|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
prośba o poradę- kremik czy podkład ?
No właśnie
![]() Opcja 1. krem Garniera nawilżająco-matujący (używam żelu do mycia z tej serii i strasznie zadowoloan jestem ![]() Opcja 2. podkład matujący Oriflame (jak dla mnie jest bdb nie świecę się a i jeszcze dobrze nawilża) i na to puderek ? Opcja 3. krem+podkład Opcja 4. krem+podkład+puder ? Mam jeszcze problem z okresowymi wypryskami i mam rozszerzone pory (które po zastosowaniu odpowiednich preparatów bardzo się zwężają ![]() ![]() ![]() Doradźcie dziewczyny cio będzie dla mnie najodpowiedniejsze. Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Re: prośba o poradę- kremik czy podkład ?
aggie wydaje mie sie ze opcja 4 to jest to o kremie ktorym piszesz nic nie wiem uzywam innej firmy ale czasami mam taki sam problem przetluszczanie sie cery a jednoczesnie wysuszona skora w okolicach nosa ja zawsze nakladam krem ktory mi odpowiada i spelnia moje oczekiwania na to podklad i sypki puder matujacy, kiedys sprobowalam wyjsc na ulice tylko z kremem na twarzy to bal koszmar gdy jest zimno i wietrznie to nic lepiej twarzy nie chroni jak opcja 4 to moj typm powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
o to ja sie przyczepie do tego watku
![]() jaki jest najlepszy krem do cery mieszanej ze sklonnoscia do suchej na zime??taki zeby mozna bylo na niego nalozyc jeszcze podkladzik pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Hm
![]() Moni Ty jakiego używasz kremiku ?? Jako że idzie zima (i najpierw wstrętna jesień) chyba rzeczywiście warto zdecydować sięna te 3 warstwy.. choć wahałam się właśnie czy nie zrezygnować z podkładu albo kremiku. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
aggie kiedys NIVEA SOFT podobno zbyt wodnisty na zime ale mi to nie przeszkadzalo przy 3 warstwach bylo ok teraz moja cera sie juz starzeje powoli dostaje zmarszczek wiec sobie uzywam serie NIVEA Q10 ale na lato troche bylo mi za tluste wiec kupilam sobie krem matujacy AOK nie wiem czy w PL jest dostepny ogolem nie lubie kremow na zime bo sa zbyt tluste zle sie wchlaniaja i moja mieszana cera bardziej sie przetluszcza no i oczawiscie podklad czy puder na to tluset swinstwo nalozyc to koszmar ja zawsze lubilam nawilzajace kremy. Kiedys w TV ustyszalam ze jak ktos robi pelny makijaz tzn z podkladem i pudrem to nie jest tak zle gorzej z tymi co sport uprawiaja oni sie nie maluja wiec krem na zime potrzebny jak najtlustrzy, ale nie wiem czy twoja cerka bedzie tak samo znosic zime jak moja poprobuj z tymi kremami napewno cos znajdziesz ale podklad i puder to koniecznosc ja tylko latem sie nie pudruje a pozostale pory roku zawsze , jednak buzie ladniej wyglada jak zakryje te zaskorniki i inne niedoskonalosci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Okej
![]() ![]() dzięki za radę ![]() A cio do kremiku to póki co mam taki fajniutki firmy MAry Kay i jest extra ![]() Moni powiedz jeszcze jaki używasz podkład i puderek ? Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Kochana Aggie, bardzo zainteresował mnie podjęty przez ciebie wątek, ponieważ jak się zdaje, mam podobną cerę do twojej.
![]() Pliz... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Gerberek słonko już Ci piszę
![]() Nie są to żadne zwymyślane kosmetyki ![]() ![]() Myje buźkę żelem Garniera z serii "czysta cera". Fantastiko dla mnie jest ![]() ![]() ![]() ![]() preparat na wypryski również Mary Kay ![]() ![]() A Ty cio stosujesz Gerberek? Używasz podkładu, pudru ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
moZesz napisac cos wiecej o tym kremiku mary kay??mozna go dostac w polsce czy raczej nie?i ile mniej wiecej kosztuje?
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Estella, ta firma już powoli wchodzi do Polski. Looknij na forum "ogłoszenia o pracy" tam jest chyba konsultantka ? może ona będzie wiedzieć więcej jak dostać w Polsce ten kremik. W Stanach kosztuje on 12$. Troszkawo drogi, ale naprawdę świetny. Velocity to w ogóle cara seria- żel do mycia, tonik i peeling w 1 (3w1), kremik, perfumka śliczna, balsam do ciała. Jak będziesz miała możliwosć to bardzo polecam Ci całą serię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Droga aggie wiec kiedys jak mieszkalam jeszcze w Pl to lubilam Soraya a puderek to Vipera ten sypki matujacy czasami kupilam tez sypki z Celi teraz eksperymentuje bo mam troche lepsza sytuacje materialna wiec jak skonczyly mi sie zapasy z PL to kupilan matujacy podklad z NIVEA(moje ukochane kosmetyki, tak sie cieszylam ze tu sa a w PL chyba do tej pory nie)slabo kryl i na poczatku troche wysuszal mi skore przy nosku , teraz z racji wieku i to ze zaczynam walczyc z pierwszymi zmarszczkami mimicznymi kupilam podkladzik z MAYBELLIN SMOOTH RESULT lepiej kryje skura jest jedwabista dobrze nawilzona ale w cieplajsze dni szybciej mi sie nosek przetluszcza i zastanawiam sie czy go narazie nie odlozyc i nie kupic cos do cery mieszanej a tamtan moze zawsze poczekac lub bede uzywac na zmiane musze pomyslec a puderek to sypki puder z MANHATTAN-u nadaje sie do cery tlustej (tak na nim pisze)zawira proteiny jedwabiu i jakis kompleks naprawiajacy czy cos takiego nie perfumowany
aggie napisał(a): > Okej ![]() ![]() > dzięki za radę ![]() > A cio do kremiku to póki co mam taki fajniutki firmy MAry Kay i jest extra ![]() > Moni powiedz jeszcze jaki używasz podkład i puderek ? > Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.