|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
CHARLES JOURDAN - The Parfum
Myślę, że zasługują na swój wątek. Sporo z Nas zaopatrzyło w nie swoją kolekcję. Może wymienimy się spostrzeżeniami ?
U mnie najbardziej wyczuwalna jest pierwsza nuta - słodka śliwka, potem zapach łagodnieje i staje się bardziej "naturalny" ale nie "fizjologiczny" Czy jest sexowny tego nie wiem, bo mojemu Małżowi one nie podeszły ![]() Mnie się podoba ta słodycz i delikatność w kolejnej nucie. no ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CHARLES JOURDAN - The Parfum
Dla mnie The Parfum to nic innego jak Pink Sugar zalane gęstym syropem owocowym.
![]() ![]() W każdym razie zapach mocno słodki, esencjonalny, gęsty, trwały. ![]() Moim zdaniem nic seksualnego. ![]() ![]() Ale ja TP bardzo lubię i chętnie zapoluję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
I co ? Nikt więcej nie ma nic do powiedzenia w temacie ?
buuu jestem zawiedziona, liczyłam, ze się rozpiszecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny - chętnie go poznam, czy któraś podaruje próbkę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
tiaaaaa
![]() Wszystkie albo polują, albo czekają na swoje upolowane flaszeczki - a pisać w mordeczkę nie ma komu ... no no no .... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Niestety, moją zaklepano wczoraj, więc już nie pomogę. Albo jeszcze nie... bo na flaszkę też poluję.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
No juz dobrze, dobrze, chociaż ja się wpiszę. A więc jestem po testach - niewiele się uratowało z próbeczki bo mi się rozlała na stół
![]() Ja tam sexu nie czuję ale miłe sa dla nosa ![]() ![]() Są owoce i duuużo słodyczy. Jakoś ta brzoskwinia na mnie nie wyłazi i całe szczęście bo mam z nią zawsze problem. Śliwki nie czuję, mango i bambusa tyż nie, no i dobrze. Po czasie słodycz łagodnieje i wychodzi fajna kawa. Tu mam skojarzenia z Jose. W bazie z kolei cos mnie tam drazni tylko jeszcze nie doszłam co. Ze składu niby wszystko powinno być ok, nie wiem co to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
W tym wątku jest trochę o The Parfum: Porównanie: The Parfum Charlesa Jourdana, Narciso Rodriguez For Her, Desnuda Ungaro
No i oczywiście w KWC: Charles Jourdan, The Parfum Ja conieco napisałam już o tych perfumach w Czym dziś pachniesz... więc zacytuję: Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Wielbię The Parfum za miękką upajającą otoczkę jaką wytwarza. Przy skórze jest gorzki(tu wyczuwam silne podobieństwo do Prowl). Natomiast wokół unosi się słodka mgiełka, która wywołuje u mnie wścieklicy uczucie spokoju i harmoni
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Po co powielac watki. lepiej zajrzec do wyszukiwarki. Watek o takim samym tytule był zalozony m w styczniu .http://www.wizaz.pl/forum/showthread...HARLES+JOURDAN
The Parfum to zapach kwiatowo-owocowy, słodki, nieco mi przypominał różowa wersję Boudoir. Momentami - ale tylko momentami , bo słodycz ostrzejsza - Silver Rain.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Ale, ale ... ja szukałam najpierw w Forum, nie wiem czemu nie zauważyłam ![]() Widać jakaś perfumowo jourdanowa zaćma mnię zaatakowała na tę okoliczność - tak mi wstyd ![]() No cóż, może by tak połaczyć oba wątki ?? Można ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja niestety (a może na szczęście? wszak to ulga dla portfela) nie zdołałam się przekonać do The Parfum, choć zużyłam całą próbkę. Jest w tych perfumach jakaś nutka, która mnie szczególnie drażni, i jest to chyba mango - to na mojej skórze taki słodkawo-zatęchły zapach.
W każdym razie The Parfum to jeden z niewielu zapachów, których nie mogę na sobie znieść.
