Woman, Chanel Mademoiselle, minerały, biochemia, naturalne, czarne mydło, lpr Kerium, lottabody, Tigi i inne profesjonalne do włosów - wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=612524 odzieżowo, wymiana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
"Gęsia skórka" na ramionach
Witajcie !
Czy ktoś zna sposób na pozbycie się małych grudek robiących wrażenie gęsiej skórki na ramionach (obszar od łokcia w górę). Walczę z tym problemem od kilku lat. Zauważyłam, że opalanie troszeczkę pomaga. Wygląda to fatalnie (małe czerwone kropeczki) i jest nieprzyjemne w dotyku. Pomóżcie proszę !!!! Anila |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Re: "Gęsia skórka" na ramionach
Proszę zlitujcie się !!!! Znalazłam na forum odpowiedź dra Jankowiaka, że to może zapalenie mieszków włosowych i konieczna jest wizyta u dermatologa. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rzabbocop
|
Mnie trochę pomaga peeling i łykanie wit. A+E
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Kurczę, Anila, Ty chyba jakąś prekognitką jesteś
![]() ![]() Dołączam się do Apelu Anili ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Dziewczyny to jakaś plaga, bo mi też coś takiego w tym roku wyskoczyło
![]() Pozdrowionka ![]() AgaZ
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Podzielam Twój problem..... mam to samo.... tylko..odkąd pamiętam. Nie wiem czy mamy to samo, ale powiem Ci co ja robie... może pomoże ![]() Więc ja mam takie krostki... tak jak piszesz..c.zerwone...i nieestetyczne. Moja pani dermatolog stwierdziła że to jest nadmierne rogowacenie się skóry. I ...nie może tego się pozbyć w 100%. Natomiast pomaga łykanie wit A+E, ale kazała uważać w czasie lata, bo nadmiar słońca nie sprzyja na łykanie tych witaim. A witaminy te żeby dały efekt trzeba baaaaaaaaaaaaaaardzo długo łykać....kilka miesięcy.... tak jak ja łuykałam... w zimie. Trzeba również robić peeling, ja np. mam rękawice do kąpieli AVON - rewelacja, tak na marginesie, na nią nakładam peeling (tez Avonu ![]() ![]() Mam nadzieje że coś Ci podpowiedziałam i jakoś pomogłam.... ja też mam te wstrętne krostki..... ![]() ![]() Pozdrawiam, Monika |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ja gesia skorke mam od urodzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Rozumiem, że ten kremik bez recepty?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Pojemnosc-50 g.Ma konsystencje gesta i bardzo tlusta,gdy posmaujesz sie tym kremem musisz kilk aminut odczekac az wchlonie do skory.To nie jest zwykly balsam-krem,to raczej masc.Ja gesia skorke mialam w bardzo zaawansowanym stadium i mi SolcoKerasal bardzo pomogl,ale trzeba zauwzayc,ze rozne sa odmiany gesich skorek.W kazdym badz razie ja bardzo sobie te masc chwale.Boje sie troche uzywac pillngow i szosrtkich gabek,poniewaz one jeszcze bardziej podrazniaja skore i czerwone kropki robia sie brzydsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Ci za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
aha,zapomnialam!oczywisci e ta masc jest bez recepty!
