![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Ratunku! Co na wesele w rozmiarze 42?
Pomocy dziewczyny! Za tydzień mam wesele koleżanki, zostałam na nie zaproszona nagle i kompletnie nie wiem co założyć!! Wiem, wiem, ciuszków w sklepach ogrom, ale przy moim rozmiarze, wcale nie łatwo ubrać się ładnie i nie wyglądać jak w worku....
![]() Bardzo Was proszę o pomoc - wlejcie jakieś zestawy ubrań czy co.... O losie!! To jest masakra - zamiast się cieszyć - mam problem.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ratunku! Co na wesele w rozmiarze 42?
Jeśli zdecydujesz się na sukienkę to:
- musi być dobrze skrojona, z dobrego materiału (żadnych cienkich szmatek, prześwitów); jeśli cienki, przewiewny materiał to zszyty w kilka warstw - dekolt w szpic, lekko okrągły lub kopertowy - dopasowana w linii biustu oraz - ewentualnie - w linii talii jeśli masz się czym pochwalić - jeśli masz nieco większy brzuszek kup sukienkę dopasowaną w linii biustu ale reszta lekko rozszerzana, marszczona w linii talii - długość do kolan, dół może być rozkloszowany - jeśli dłuższa niż do kolan to z rozcięciem, asymetrią - odsłoń jak najwięcej łydek Załączam fotki sukienek, które mniej więcej odpowiadają temu, o czym piszę. Ogólnie oceń co warto zasłonić, a co odsłonić, co chcesz podkreślić a co zamaskować. Nie bój się dopasowanych rzeczy, jeśli masz co pokazać. Krój musi być zdecydowany, dobry. W bezkształtnej sukience, bez charakteru, nawet szczupła dziewczyna może nie wyglądać dobrze. I koniecznie do tego porządny stanik - dobrze zbierający i podtrzymujący, ładnie podnoszący piersi, ewentualnie nieco powiększający, jeśli piersi są małe w stosunku do reszty krągłości. Możesz też założyć modelujące body lub majtki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Jeśli zdecydujesz się na bluzkę to:
kopertową lub dekolt w szpic, może być też łódeczka drapowaną w linii brzuszka (tam materiał może być dodatkowo wzmocniony) bluzko-tuniczka (może być rozszerzana pod linią biustu) Załączam zdjęcia bluzek o odpowiednich krojach (nie zwracaj uwagi na ich kolory czy materiały bo są tu w tym momencie nieważne). Do tego klasyczne, czarne lub brązowe spodnie, bez wzorów, prosty krój, nie obcisłe, mogą być w kant. Kolory mogą być niestandardowe - mamy lato, więc nie musisz się ograniczać do czerni czy czerwieni. Wzorki na ubraniach małe, delikatne lub bez. Dobre materiały, raczej nie błyszczące (błyszczeć mogą dodatki, buty, torebka). Do tego wiszące kolczyki lub srebrne koła, buty na lekkim obcasie lub sandałki na obcasie, mogą mieć odsłonięte palce (buty czarne, czerwone, srebrne, ciepły brąz). Ładne koraliki, wisior, coś ozdobnego we włosach lub opaska. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
C.d.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
A tutaj jeszcze coś z Allegro:
http://www.allegro.pl/item202711128_...a_rozm_42.html http://www.allegro.pl/item203211205_...lat_50_42.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Doris1981 -----> dziekuję!!
![]() ![]() Szczerze napiszę, że najwygodniej i najswobodniej czuję się w spodniach, więc chyba postawię na to - boje się tylko czy znajdę pasujące na mnie spodnie - z dobrego materiału... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
To szkoda, że nie mieszkasz w Bytomiu. Akurat mam kilka metrów od domu sklep z samymi spodniami, gdzie najmniejszy rozmiar to L - 40-42. Szyte w pracowni krawieckiej, sprzedawane bez pośrednika. Właśnie kilka dni temu kupiłam tam proste, solidne, czarne spodnie w kant za 30 zł
![]() Również krótka sukienka może posłużyć Ci jako tuniczko-bluzka do takich spodni, więc nie musisz ograniczać się do szukania bluzek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ależ Tobie zazdroszczę, że masz tak bliziutko do tych cennych nabytków
![]() Jutro zapuszczę się w miasto - może coś znajdę? Wiesz, mnie drażnią we mnie moje udzicha, a już najbardziej ich górna część, bo nawet jesli spodnie mam szersze, to tam są opięte i uda trą o siebie jak idę... ![]() Jesli więc zakładam dłuższą bluzeczkę żeby to zakryć, to kończy się ona w moim najszerszym miejscu - czyli na lini bułek biodrowych... I poszerza mnie po prostu.. Hehe.. opisałam to jakoś tak.. ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dodam jeszcze, że moje ramiona też nie nadaja się do pokazywania....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jezeli natomiast wolisz spodnie to tez jak Doris proponowalabym taka tuniczke z wiekszym wycieciem na biust i spodnie (np brazowe, ciemnozielone, grantowe). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sukienki maja teraz przerozne ksztalty, fasony i mozna znalesc cos dla siebie odpowiedniego. Polecam tzw mala czarna gdyz w blizej lub dalszej przyszlosci Ci sie przyda. Kazda kobieta powinna ja miec w swojej szafie. Procz rekawow mogla by tez miec (jak juz pisalam) wiekszy dekold oraz podciecie pod biustem lub pasek. Zastanow sie. Masz tylko tydzien. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
ja bym postawiła na sukienkę, ukryje co trzeba i wyeksponuje atuty. na rozmair 42 sa naprawde sliczne sukienki także może się skusisz
![]() http://allegro.pl/item201502066_empi...enka_r_42.html http://allegro.pl/item203693899__fz_...bogini_42.html http://allegro.pl/item202513995_hein...da_42_bcm.html http://allegro.pl/item201890371__mj_...nka_nowas.html http://allegro.pl/item203071462_lysg...ienka_42_.html http://allegro.pl/item200440551_next...knia_r_42.html
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Idealna propozycja podana przez cookiemonster wg mnie jest ta zielona kreacja. Ladny kolor i fason, dobrze dobrany na taka okazje. Podkresli biust, a zmniejszy optycznie brzuch. Dzieki lekkosci materialu nie uwydatni ud, a podkresli lydki. Poporstu super, moim zdaniem powinas isc w tym kierunku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Tunika , czarne spodnie i bedzie siwtnie
![]() Ta tunika na zdjeciu od doris jest swietna w sam raz na wesele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
3 i 6 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Kochane moje - dziekuję Wam bardzo za pomoc!!
