|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Problem kuszenia
Jestem licealistką tak więc często jem w szkole.
Problem jest taki: Nie wiem jak poradzić sobie z chęcią zjedzenia np. chipsa kiedy koleżanki obok mnie jedzą. Macie może na to jakiś sposoby? Jakieś zdanie powiedziane w myślach? Tylko liczę na jakieś bardziej oryginalne rady niż: powiedzenie sobie: "jak nie zjem tego to będę chudsza" lub po prostu oddalenie się od nich, bo to mojego problemu nie rozwiązuje. Myślę że każda z nas ma taki problem, więc wasze rady i pomysły będą bardzo potrzebne ![]() Mi np. wpadł teraz do głowy taki pomysł że będę miała w kieszeni jakieś małe zdjęcie szczupłej modelki. Macie się nie śmiać bo mnie naprawdę motywują takie zdjęcia. Spróbuję to wypróbować, może się uda.
„Dziecko może nauczyć DOROSŁYCH trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił tego czego się pragnie…” Paulo Coelho Lepiej nie klikaj <<<tutaj!>>> grozi uzależnieniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
xxyy
|
Dot.: Problem kuszenia
moze twarde postanowienie nie jem przez iles tam czasu slodyczy, jesli nie ulegne pokusie to np po tygodniu zjem sobie cos na co mam ochote?
![]() trudno wymagac od innych zeby nie jedli chipsow i slodyczy, kazdy decyduje za siebie, wiec o zlikwidowaniu pokus nie ma mowy. trzeba poprostu sie 'zaprzec' i postanowic ze sie nie je i tyle. i miec przy sobie zdrowe przekaski, i jesc co 3 h aby glod nie sprawil ze zje sie byle co ( czytaj : chipsy, slodycze).
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]()
Może po prostu w tym czasie żuj gumę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
To też jakieś rozwiązanie. Trzeba będzie spróbować.
Cytat:
Poza tym moim celem jest w końcu (!!) chociaż raz mieć jakąś dietę, wyrzec się niezjedzenia czegoś-bo jeszcze takiej sytuacji to nigdy nie miałam.
„Dziecko może nauczyć DOROSŁYCH trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił tego czego się pragnie…” Paulo Coelho Lepiej nie klikaj <<<tutaj!>>> grozi uzależnieniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
xxyy
|
Cytat:
![]() ![]() trening czyni mistrza ![]() a jesli masz problem np za duzym brzuszkiem to moze niepotrzebne jest odchudzanie , tylko samo zrezygnowanie z fast-foodow i slodyczy, i cwiczenia?
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a ja właśnie nie mam z tym problemu... dziewczyny jedzą prawie na każdej przerwie jakieś słodycze, paluszki... częstują mnie, a ja twarda jestem i nie... a w piątek miałam taką ochotę na słodkie... poszłam do sklepiku... i... kupiłam tymbark wiśniowy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
*sportaddict*
|
to ćwicz
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
zjedz całe jajko na twardo - albo wypij szkalnkę wody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
atrixa, napisałaś, że nie masz problemu "z tym" co ja odebrałam jako odpowiedź na post nr 5 Atram, która zasugerowała co powinno się zrobić "jeśli masz problem np. z za dużym brzuszkiem" Dlatego się zdziwiłam, że skoro nie chcesz się odchudzac to po co sobie odmawiasz jedzenia
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Wybaczam.
Czemu tak uważasz? Nie jestem idealnie chuda ani przesadnie gruba, tylko taka normalna. Nigdy w życiu nie było u mnie takiej sytuacji że leżały przede mną chipsy i odmówiłam sobie ich zjedzenia. Co tam słodkości, ja z natury bardzo dużo jem,. A co w tym złego że czasem chcę coś sobie odmówić? poćwiczyć silną wolę? A to że nie mam silnej woli przekłada też się na inne czynności w których po prostu powinnam się uprzeć na coś i np. to zrobić do końca a mi nie wychodzi. Więc nie wiem jaką w tym widzisz brednię.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.