|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pomocy, bolaca krostka mi sie wybudowala :(
moze ktos wie czym szybko ujarzmi taka bolaca krostke, ktora neistety wybudowala mi sie kolo nosa. I co ja mam zrobic z nia, jest ogromna!
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Pomocy, bolaca krostka mi sie wybudowala :(
Skąd ja to znam!!!polecam pomazanie sokiem z czosnku na noc,to baaaaaardzo skuteczna rada udzielona mi na Wizażu pzrez Basie.Wystarczy przekroić ząbek i gotowe.Nawet jeżeli nie zniknie do rana ,to na 100% przyśpieszy "dojrzewanie"powodzen ia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: Pomocy, bolaca krostka mi sie wybudowala :(
To ja podawałam "babciny" sposób na krostkę - sokiem z czosnku (lub cebuli) trzeba przecierać bolące miejsce kilka razy dziennie (ale raczej nie przykładać tylko przecierać).Można też spróbować zastosowac na bolące miejsce maść ichtiolową (na noc tylko na to miejsce ,dość dużo maści ,przykleić plasterkiem)-rano powinno zebrać tak ,że będzie ropny czubek - można wówczas zdezynfekować skórę i delikatnie wycisnąć treść (ale ta metoda tylko do stosowania na pojedyncze krostki -nie można w ten sposób "leczyć" trądziku)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.