|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Olejki z Egiptu / Izraela
Nie wiem czy na dobrym forum pisze ale mozę pomożecie. Z wakacji przywieźliśmy sobie perfumy w postaci olejków które podobno nadaja sie do rozcieńczenia. Czy ktoś z Was sie spotkał z tym? Czym taki olejek rozcieńczyć? I w jakiej ewentalnie proporcji???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Re: perfumy-olejek z Egiptu
Jak byłam w Egipcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
mieszanie olejku tylko z wodą to nie jest najlepszy pomysł. nie zmieszają się, bowiem olej nie jest rozpuszczalny w wodzie. niestety nie mam konstruktywnych uwag, bo nigdy czegoś takiego nie miałam, ale jak już rozpuszczać olejek, to w alkoholu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Elve ma rację, nawet jak wymieszasz olejek z wodą [np. mikserem
![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
No jasne, że tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Kiedyś Body Shop sprzedawał takie olejki, także z rekomendacją wymieszania ich ze spirytusem. Wiem, bo mam różany (nierozmieszany jednakowoż). Moze poszukaj jakoś w tym kierunku (Body Shopu)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziękuje Wam wszystkim za porady.
Gusiu wakacje mi sie oczywiście bardzo podobały, cudowny, pełny kontrastów kraj ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam, Gosia |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Hej no własnie gdzie je mozna dostać.
na bazarze czy w jakims innym miejscu wiecie gdzie one sa? Aha pytam dlatego,bo być może wybiore sie do Egiptu. Jak wygląda ten sklep ,może to jest tylko takie stoisko wiecie coś o tym ,no i wazne czy sa tylko damskie czy meskie też mozna spokojnie nabyć?? Jak ogólnie to wygląda? Uff temat trochę znaleziony z zakurzonych półek wizazu,no ale cóz w kńcu zbliżaja sie wakację. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
Może ktoś mi udzieli rady... Moja koleżanka przywiozła mi z Izraela olejki. Słyszałam, że można z nich zrobić perfumy, tylko nie wiem w jakiś proporcjach i z czym rozcieńczać? Może ktos eksperymentował?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Dot.: Olejki z Egiptu/ Izraela...
Niestety, nie mam pojęcia - ale szczerze zazdroszczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Moja kuzynka przywiozła kiedys z Egiptu olejek swojego ukochanego zapachu ck one ;D
Nie rozcieńczała go, tylko stosowała bezpośrednio na skórę po mini kropelce,też nie mam pojęcia jak się rozciencza... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Kupilam olejek perfumowany w Egipcie i po jakims czasie calkiem sie zepsul! Sa bardzo nie trwale.
Probowalam rozcieczac,uzywac ich do kapieli jak mi egipcjanin sprzedawca sugerowal...i sa do niczego. Nawet sam olejek polozony bezposrednio na skore utrzymuje sie przez zaledwie kilka godzin, nie caly dzien jak niby mialo byc. Zostala mi po nim jedynie ladna buteleczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
ja mam taki oleisty ekstrakt perfum właśnie z Egiptu
![]() Były tam imitacje różnych popularnych zapachów, ale ja wybrałam "Secret of The Desert", czyli perfumy pachnące kwiatem lotosu ![]() Piękne! Bardzo trwałe i intensywne ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dot.: Olejki z Egiptu / Izraela
Podnoszę żeby nie powielać
![]() Lecę w październiku w podróż poślubną do Hurghady (Egipt) i tak sobie myślę że w sumie właśnie zamiast w wolnocłówce to chętniej bym się zaopatrzyła na miejscu w jakiś ichniejsze, oryginalne pachnidło. Co kupić dziewczyny? I gdzie szukać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
*
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.