|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
henna na rzęsy
Witam,
Zawsze wychodząc z domu nakładam na rzęsy tusz. Nad morzem będzie to jednak trochę uciążliwe. Czy jeśli na rzęsy nałożę hennę ( w jakims salonie, nie sama oczywiście ) to mogę miec z tym jakieś kłopoty później? Jakieś uczulenie, nieestetyczne zmywanie się henny? Prosze o szybką odpowiedz, bo niedługo wyjeżdżam i chciałabym wiedziec, czy jest w ogole sens robic sobie taki mini zabieg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: henna na rzęsy
na pierwszy raz robi sie probe uczuleniowa,. jesli nei wys\tapi zadne pieczenie / wysypka mozna na rzesy i brwi zrobic. henna przyciemni i poryje kolorem koncowki ( przez co niektorym daje efekt wydluzenia , wlasnie przez to ze jasne koncowki - niewidoczne, staja sie siemne) jednak sama w sobie nie wydluza. nie bedziesz miala potem zadnych zaciekow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
zrobiłam sobie hennę ok. 2 tyg temu i jestem zachwycona. Tak jak pisała Emilka przyciemnienie końcówek dało efekt dłuższych rzęs a dodatkowo przyciemnienie dolnych rzesz ładnie podkreśliło ok. Chociaż nadal tuszuję rzęsy górne(mam b. cienkie i krótkie rzęsy), to np nie robie już kresek żeby je optycznie zagęścić i podkreślić oko na dolnej powiece, bo w tym "wyręcza" mnie henna. Nie ma absolutnie żadnych zacieków i nie zauważyłam jakiegoś zmywania koloru czy "odrostów" wydaje mi sie ze henna po prostu bardzo powoli blednie. Na pewno warto
"mała rzecz - wielki efekt" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pani Buka
|
a orientuje się ktoś ile takie coś mniej więcej kosztuje?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzięki za szybka odpowiedz
![]() PS: Jak tylko polecę do salonu to napiszę, ile taka przyjemnośc kosztuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.