|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jaki krem na noc do cery tlustej ?
Uzywam calej serii Garniera Czysta Skora na noc i na dzien: zel oczyszczajacy, tonik zwezajacy pory, nastepnie krem matujacy. Ale slyszalam, nie wiem czy dobrze, ze nie powinno sie uzywac kremu matujacego na noc gdyz mocno zapycha pory ? Czy to prawda ? Prosze o odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki krem na noc do cery tlustej ?
Ja uważam,że kremu matującego nie ma sensu używać na noc-ak sama nazwa mówi MATUJE a w nocy nie musimy mieć matowej skóry..w takim przypadku na noc stosuje się krem nawilżający lub regenerujący(zależy od kondycji cery i wieku)..a nie chcialabyś przerzucić się na Nivea Visage(cera tłusta i miezsana)żel peelingujący+tonik+krem matująco-nawilżający(dzień)/krem regenerujący lub nawilżający(noc)..
Działanie kremu matującego polega na wiązaniu w sobie(za pomoca minerałów)nadmiaru sebum(łoju)więc stosowanie go non stop może wysuszać skórę..dlatego w nocy daj jej odpoczać.. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie nawilżający
![]()
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nivea Visage żel peelingujący - to ja podziękuje ;] Jego chyba nie wolno stosowac codziennie (chociaz jak bym miala wtedy cala serie to by bylo wszystko Ok), poniewaz to jest zel z mikrogranulkami peelingujacymi, ktory odblodowuje dobrze pory, do tego uzywalam jakiegos mleczka z 20-tki ktÓry ostro natluszczal mi twarz i w ten sposob twarz mi się bardziej pociła niż pod pachami ![]() ![]() Teraz tak mysle nad jakimś nawilzajacym tez z Garniera Czysta Skóra A na noc lub Garnier Czysta Skóra z kwasem salicylowym i cynkiem.. Jak myslicie który bylby lepszy ?? Ktos moze stosowal i by mi doradzil ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Powiem Ci z własnego i zawodowego doświadczenia, że seria Nivea jest znacznie łagodniejsza niż Garnier..i jeśli używasz ich żelu do mycia to Nivea spokojnie mozesz używac nawet 2 razy dziennie..te granulki są tak delikatne,że nie robią krzywdy..ja mam cere mieszaną i sprawdza sie super..
a jak się zmywa żelem to mleczka już sie nie używa.. kwas salicylowy i cynk mocno wysuszają skórę i na noc to kiepskie rozwiązanie..więc zdecydowanie lepszy będzie ten na noc nawilżający.. powodzenia.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze nawet mam ten żel z Nivea chyba z trzy czwarte opakowania. Tak pomyślałam, że chyba zaczne go używać czasem jako peelingu, zobacze jak to będzie wyglądać ; ] Jak narazie jestem zadowolona z serii Garniera i zostane przy nim na tyle jak nie będzie gorzej z moim "tłuściochem" ![]() Tez tak myśle żeby zakupić sobie ten kremik na noc nawilżający, dużo osób na forum go chwali ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Grunt to mieć sprawdzone kosmetyki dlatego nie namawiam Cię do zmiany..
a nawilżający na noc koniecznie... ![]() ![]() a z żelem dobry pomysł..szkoda wyrzucić.. a dla pocieszenia skóra tłusta wolniej pokrywa się zmarszczkami..dłuzej będziesz młoda... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro pójde do Rossmana i zakupie go ![]() Dokładnie szkoda wyżucić ![]() A o tym że skóra tłusta wolniej sie pokrywa zmarszczkami, slyszałam i bardzo jestem z tego zadowolona ![]() ![]() Ty tez masz tłustą skóre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.