|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wypadanie włosów- czy mozna farbować? I co ułatwi rozczesanie?
Hej! Mam straszny problem z wypadaniem włosów. Średnio 3-4 razy w roku robię blond pasemka, codziennie układam włosy z użyciem suszarko-lokówki, codziennie je myję gdyż się przetłuszczają i zawsze używam balsamu, a także odżywki. Od pół roku okrutnie mi wypadają. Nie wiem czy to wina farbowania, czy hormonów- pół roku temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, gdyż okazało się, że mam zakrzepicę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadanie włosów- czy mozna farbować? I co ułatwi rozczesanie?
Mam podobny do Ciebie problem, tylko ze ja nic z wlosami nie robie tzn.nie farbuje, nie uzywam suszarki itp. To na pewno sprzyja wypadaniu, wiec nie chce swoich wlosow meczyc jeszcze gorzej
![]() Powiedz mi, jakiego preparatu ze skrzypem uzywasz i jakie Ci daje efekty?
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Pasemka rzeczywiście dobrze byłoby robić rzadziej a teraz dać sobie z nimi spokój na jakiś czas. Myślę, że możesz pofarbować włosy - np. szamponem koloryzującym np. na kolor czekoladowy. A co do łojotoku to doradzam dermatologa. To naprawdę lepsze rozwiązanie, niż szukanie sposobu na własną rękę. Skoro też średnio radzisz sobie z pielęgnacją tak długich włosów to jasne, że warto pomyśleć o skróceniu ich o kilka-kilkanaście cm i pocieniowaniu (żeby nie było ich aż tyle). Doświadczona fryzjerka też może doradzić (popytaj znajome o kogoś z "głową na karku", kto pokaże Ci jak zbać o włosy). Powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Heluśka, myślę,ze bez dobrego dermatologa się nie obejdzie.Moim zdaniem to właśnie odstawienie pigułek spowodowało takie nasilone wypadanie włosów-tak było w moim przypadku i w wielu innych o których słyszałam.Gospodarka hormonalna jest bardzo teraz zachwiana i potrzebuje trochę czasu ,zeby wszystko wróciło do normy. Pigułki antykoncepcyjne nie są obojętne dla organizmu.
Co do farbowania,to radzę teraz odstawić. Poczytaj tez ten wątek,jest stricte o wypadaniu włosów,ale znajdziesz tam wiele cennych informacji (rowniez na temat badań w tym kierunku) .http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70767 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.