|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jak usunąć pozostałości makijażu
Pewnego wieczoru zapomniałam zmyć fluidu z twarzy(trochę bardzo ciemniejszego) i od dłuższego czasu nie moge się go pozbyć. Stosowałam różne żele, peelingi, cytrynę, lecz nic nie pomaga.
W wątkach przebarwieniach nie natknęłam się na podobny przypadek. Kupiłam i zaczęłam stosować wczoraj Acne Derm, ale nie wiem czy to właściwy ruch, bo kwasy stosuje się do przebarwień trądzikowych czy słonecznych, nie mam pojęcia czy w moim przypadku to dobre rozwiązanie. Pomóżcie, bo ja się na tym kompletnie nie znam, co mam zrobić żeby oczyścić/rozjaśnić skórę twarzy przebarwioną na skutek nie zmycia makijażu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: jak usunąć pozostałości makijażu
Cytat:
![]() Ale jak to? To wżarł Ci się ten podkład w twarz ![]() A może to siła sugestii, hm? A przebarwienia od niezmytego podkładu się nie robią ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Fluid antytrądzikowy.
A przyjmijcie, że to był samoopalacz, cokolwiek, KOSMETYK, gruba warstwa nie zmyta. Jak można oczyścić(rozjaśnić w sumie) skórę po 'przebarwieniu' spowodowanym przez kosmetyk? Ludzie, to się chyba zdarza... Czy kwasy mogą ku temu służyć? hm, mi się z kolei nie mieści, że Wam się nie mieści ![]() ![]() wyobraźcie sobie, że robicie makijaż widocznie ciemniejszy od koloru skóry waszej twarzy i chodzicie w nim bez zmycia przez kilka dni. I potem co? Sam dostosowuje swój kolor do twarzy, zasycha i odpada, wyparowuje, czy co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja sobie nie wyobrażam chodzenia w makijażu bez zmywania przez kilka dni
![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Tak więc odpadasz
![]() Ktoś inny? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
jeżeli bym chodziła przez kilka dni w tym samym makijazu to po 2 dniach juz by go niebylo na twarzy nawet jesli bym go niezmywała. Sam by się wytarł np w poduszke jak spie czy jak bym sciagałą bluzke.
I co z tego że używałaś ciemniejszego fliudu niz twoja cera.To niema znaczenia bo on ci nic nie zabarwi i niezostawi żadnych plam. Jeżeli coś ci się takiego stało to napewno nie przez fluid mogę cie w tym upewnić. A to co pisałąs wyżej o dziewczynach...to wogole jakieś bzdury wypisujesz..!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Fluid anty? Jakiej firmy? Soraya? Eris? Znam, używałam. Ciemne są, no i co? Wystarczy przetrzeć ręką, oprzeć się o coś- samo schodzi. Nie ma takiej opcji, żeby się wżarło w skórę
![]() Dziewczynki o pomarańczowych rączkach i buźkach to efekt samoopalacza. Podkład sam spływa/zciera się/schodzi po kilku godzinach. A może to siła sugestii? taki OT: Jak byłam dużo młodsza i pomalowałam pierwszy raz rzęsy tuszem, to po zmyciu się przeraziłam, że stały się krótsze. To były zresztą czasy kiedy się myslało i mówiło, że kosmetyki szkodzą, od pudru się robią zmarszczki, a rzęsy się skracają od malowania ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli mycie nie pomaga to już nic nie pomoże ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Ojejq, no jak tak, to musi być to przez to, że się przez miesiąc nie myłam...
![]() Wciepiam zdjątka. Jako że tylko raz w życiu wpadłam na cudowny pomysł aby ominąć brwi (<cóż za idiotka,yyy żal.pl,ja pitole kuffa>), mam pewność że to przez to. Zbliżając się ku końcowi dyskusji łatwiejsze pytanie Wam zadam: Jeśli chciałabym rozjaśnić skórę potraktowaną samoopalaczem, co powinnam zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
A może Ci po prostu ten fluid zaszkodził, jakoś uczulił i dlatego wydaje Ci się, że "siedzi" Ci na twarzy?
W każdym bądź razie na pewno nie wsiąkł w skórę - takie rzeczy to tylko w "Fakcie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś słyszałam że podczas upałów lepiej jest nie stosować fluidów i cieni do powiek,bo zostają potem przebarwienia na skórze. Czy to prawda? Nie wiem.
Maluję się w Polsce podczas upałów 30-stopniowych,ale jak wyjeżdżam na wczasy do ciepłych krajów (temp. powietrza około 40 stopni) to rezygnuję całkowicie z makijażu Może spróbuj zastosować jakąś maseczkę owocową,która rozjaśni Ci cerę. Przedtem zrób jeszcze peeling. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Mogłaś chodzić w tym fluidzie po słońcu i od tego dostałaś przebarwień. Spróbuj regularnie stosować peelingi powinno pomóc. Chyba, że przbarwienia powstały od czego innego, np od pigułek anty...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
masz normalne przebarwienia od slonca, moja mama i ciotka tak maja, trzeba uzywac wysokich filtrów i chowac sie przed sloncem, u nich jak niechcacy opala twarz, to te plamy wychodza,ale potem znikają
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.