|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jeszcze raz kwasy :-)
mam pytanko-czy podczas stosowania preparatu z kwasem slicylowym moge robic peeling?mam bardzo tlusta cere i troche zanieczyszczona.jesli peeling jest dozwolony to jak czesto moge go uzywaz zeby nieprzedobrzyc???
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: jeszcze raz kwasy :-)
zalezy, jakie jest stężenie i pH tego preparatu, ale ogólnie mówiąc, możesz stosować piling, jeśli mechaniczny to najlepiej z kuleczkami z tworzywa sztucznego a nie z mielonymi pestkami itp. raz na tydzień powinno być OK. o ile nie masz problemów naczynkowych lub skóry nadwrazliwej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciółka Wizażu
|
dobry będzie także gommage (nie zawiera ściernych drobinek,zasycha na skórze i delikatnie ścierasz go ze skóry, dla tłustej cery można stosować peelingi także w trakcie stosowania kosmetyków z kwasami (przez jakiś czas po peelingu dermatologicznym lub wykonywanym w gabinecie kosmetycznym nie używa się kosmetyków o działaniu złuszczającym).
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dziekuje za odpowiedzi!!!!!!!
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
a co pani radzi osobie, która nie stosowała kuracji kwasami (mam na myśli kremy Effacklar K, Glyco-A. Mam cerę mieszaną, niestety alergię pokarmową, która powoduje kłopoty z cerą (wypryski, zaczerwienienia). Od czego zacząć?Pytanie do pani Beaty i nie tylko!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja powoli watpie w dzialanie kwasow.dzis jak wstalam z lozka przezylam szok i chyba jeednak zrezygnuje z kwasow!na calej twazy mialam czerwone plamy
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.