|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
czy dorośli mogą używać szamponu dla niemowląt?
uzywam od pewnego czasu szamponu dla niemowlat Hipp i jestem bardzo zadowolona, troche plącze wlosy( ale po odzywce do splukinawia rozczesuje sie dobrze) jest super delikanty. dzis bylam u fryzjerki i jak powiedzialam jej ze uzywam szamponu dla niemowląt to powiedziala zebym nie uzywala takich szamponow bo dzieci maja inna skore glowy i inne wlosy i on nie umyje mi ich dobrze i wogole.
czy to prawda?? |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: czy dorośli mogą używać szamponu dla niemowląt?
Szampony dla niemowląt sa bardzo delikatne i pewnie dlatego fryzjerka powiedziała ze nie umyja Ci dobrze włosków
więc poprsotu myj je dwa razy ale szampon dla dzieci nie moze zaszkodzic dorosłemu czlowiekowi ( o ile nie ma alergi na ktorys ze skaldników);-)
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Kompletnie się nie zgadzam z fryzjerka - właśnie szapon dla dzieci UMYŁ mi porządnie włosy! Czułam, że są czyste i nie oblepione substancjami, które zawierają wszystkie inne dla dorosłych ludzi. Poza tym - szampon ma przede wszystkim myć i być dla skóry głowy, a dla włosów jest odżywka
Nie wachałabym się na Twoim meisjcu, bo dużo dziewczyn na Biochemii i nietylko używa takich szamponów i sobie chwali - w tym ja
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
szamopn dla niemowlat nie zaszkodzi Ci , jest jedynie lagodniejszy od innych szamponow
wiec bez problemu dorosli moga uzywac szamponu dla dzieci
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny za te odpowiedzi bo juz sie przestraszylam
![]() bede dalej uzywac mojego ulubionego szamponu a tak wogole to przestaly mi po nim wypadac wlosy
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli Ci coś służy to nie ma sensu z tego rezygnować z powodu jednej złej opinii
Mi się jeszcze nic nie stało!
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet pewnego czasu mialam wrazenie ze szybciej mi wloski rosna po takim szamponie
Moze to tylko zludzenie![]() Rowniez polecam takie szampony, ja uzywałam J&J
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Ja też uzywałam hippa i szamponu rossmana . Uważam , że obydwa są świetne . Ale moje włosy się do nich przyzwyczaiły i teraz kupiłam ten
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=2844 Jak dla mnie tez jest świetny . Ma super żelową konsystencje , bardzo ładnie nawilża włosy i niesamowicie je zmiękcza. I co najwazniejsze , po tym szamponie przestały wypadac mi włosy . Teraz używam tych 3 szamponów na zmianę. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Napewno nie zaszkodzi! sama jestem fanką szamponow, oliwek, mdelek przeznaczonych dla dzieci
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez uzywam szamponu co prawda nie dla dzieci, ale bez chemii, aloesowy z olejkami, ma tylko jeden czynnik pieniacy, i rzeczywiscie takie szampony placza wlosy, ale z czasem mozna sie do tego przyzwyczaic i przeciez uzyc odzywki. Odzywka tez jest bez chemii, z tej samej serii co szampon i jest fantastyczna! Nie wroce juz do chemicznych szamponow.
Uzywam plynu do mycia dla niemowlakow do twarzy i ciala, nie pieni sie wogole i zawiera same naturalne skladniki, bardzo ladnie, naturalnie pachnie bo zawiera prawdziwe olejki np. lawendowy i pomaranczowy i nie wysusza mi skory, ani nie szczypie. Dla mnie kosmetyki dla dzieci sa rewelacyjne.
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
hello! ja jestem allergiczką i mam wrażliwą skórę. Używam od dawna szamponów dla maluszków jak równiez oliwek itd
a z szamponów dla maluszków jestem bardzo zadowolona pozdrawiam
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też używam kosmetyków przeznaczonych dla niemowląt i bardzo mi odpowiadają
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle sie już naczytałam o tych szamponach, że kupię też ten Hipp
tylko czy włosy nie puszą się po nim? Mozna z nich ułożyć fryzurę? czy są takie miękkie że nic z nimi nie da się zrobić?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

więc poprsotu myj je dwa razy

MIŁEGO DNIA