|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Objawy trądziku różowatego ?
od jakiegos czasu na twarzy tzn. w okolicach podbrodka,policzkow (ta strona przy nosie) mam zaczerwienioną,nieprzyjem nie napiętą skore, pojawiają sie rozne grodki i zaskorniki (to akurat jest norma u mnie) stosowalam żel oczysczajacy Vichy-Normaderm,lecz zrezygnowalam z powodu nieprzyjemnego pieczenia tych partii, obecnie uzywam zwyklego mleczka i toniku ogorkowego Ziaja, krem hjipoalergiczny AA, z podkladow to l'oreal -True Match (stety niestety bez niego wygladalabym nieciekawie:/)
pytanie brzmi mniej wiecej tak; czy ww objawy mogą byc spowodowane trądzikiem rozowatym (choc jestem stos. mloda) czy np:AZS wiem,ze to nie zastapi wizyty u dermatologa,ale chcialabym co nieco sie dowiedziec... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Objawy trądziku różowatego ?
Ja przy trądziku różowatym nie miałam żadych zaskórników czy czegoś podobnego. Tylko i wylącznie bardzo sucha (jakby spierzchnięta), czerwona i swędząca skóra.
Często mi sie ten rodzaj trądziku pojawia. Jak zwalcze to za ok. pół roku znowu sie pojawia ale szybko to można zwalczyć pójdąc do lekarza. Ja akurat poszlam dodoktor ego kontaktu gdzie pani miala jakąś specjalizacje na dermatolog więc uzadnego dermatologa nie bylam tylko u tej pani. I musze powiedzieć że bardzo mi pomogła bo mi przepisała maść "metronidazol" i jeszcze jakąś jedną (a "V" ale zapomnialam nazwy ![]() ![]() OMG ale wypowiedż ;P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.