|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() P o m o c y !!! Skóra pod oczami... :(
Drogie Wizażanki, jestem zdesperowana! Nie wiem co mam robić. Stosuję od baardzo długiego czasu korektor Maybelline EverFresh i zauważyłam, że zaczął mi wysuszać skórę pod oczami. Starałam się go używać na policzki bardzo mało, ograniczyłam jego ilość naprawdę do minimum, a na oczy praktycznie już nie nakładałam. Ale i tak miałam BARDZO przesuszoną skórę. Postanowiłam ją jednak nawilżyć, żeby doprowadzić do stanu wyjściowego. Nałożyłam krem Garniera NutriDermist pod oczy, zaczęło mnie tak choler**e szczypać, myślałam, że nie wyrobię. W dodatku od niedawna zaczęły mi łzawić tak bardzo oczy, a nigdy tego problemu nie miałam!!! Dodatkowo nałożyłam na noc grubą warstwę kremu do cery suchej Masło Kakaowe Ziaji, które ma dosyć dobre działanie nawilżające. A na to maść z witaminą A, bo głupia miałam nadzieję, że mi to choć trochę odżywi. Rano padłam. Padłam widząc się przed lustrem!!! Miałam OLBRZYMIĄ opuchliznę i czerwone ogromne dwa placki pod oczami, wygląda to jak jakaś choroba skóry, stan zapalny! W dodatku miejsca te są suche i łuszczą się, są szorstkie w dotyku! Nie wiem co mam robić, ale to wygląda tragicznie! Nabawiłam się nieźle... Niestety nie mam czym zrobić zdjęcia! Błagam pomóżcie, jak się tego pozbyć? Może któraś z Was miała podobnie? Jestem naprawdę zrospaczona, to wygląda TRAGICZNIE!
![]() Z góry dziękuję, pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomocy! Skóra Pod Oczami ;(
Jesli pod oczami masz skore podrazniona szorstka i sucha to mi bardzo pomogl ALANTAN masc,jest bardzo tlusta ale goi naprawde dobrze(jest tez ALANTAN krem)mi tak wysuszylo brode niedawno.Kremy pod oczy sa raczej delikatne,wodniste,ulge poczujesz na krotko.Zrezygnuj z makijazu albo jesli nakladasz codziennie jak wracasz do domku to zmyj sie raz dwa i naloz alantan.Podobny jest krem z Rossmana BABYDREAM w tubce jest od przeznacozny do brodawek sutkowych,aczkolwiek jest tlusty-nie zapycha i ja na buzie klade czesto na noc jak mnie gdzies przysuszy.Pamietaj tylko ze jesli zacznie szczypac i nie przestanie po pare min to zmyj szybciutko.Alantan do kupienia w aptece,niedrogi,naprawe warto.
Pozdrawiam ![]()
Boje się, że pewnego dnia stracę to wszystko co nie dość kochałam. Pamiętaj i nie wahaj się kochać tego co kochać warto. ![]() STOP Żarłoczkom ![]() Czyli sobie ![]() POZDRAWIAM KOCHANE WIZAŻANKI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
NO nie!!! Ja mam to samo!Tylko nie wiedziałam, ze to może być wina tego korektora
![]() Od jakiegoś czasu co jakiś czas pod lewym okiem pojawia mi sie opuchlizna, straszliwie mnie to swędzi i wygląda to jakby mnie ktoś poczęstował pięścią ![]() Wczoraj np to miałam ale dzisiaj już prawie nie widać.A na noc użyłam kremu z filtrem LRP.Jest już duuużo lepiej.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja tez uzywam tego korektora wiecie?Na brode przede wszystkim, miejscowo tez na blizny na policzku.I raczej mi sie nic nie przesusza wiecie?
![]()
Boje się, że pewnego dnia stracę to wszystko co nie dość kochałam. Pamiętaj i nie wahaj się kochać tego co kochać warto. ![]() STOP Żarłoczkom ![]() Czyli sobie ![]() POZDRAWIAM KOCHANE WIZAŻANKI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mnie w innych miejscach nie wysusza
![]() I nie wiem czy akurat u mnie jest to akurat wina tego korektora.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Balbinka85 - dziękuję Ci bardzo, jutro polecę szybciutko do apteki i kupię Alantan! Mam nadzieję, że choć trochę mi pomoże, bo sama już nie wiem co mam robić
![]() ![]() Sweet_21 - ja też uwielbiam ten korektor, za tą cenę uważam, że jest wspaniały i szybko raczej z niego nie zrezygnuję, ale narazie wolę doprowadzić moje oczy do porządku, bo wygląda to okropnie i nie wiem czy na jakiś czas z niego nie zrezygnuję! Miło wiedzieć, że nie ja jedna mam taki problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nie ma za co
![]() Mozesz dopytac jeszcze o jakies apteczne kremy pod oczy ja uzywlam niedawno z FLOSLEKU czy jakos tak i byl ok(nie taki rozwodniony jak np od NIVEA),poza tym niedrogi.Alantan jest w postaci masci i kremu.Zdecyduj sama,jesli chcesz na dzien stosowac to kremik wez,bo masc jest bardzo tlusta(najlepiej na noc,sama nawet sobie ustawialm budzik w srodku nocy zeby wklepac kolejna warstwe jak ta wsiakla albo sie starla).Ale ponoc masc lepiej dziala.Caly czas ja w zanadrzu trzymam ![]() Powodzenia i daj znac czy jest poprawa ![]() Ja tez jestem zadowolona z tego korektoru ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.