![]() Myślę sobie, że wybiorę jednak spodnie, bo z sukienkami jest u mnie tak, że kiedy zakładam taką o linii A (odcięta, podwiązana itp. pod biustem) to góra leży ładnie, natomiast dół jest bardzo szeroki, bo sukienka rozkloszowuje się na moich obszernych biodrach (a mam w nich... 112 ![]() Zastanawia mnie tylko jakie materiał tych spodni powinien być, żeby ładnie się układały... no i czy powinny być całkiem proste, czy poszerzane? ![]() Jak radzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na materialach to ja sie nie znam absolutnie. Wg mnie elegnackim materialem jest satynka bo tylko ja kojarze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Co powiecie o tych spodniach>?http://www.allegro.pl/item199680656_...okazje_42.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
ja bym zrezygnowała z satyny, trudno jest w niej dobrze wyglądać szczegulnie jak się nie nosi rozmiaru 36. Przez to ze się błyszczy poszerzy ci biodra, a tego raczej byś nie chciala. ja proponuję raczej spodnie w stylu tych http://www.allegro.pl/item203734211_...podnie_42.html
po pierwsze bo nie są ani czarne ani białe (są beżowe) !! po drugie bo powinny się dobrze ukladać (dzieki temu że mają w składzie wiskozę) , a po trzecie bo mają kant co ci optycznie wydłuży nogi przez co wydadza się szczuplejsze !! oczywiście duzo lepiej gdyby byly mieszanką bawełny z wiskozą ( tu bawełna z lycrą http://www.allegro.pl/item203226791_...podnie_42.html ale niestety bez kanta) do takich matowych spodni mozesz włożyć satynowy żakiet http://www.allegro.pl/item203189049_...cru_40_42.html albo taki z innymi niż tradycyjne klapami http://www.allegro.pl/item202002656_...prazki_42.html w przypadku wybrania matowej marynarki idealnym rozwiązaniem będzie błyszczacy top np. w kolorze szampana ![]() jednym słowem elegancki zestaw ![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
cookiemonster -->
![]() Dziekuję też wszystkim innym Dziewczynom które poświęciły czas na znalezienie propozycji dla mnie ![]() Czuję się juz trochę pewniej wiedząc na co zwracać uwagę ![]() Oczywiście wszystkie podpowiedzi i propozycje dalej są mile widziane ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zestwu zaproponowanego przez cookimonster mysle, ze bedzie jak najbardziej na miejscu, bedziesz sie dobrze czula. Chociaz ja nadal sklaniam sie za sukienka, no ale ja to ja nie zwracaj na to uwagi. Milej zabawy zycze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
tez zawsze mam ten problem- nosze 42
![]() moze takie cos nie jest za drogie- u mnie kosztowało 180 zł no i mozna isc w tym nie tylko na wesele ja bylam druhna u siostry
BLOG Edytowane przez zaakrecona Czas edycji: 2012-11-21 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
zaakrecona - bardzo ładnie wyglądałaś! Myślę jednak, że na wesele koleżanki to chyba trochę za strojnie, no i sukienka.... cholerka, nie jestem przekonana...
Jeśli znajdziecie dziewczyny jakieś zdjęcia fajnych sukienek dla mnie - np. Allegro, to wklejajcie linki - może się jednak skuszę?? Hmmmm..... Zobaczymy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
cookiemonster --> widać, że się na tym znasz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z góry dziekuję i pozdrawiam serdecznie!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
bardzo ladnie wygladalas
![]() ojej widze, ze troche zamieszlam w glowie z tymi sukienkami. Zalaczam cos z mojej komputerowej kolekcji. ojej czyli, ze wiesz jak czlowieka ubrac? Boze po takim zdaniu czuje sie jak idiotka. Hmm moze fajnie by bylo sie z Toba skontakotwac to moze bym sie ciekawych rzeczy dowiedziala? Grtuluje talentu, bo tez bym tak chciala wiedziec co, gdzie, z czym i jak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.