|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
problemy skórne ;/ załączam fotki....
a więc tak: po pierwsze powiększone pory na twarzy w okolicach policzków (koło nosa)
po drugie łydki i zapalenie mieszków włosowych? tak sie to nazywa? co ja mam z tym zrobić pomóżcie;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: problemy skórne ;/ załączam fotki....
myślę, że pomoże ci dermatolog
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
mysle, ze to zapalenie mozesz miec od maszynki o ile sie golisz maszynka ( tez mi czasem wyskakuje jak sie siostra przedemna ogoli... )
a co do porow to polecam wszelkiego rodzaju maski sciagajace i oczywiscie wizyta u dermatologa takze bylaby mile widziana zeby stwierdzic co ci tak naprawde wyskoczylo na nozkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
hej
jesli chodzi o zapalenie mieszków włosowych na łydkach to jest to spowodowane tym ze włoski nie moga sie przebic przez skóre i wrastaja do srodka czego skutkiem jest pojawiajacy sie stan zapalny.Sama kiedys miałam ostre zapalenie mieszków włosowych całe nogi miałam w kropkach i strasznie piekło mi pomogło wtedy przecieranie nóg wodą utlenioną piekło ale pomogło bo odkaziło i zmniejszyło stan zapalny i narazie bezwzgladnie powinnas zrezygnowac z golenia nog minimum na tydzien a lepiej na dłużej a jesli chodzi o profilaktyke to raz na tydzień dokładny peeling zeby zmiekczyc skore ale nie wolno tego robic w dzien golenia nog ani zaraz po bo wtedy podraznienie gotowe.i bardzo wazne jest regularne uzywanie balsamów bo wtedy skóra jest mieka i włoska łatwiej przebic się przez nia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
a co do buzi to oczyszczanie maseczki a wizyta u dermatologa tez napewno nie zaszkodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.