ciesze sie,ze moglam jakos pomoc ![]() ![]() Przy okazji,czy mozecie polecic mi b,dobry peeling enzymatyczny?ja probowalam oceanica,ale bylam srednio zadowolona. caluski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Również mam gęsią skórkę na ramionach od urodzenia, tak samo jak mój ojciec i brat. Śmiem twierdzić, że może jest to troche uwarunkowane genetycznie. Nie jest tak bardzo widoczna i paskudna, nawet się juz przyzwyczaiłam. Pytałam kiedyś pani doktor dermatolog i powiedziałą, zeby sie tak bardzo nie przejmować, bo to jest bardzo popularna przypadłość (chyba właśnie zapalenie mieszków włosowych) i ma je 1/3 ludzi (sic!) Ponieważ mam stosunkowo łagodną formę to nie ma co leczyć. Można delikatnie opalać, bo słonko pomaga (na pewno mneij widać). Więc po prosto trzeba się przyzwyczaić i nie co zwalczać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja zaopatrzyłam się w Xeriala 30 i stosuję od niedawna mam nadzieję, że pomoże
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny ! Sorry, że tak długo się nie odzywałam, ale już nie wierzyłam, że ktokolwiek mi pomoże... Dzzzziiiięęękkkkiiii wielkie za pomoc, szczególnie Stokrotce i Moni. Wypróbuję polecane przez Was specyfiki i podzielę się doświadczeniami oczywiście...
Dzięki serdeczne - super, że jest takie miejsce, gdzie można się podzielić tymi najbardziej przyziemnymi problemami. Pa, trzymajcie się... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
nie ma za co
![]() ![]() i czekam na rade dotyczaca peelingu enzymatycznego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja na razie mogę tylko doradzić przejrzenie KW
![]() ![]() Buziaki ![]() Ula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
ja mam enzymatyczny kolastyny-ale wydaje mi sie ze na ramiona bedzie za slaby
jak dla mnie moglby byc troszke silniejszy,ale na opakowaniu napisali ze jest do cery delikatnej i wrazliwej:/
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja osobicie nie posiadam, ale slyszalam, ze jest to spodowowane problemami z rogowaceniem skorki. Podobno pomaga systematyczny, codzienny peeling. Nic wiecej niestety nie moge pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Preparaty z mocznikiem będą działały zmiękczająco na rogowacenie mieszków włosowych (Solcocerasal , Hasceral - oraz nowość Allpresan nr.2 i nr 3 -5% i 10 % mocznika, kosmetyki SVR) , można też wypróbować przemywanie (często ) płynem ,który polecam w przypadku podrażnienia mieszków włosowych ,wrastających włosów - w przypadku rogowacenia mieszkowego ,zaczerwienionych krostek powinno też przynosić poprawę - przepis podawany był w postach "Folisan" .
Opalanie poprawia stan skóry z rogowaceniem okołomieszkowym - ale nie można przesadzić z opalenizną.
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję Beatko - dziś zakupię wskazane specyfiki - zobaczymy jaki będzie efekt. Jedno pytanko - czy po wyleczeniu to schorzenie powraca ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Niestety nawraca. Rogowacenia okołomieszkowego nie można wyleczyć - można tylko łagodzić objawy.
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Witam,
Widzę, że sporo dziewczyn ma problem z którym ja się kiedyś borykałam. Z powodu tych krostek i innych przypadłości spędziłam wiele czasu u wszelakiej maści specjalistów - dermatologów. Jak wysoka jest ich fachowość przekonałam się jakiś czas temu, gdy pani deramtolog zaklasyfikowała bez mrugnięcia okiem brzydką wysypkę jako półpaśca. (cztery tygodnie wolego - raj). Ale nie o tym chciałam pisać. Koniec końców - trafiłam wreszcie do specjalisty z prawdziwego zdarzenia i okazało się, że tak na prawdę to mam problem z wątrobą i nerkami a nie ze skórą. Po dosyć długim leczeniu (ok 9 miesięcy) krostki na ramionach zniknęły i nigdy więcej już się nie pojawiły. Wiele z Was może się burzyć, że ma to od dzieciństwa, u rodziny to samo,itp. ale to nie świadczy o tym, że tak na prawdę nie macie problemów z wątrobą. pozdrawiam demit ps jak chcecie się dowiedzieć czegoś więcej - piszcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Demit kochana, napisz proszę co to był za specjalista i na czym dokładniej polegały te problemy w wątrobą. To coś poważnego? Może rzeczywiście warto by się przebadać pod tym kątem...
Pozdrawiam, Ula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.