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Mnie TP urzekł od pierwszego niuchnięcia
![]() (co na mojej skórze nie zdarza się często niestety).Połączenie cashmeranu z paczulą,to jak już kiedyś pisałam,moje ulubione.A do tego dochodzi jeszcze akord kawy,mrr ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
A mnie sie w pierwszej chwili nie spodobal, wydal mi sie taki dziwny, gesty - ale juz po 10 minutach zafascynowana i zachwycona chodzilam z nosem w nadgarstku
![]() ![]() ![]() A najdziwniejsze, ze strasznie podoba sie mojemu mezowi - moj maz jest przyzwyczajony do moich perfumowych wynalazkow i perfumy rzadko zauwaza - ale przy The Parfum zawsze pyta, czym tak slicznie pachne, taaak, The Parfum zdecydowanie na niego dziala ;-))). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A no i fakt tamten wątek jakby nie w tym temacie, mimo iż tytuł taki samiuśki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ani ja.
Ten zapach jest bezpieczny, trochę gęsty, przede wszystkim brzoskwiniowo - maślany, słodki, rozleniwiający, ale żadnych sexualnych skojarzeń nie wyzwala ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
lipiec na maksa!!! :)
|
O dziewczyny, ale strasznie kusicie
![]() Czy jest tam może nuta wanilii? W tym miejscu muszę wyrazić swój podziw dla dwóch wspaniałych wizażanek: khy, SpanishMyszko jesteście nieocenione ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i już ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Fajny jest. Na mnie dosc mocny - bardzo podobny, o dziwo, do Flowerbomb ale z duza doza owocow. Ladnie komponuje sie z moja skora nawet w upalny dzien. Jednak mimo wszystko nie jest to zapach na lato i na upaly. Te mocne, przewodnie nuty i slodycz zalewajaca wszystko - moze dlatego ma sie ochote go zjesc i jest tak zmyslowy? Na mnie kwiatki ulatuja dosc szybko, a potem plawie sie w tych syropach parujacych z cieplych zakamarkow dekoltu. Ma jakas taka drapiezna nutke, ktora czasem wylazi z niego - taka slodycz, od ktorej zeby bola, taka slodkosc co sie w nozdrza wkreca i policzki laskocze. Swietny jest i bardzo go lubie
![]() ![]() Nat Offtop - Wlasnie ogladam jak sie Orzechwoski minister u Olejnik z "pederasty" tlumaczy... rany jurek ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Mam trzydziesteczkę. Dzięki opiniom na KWC kupiłam na Allegro (po wcześniejszych testach; za próbkę zapłaciłam 12,50 !!!!! ale mi się spodobały) i jestem zadowolona. Juz to pisałam, ale powtórzę, wybaczcie... :
Na mnie pachną początkowo soczystą truskawką (dzięki Bogu brzoskwini nie wyczuwam), potem łagodnieją. Są słodkie, fakt, ale nie jest to taki ulepek, jak np.: Flowerbomb. Nie zdecydowałabym się jednak na używanie ich podczas upałów. Sex a TP? Mąż wtulił się we mnie wieczorową porą. Czekałam (chociażby tylko) na komplementy z powodu użytych kilka godzin wcześniej The Parfum , ale się nie mogłam doczekać... Wyszeptałam Mu więc do ucha namiętnym głosem: "ładnie pachnę?". Na to On takim samym głosem wyszeptał: "ooo, użyłaś dziś moich perfum?". Ręce opadają! Nie spodobały się TZ ale i tak kupiłam, bo wg. mnie The Parfum są bardzo ciekawe i inne od tych, które znam i mam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Na mnie nie zrobily wrazenia, pachna jak.....kremik i to do tego ulatują z szybkoscią blyskawicy. Juz po godzinie nie czuc ich nawet blisko skory. I gdzie w tym wszystkim sex?? Nazwalabym je raczej bespiecznymi tzn ani ziębią ani grzeją.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Wreszcie mogę się wpisać do tego wątku - wyczekany strzał w ciemno przyleciał i został uznany za udany
![]() Ciekawe, niebanalne perfumy ![]() ![]() Trwałość dobra, troszkę brakuje im ogona ![]() Owocowe, słodkie, kobiece - w kwestii seksowności muszę poczekać na opinię przedstawicieli płci przeciwnej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Zapach jest ladny, ale jak dla mnie.. ma coś w sobie, co nie za bardzo mi odpowiada. Nawet nie wiem jak sprecyzować "to cos".....
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.